Toshiba Tecra Z40-A-15E – performanţă şi portabilitate

În ziua de azi, joburile pot presupune de multe ori utilizarea unui laptop, pe care să îl poți purta oriunde. În cazul în care ești într-o situaţie similară, ştii că există două caracteristici importante pe care trebuie să le prezinte un laptop, şi anume performanţă şi portabilitate.  În cazul în care îți dorești un laptop care să întrunească cele două calităţi, Toshiba Tecra Z40-A-15E ar putea fi alegerea perfectă. Dacă ești interesat să achiziționezi un laptop performant, dotat cu cele mai noi tehnologii de securitate a datelor prin unităţile de depozitare şi criptare automată a datelor, sistemul Trusted Platform Module şi senzor 3D de protecţie a datelor în cazul în care scapi laptopul pe jos, modelul în cazuă ar putea fi varianta potrivită pentru tine. Poate fi găsit la prețul de aproximativ 4049 lei (verifică preț actualizat). Singurul dezavantaj al acestui model este lipsa unei unităţi optice, lucru compensat de cele 3 porturi USB 3.0.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Fiind unul dintre cele mai subţiri laptopuri de pe piaţă şi la o greutate de numai 1.5 kg, acesta poate fi transportat oriunde, fără să fie o povară. Dimensiunile de 338 x 20.4 x 236 mm îi conferă acestuia posibilitatea de a fi purtat într-o husă de protecţie delicată şi elegantă, astfel încât să pară un accesoriu al ţinutei şi nu doar un instrument de muncă. Carcasa din magneziu, de culoarea negru grafit şi design-ul minimalist îl fac potrivit pentru cei cu funcţii de conducere, denotând putere şi încredere.

Poze cu laptopul Toshiba Tecra Z40-A-15E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Tastatura este iluminată, touchpad-ul este mare şi confortabil de utilizat, fiind dotat cu tehnologia Accupoint, ceea ce îl face uşor de utilizat în aplicaţii sau în navigarea pe internet. Fiind creat special pentru mediul de afaceri, Toshiba Tecra Z40-A-15E este dotat şi cu cititor de amprente, pentru o protecţie sporită a datelor.

Ecranul este de tip HD anti reflex, astfel încât poate fi utilizat cu succes în aer liber. Diagonala acestuia de 14 inch este suficient de mare pentru a putea fi folosit fără nici un efort vizual. Rezoluţia ecranului este de 1366 x 768, tipul acestuia fiind LCD LED. Datorită acestor caracteristici, vizionarea unor prezentări, animaţii sau filme va fi o adevarată plăcere.

Din punct de vedere tehnic, laptopul ne uimeşte din nou. Cu un procesor Intel i5 cu 4 nuclee, poate dezvolta o putere de 1.7 GHz, care poate fi crescută prin tehnologia Turbo Boost până la 2.7 GHz, atunci când este necesar. Procesorul construit în arhitectura Haswell este susţinut de memoria DDR3 de 4 GB, suficient pentru aplicaţiile office sau orice aplicaţie non-multimedia din acest moment.

Nefiind un laptop pentru aplicaţii multimedia, placa video este integrată, având un procesor grafic de tip Intel HD Graphics 4400, ceea ce înseamnă că se va descurca excelent pe partea office și multimedia și ceva mai rezonabil pe partea de gaming.

Spaţiul de stocare a informaţiilor este de 500 GB, depozitarea făcându-se pe un HDD cu o viteză de rotaţie de 7200 rpm, ceea ce oferă o viteză de acces suficientă pentru orice aplicaţie de tip business.

Bateria este un alt punct forte al dispozitivului. Fiind de tip Li Ion cu 4 celule, asigură o autonomie de până la 9 ore, ceea ce scuteşte utilizatorul de grija de a lua mereu încărcătorul cu el.

Pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri, Toshiba a dotat laptopul cu o cameră WEB de 2 MP şi microfon integrat cu care se poate purta lejer o video-conferinţă. Sunetul este şi el de excepţie, fiind susţinut de difuzoare dotate cu tehnologia DTS Studio Sound.

Conectarea la internet se face prin fir sau prin placa wireless de tip 802.11 a/b/g/n şi 802.11 ac la o viteză de 10/100/1000 MB/s. Este dotat cu tehnologia Bluetooth 4.0 +LE şi un cititor de carduri care recunoaşte modelele SD, SDXC şi SDHC. În ceea ce priveşte conectivitatea, are tot ce îi trebuie pentru a fi un laptop directorial: un port HDMI, un port VGA, 3 porturi USB 3.0 de mare viteză şi ieşire audio. Vine cu sistemul de operare windows 7 pe 64 biţi, preinstalat.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • tastatură iluminată,
  • portabil

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Tecra Z40-A-15E este un laptop extrem de elegant, cu finisaje bine definite și o configurație destul de bine pusă la punct.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.