Toshiba Satellite Z30-A-1E9 – ultrabook-ul super performant

Dacă ești o persoană activă și ai nevoie de un dispozitiv performant de încredere pe care să îl poți folosi cu ușurință indiferent de locul în care de afli, ultrabook-ul reprezintă o alegere foarte bună. Principalul avantaj al acestui tip de dispozitiv, față de modelele clasice de laptopuri, este portabilitatea ridicată. Astfel, ultrabook-urile sunt mai subțiri, mai ușoare și mai compacte, păstrând în același timp un nivel de performanță impresionant. Un astfel de model este și Toshiba Satellite Z30-A-1E9, ce poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 5299 lei (verifică preț actualizat). Prețul este unul pe măsura dotărilor și, chiar dacă este unul ridicat, trebuie luat în vedere și faptul că ultrabook-ul poate înlocui cu succes chiar și un sistem desktop, oferind în același timp o portabilitate ridicată.

Ultrabook-ul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Calitatea deosebită a acestuia este vizibilă încă din primul moment, producătorul având grijă să ofere un design atractiv. Carcasa este alcătuită din magneziu, fiind astfel foarte rezistentă și respingând urmele de degete. În plus, magneziul face carcasa foarte ușoară. Carcasa este disponibilă în versiunea gri metalic și are un aspect foarte modern. Tastatura este iluminată, iar clickpad-ul are control multitouch. Portabilitatea ridicată este susținută de dimensiunile de doar 316 x 13.9 – 17.9 x 227  mm și de greutatea de 1.2 kg. Astfel, dispozitivul poate fi transportat ușor în orice geantă pe parcursul zilei.

Poze cu ultrabookul Toshiba Satellite Z30-A-1E9

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul are diagonala de 13.3 inch și este de tip non-reflective. Calitatea își spune cuvântul și aici, display-ul având o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 de pixeli.  Imaginile redate sunt impresionante, cu un grad ridicat de realism și strălucire.

La nivelul dotărilor tehnice, modelul beneficiază în primul rând de un procesor Intel Core i7 de 2 Ghz. Procesorul este unul dintre cele mai performante de la Intel, făcând astfel posibil multitasking-ul și oferind o fluiditate ridicată în orice activitate. Datorită tehnologiei Turbo Boost 2, procesorul se poate adapta la nevoile sistemului de operare și suplimenta puterea, ajungând până la 3.1 Ghz. Procesorului i-au fost alăturate o placă video integrată Intel HD Graphics 4400 și o memorie RAM de 8 GB DDR3 cu posibilitatea de extindere până la 16 GB.  Acestea fiind spuse, nu există dubiu asupra faptului că orice program, aplicație sau joc de ultimă oră va rula fără nicio problemă. Capacitatea de stocare este de 512 GB SSD. Dispozitivul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 de 64 de biți gata instalat.

La nivel multimedia, Toshiba Satellite Z30-A-1E9 dispune de o cameră web de 2 MP cu microfon integrat. Ultrabook-ul beneficiază de un sistem audio de calitate, acesta fiind asigurat de tehnologia DTS Studio Sound. De asemenea, este disponibil un cititor de carduri care suportă modele SD, SDXC și SDHC.

La nivelul conectivității, dispune de 3 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau prin cablu. Dispozitivul mai beneficiază și de tehnologie Bluetooth 4.0.

În ceea ce privește autonomia, ultrabook-ul este dotat cu o baterie Li-ion de 4 celule care oferă o autonomie de lucru de până la 10 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • portabil,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • SSD de 512 GB,
  • Full HD,
  • autonomie de până la 10 ore

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Satellite Z30-A-1E9 este un ultrabook cu un design impecabil, ce vine echipat din punct de vedere tehnic cu o serie de specificații ce îl fac un partener de nădejde pentru orice tip de activitate.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.