Toshiba Satellite Z30-B-110 – un ultrabook performant

Pentru persoanele care îşi doresc un laptop business, de dimensiuni mici, uşor şi perfect pentru transport, dar şi performant şi mereu la zi cu tehnologia, cea mai bună variantă este alegerea unui ultrabook, modele mult mai subţiri decât cele normale. Toshiba Satellite Z30-B-110 este, aşadar, un ultrabook de cea mai înaltă calitate. Perfect pentru călătoriile mai lungi, acesta este foarte uşor, subţire şi are performanţe cel puţin decente în orice domeniu. Conectivitatea sa este la înălţime, iar bateria îl transformă într-un aliat excelent atunci când nu există nicio priză în jur. Dar, aşa cum era de aşteptat, toate acestea vin şi cu preţ, de aproximativ 3399 lei(verifică preț actualizat), un preț destul de decent, având în vedere că discutăm despre un ultrabook.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Din această categorie, Toshiba propune modelul Satellite Z30-B-110, unul de calitate premium, care la o primă vedere ar reprezenta soluţia perfectă pentru astfel de cumpărători. Să vedem însă şi cum se descurcă în practică înainte de a face o recomandare.

Poze cu ultrabook-ul

Toshiba Satellite Z30-B-110

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Primul lucru care contează la un ultrabook este mărimea, iar din acest punct de vedere laptopul este un model excelent, care se pretează la călătorii lungi. Practic, acesta oferă avantaje foarte mari în călătoriile lungi, greutatea sa de doar 1.2 kg fiind cu greu una care să se simtă. Cu o grosime de doar 17.9 mm, dar şi cu un ecran destul de mare, de 13.3 inch, HD, non reflectorizant şi cu rezoluţia de 1366 x 768 pixeli, modelul propune tot ce este mai bun, putând fi utilizat în tren sau în autobuz, pentru filme, muzică, editare de text, foto sau video.

În ceea ce priveşte conectivitatea, acesta are intrări USB 3.0, VGA şi HDMI, aşa că poate să fie pus în legătură cu diverse alte dispozitive, se poate conecta la reţelele Wireless prin Wi-Fi, şi pentru videoconferinţe sau comunicare are o cameră HD de 2 MP.

Procesorul este unul bun pentru un astfel de produs. Vorbim despre un Intel Core i3-5005U cu o frecvenţă de 2 GHz, în timp ce memoria RAM este de 4 GB (putând fi sporită până la 16 GB). Mediul de stocare, pe de altă parte, este SSD extrem de rapid, care propune şi un mic dezavantaj, având o capacitate de stocare de doar 128 GB.

Placa video este doar una integrată, dar până la urmă, mi-e greu să cred că cineva îşi va cumpăra vreodată un ultrabook pentru jocuri.

Toate aceste performanţe bune spre foarte bune vin împreună cu un foarte mare avantaj, mai exact bateria. Aceasta are perioadă de viaţă imensă, până la 17 ore şi jumătate după cum spun producătorii. În practică ea stă un pic mai slab, ducând până pe la 15 ore, dar chiar şi aşa este mult mai mult în comparaţie cu un laptop obişnuit.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Unul dintre cele mai uşoare ultrabook-uri, la doar 1.2 kg
  • Subţire şi portabil
  • Configuraţie decentă pentru un astfel de produs
  • O construcţie rezistentă
  • Autonomie bună

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest 1produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.4
Performanțe - 8.4

8.5

O alegere portabilă

Toshiba Satellite Z30-B-110 este un ultrabook cu o autonomie foarte bună, ce se dovedește a fi un aliat de nădejde pentru activitățile zilnice.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.