Toshiba Satellite Z30-A-12R – portabilitate și performanță

Pentru că ne place să vă ţinem la curent cu tot ce este mai bun în materie de gadgeturi, astăzi venim în întâmpinarea voastră cu ultrabookul Toshiba Satellite Z30-A-12R, care se remarcă atât prin design, cât şi printr-o configuraţie de excepţie. Preţul este de aproximativ 4150 lei (verifică preț actualizat), din punctul meu de vedere acceptabil, având în vedere că discutăm de un ultrabook.

Cu un design extrem de avangardist, este imposibil să nu vă cucerească. În primul rând este foarte subţire şi foarte uşor, are decât 1,2 kg, ceea ce înseamnă că îl veţi putea transporta cu uşurinţă fie la şedinţa de la servici, fie în călătorii. Tastatura chiclet vă asigură un confort sporit în timpul tastării, ceea ce cu siguranţă va contribui la decizia de a face această achiziţie. Mai mult de atât pentru utilizatorii ce au nevoie de funcții de securitate, este bine de știut că acest model dispune de un cititor de amprente Trusted Platform Module, ce va ține departe fieșierele voastre de ochii curioșilor. Dacă pe partea de design acest ultrabook impresionează, aş sugera să ne aruncăm un ochi şi asupra configuraţiei, să vedem totuşi dacă preţul lui este pe deplin îndreptăţit.

Poze cu ultrabookul Toshiba Satellite Z30-A-12R

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Toshiba Satellite Z30-A-12R vine la interior cu o motorizare Intel Core I5, 4200U, un model Haswell, mai exact vorbim de ultima generație de procesoare Intel, tactat la o frecvenţă de 1.6 GHz în model standard, ceea ce presupune că în cazul unei utilizări uzuale(pentru filme, muzică sau internet) laptopul să funcționeze la această frecvență pentru a reduce consumul de energie. Însă în cazul unui joc ce necesită o putere de procesare mai mare sau a unei alte activități la fel de solicitante, prin tehnologia Turbo Boost, frecvența crește la 2,6 GHz.

Memoria RAM este de 8 GB DDR3, dar ea poate ajunge și la 16 GB printr-un simplu upgrade pentru cei ce necesită spațiu mai mare decât cel din dotare. Îmi place că dispune de un SSD, ceea ce mi se pare normal la un asemenea preț, dar recunosc că aș fi preferat să aibă un spațiu mai mare de 128 GB. Însă dacă stau să mă gândesc bine, acest aspect nu reprezintă un minus, mai ales că putem urca in cloud tot felul de fișiere, poze sau filmulețe. Placa video integrată este un chipset Intel HD Graphics 4400, ce se va descurca excelent pe partea office și multimedia. Având în vedere că discutăm de un ultrabook nu mă surprinde că deține o placă video integrată. Deși există și ultrabook-uri cu placă video dedicată, însă cu un preț mult mai piperat decât acest model.

Display-ul este un LCD LED Anti-Glare de 13,3 inch, cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli. Recunosc că mi-ar fi plăcut să aibă o rezoluție Full HD, însă pot spune că și așa oferă imagini clare și un contrast bun. Faptul că este Anti-Glare face posibilă utilizarea laptopului în lumina puternică de afară și asta pentru că ea nu se va mai reflecta în display. Pe partea de multimedia vine cu un sistem audio DTS Studio Sound, ce dezvoltă un sunet clar și puternic, un cititor de carduri şi o cameră WEB HD. La capitolul porturi paleta este destul de largă, astfel că vom regăsi trei porturi USB 3.0, VGA, microfon şi bluetooth. Un avantaj în alegerea ultrabookului Toshiba Satellite Z30-A-12R îl constituie şi faptul că vine cu sistemul de operare Microsoft Windows 8.1.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design extrem de atractiv,
  • procesor Intel Core I5 4200U,
  • SSD,
  • USB 3.0,
  • bluetooth

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs,

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Bun

Eşti la început de drum în domeniul afacerilor şi ai nevoie de un laptop care să te ajute să realizezi fiecare tasc şi să ţii o evidenţă a fiecărei activităţi? Ultrabookul Toshiba Satellite Z30-A-12R promite să fie un real suport în activitatea aleasă.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.