Toshiba Satellite Qosmio X70-B-102 – un laptop pentru împătimiţii de jocuri

Pasionaţii de jocuri îşi vor dori mereu cele mai bune calculatoare disponibile pe piaţă, care să facă faţă ofertei din ce în ce mai mari de jocuri. Pe măsură ce apar jocuri tot mai noi, resursele calculatoarelor vechi se dovedesc insuficiente şi necesarul de performanţă este din ce în ce mai mare. Laptopul Toshiba Satellite Qosmio X70-B-102 este unul din produsele care vor satisface nevoile oricărui împătimit de jocuri sau aplicaţii multimedia si merită luat în calcul în cazul în care aveţi în vedere o viitoare achiziţie în domeniu. Acestea fiind spuse, dacă vă doriţi un laptop care sa vă înlocuiască sistemul desktop, pe care să îl folosiţi la, practic, orice aplicaţie, iar pentru asta sunteţi dispuşi să investiţi suma de aproximativ 5099 lei (verifică preț actualizat), atunci acest lasptop poate alegerea perfectă.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Aspectul exterior este specific celor de la Toshiba, îngrijit, modern şi atrăgător. Carcasa este din aluminiu, degajând un aspect elegant şi exclusivist. Culoarea acesteia este argintiu închis, cu inserţii de culoare rosie într-o nuanţă mată. Lateralele sunt de culoare roşie iar atunci când se foloseşte funcţia de iluminare a tastaturii, efectul final este desăvârşit.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite Qosmio X70-B-102

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dimensiunile acestui model sunt de 413 x 28.3 – 33 x 268 mm, iar greutatea este de 2.9 kg, făcându-l puţin mai greu de transportat. Scopul lui, pe care îl satisface cu succes, este de a înlocui sistemul desktop, permiţând totuşi şi o oarecare portabilitate.

Tastatura nu are ramă, ceea ce dă impresia de spaţiu pentru tastare, iar clickpad-ul este mare şi permite gesturi de multiatingere precum mărire, scroll pe pagină din rând în rând, scroll pe document din pagină în pagină, şi multe altele.

Ecranul Full HD este mare, cu diagonala de 17.3 inch şi asigură, prin rezoluţia de 1900 x 1080 pixeli, o imagine de o calitate excepţională. Fiind iluminat din spate cu LED-uri, oferă confort vizual utilizatorului, permiţându-i să petreacă ore întregi cu jocurile lui preferate.

Din punctul de vedere al specificaţiilor tehnice, Toshiba Satellite Qosmio X70-B-102 începe să se detaşeze clar de celelalte laptopuri din generaţia lui. Dotat cu un procesor Intel Core i7 cu arhitectură Haswell, oferă cu cele 4 nuclee ale sale o putere de 2,5 GHz, aceasta putând creşte până la 3,5 GHz în cazul în care aplicaţiile rulate solicită această diferenţă de putere. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei Turbo Boost. Integrat, laptopul pune la dispoziţie şi un procesor grafic  Intel HD Graphics 4600.

Puterea uriaşă a procesorului este susţinută şi de cei 16 GB de memorie de tip DDR3, montată în cele două sloturi disponibile. Placa video este dedicată pentru a oferi performanţe video semnificative. Memoria acesteia este de 4 GB de tip GDDR5. Producătorul AMD pune la dispoziţie pentru modelul Radeon R9 M265X şi funcţia patentată AMD Enduro Technology, special pentru a face faţă şi celor mai solicitante aplicaţii media.

Capacitatea de stocare a informaţiilor este de 1 TB, printr-un dispozitiv de tip SSHD care mai pune la dispoziţie încă 8 GB de tip SSD, special pentru a creşte viteza de încărcare a sistemului de operare.

Bateria este de tip Li Ion cu 6 celule, oferind o autonomie de până la aproape 5 ore, destul de mare dacă avem în vedere portabilitatea destul de redusă.

Laptopul este bine dotat şi la capitolul multimedia. Un cititor de carduri care citeşte orice card cunoscut pe piaţă, un microfon integrat care, alături de camera web HD, face posibilă comunicarea video şi, nu în ultimul rând, difuzoare stereo de tip Harman Kardon dotate cu tehnologia DTS Studio Sound de amplificare a bass-ului, toate acestea fac din acest model de laptop unul din cele mai performante aparate. Are şi unitate optică de tip Blue-Ray.

La nivelul conectivitaţii are cam tot ce îi trebuie. Un port HDMI, 2 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0 pentru viteză crescută de transfer. Poate fi conectat la internet prin intermediul plăcii de reţea cu fir prin mufa RJ-45 sau prin placa Wireless 802.11 ac la viteze de 10/100/1000 MB. Dispune şi de tehnologie Bluetooth 4.0 + LE, pentru a comunica mai rapid cu device-uri de tip tabletă sau smartphone. Vine cu Windows 8.1 pe 64 biti, preinstalat.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • Full HD,
  • 16 GB RAM,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Satellite Qosmio X70-B-102 este un laptop premium, ce are grijă să asigure suportul necesar pentru orice tip de activitate.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.