Toshiba Satellite P50t-B-10T – laptopul care aduce claritatea la un alt nivel

Toshiba Satellite P50t-B-10T este un laptop de calitate premium care ar face gelos pe oricine. Acesta strălucește pe toate nivelurile, pornind de la design și ajungând la performanță și poate înlocui cu succes un sistem desktop. Dacă ar fi să găsim un cuvânt care să îl descrie, acesta ar fi claritate. Claritate pentru că are un ecran UHD, dar și pentru că este clar încă de la prima vedere că avem de-a face cu un model de calitate. Prețul său este de aproximativ 5610 lei (verifică preț actualizat). Având în vedere dotările impresionante, prețul este unul decent. Singurul aspect ce putea fi îmbunătățit este autonomia, aceasta fiind cam mică pentru ceea ce poate să facă laptopul. Per ansamblu, însă, modelul este impresionant.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Designul este unul special, atrăgând prin aspectul ultra portabil și elegant. Carcasa este argintie, alcătuită din aluminiu și are accente cromate. Liniile fine și colțurile rotunjite oferă impresia de finețe. Tastatura este neagră, oferind un contrast plăcut față de restul carcasei. Aceasta este de tip chiclet, fără ramă și oferă o experiență foarte confortabilă de scris. În plus, tastele sunt iluminate, oferind astfel posibilitatea de a lucra chiar și în condiții slabe de iluminare. Tastatura include și partea numerică, fiind adaptată pentru lucrul cu cifre sau gaming. Touchpad-ul este generos și foarte precis. Modelul are dimensiunile de 37.75 x 24.4 x 2.79 cm și cântărește doar 2.3 kg, având o portabilitate ridicată.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite P50t-B-10T

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție impresionantă de 3840 x 2160 pixeli. Prin urmare, nu există dubiu în privința calității superioare a imaginilor. Claritatea este de 4 ori mai mare decât în cazul ecranelor HD. Ecranul nu este doar UHD, ci beneficiază și de tehnologia IPS. Aceasta contribuie pe de-o parte la redarea unor culori strălucitoare și pline de viață. Pe de altă parte, tehnologia contribuie și la funcțiile touch, ecranul putând fi astfel controlat tactil. Acesta acceptă atingerea în 10 puncte și face posibilă folosirea aplicațiilor la fel ca un smartphone sau o tabletă.

La nivel tehnic se remarcă un procesor Intel Core i7 de ultimă generație, Haswell, tactat la o frecvență de 2.5 GHz. Acesta poate genera putere suplimentară dacă este necesar, ajungând chiar și la 3.5 GHz. Procesorului îi sunt asociate o memorie RAM de 16 GB DDR3 și o placă video dedicată AMD Radeon R9 M265X. Prin urmare, dispozitivul poate rula fără nici o problemă chiar și cele mai noi jocuri, programe de prelucrare grafică sau aplicații solicitante.

Unitatea de stocare este de tip SSHD și are o capacitate de 1 TB. La nivel multimedia se remarcă sistemul audio performant dotat cu difuzoare Stereo Harman Kardon. Acestea asigură o claritate a sunetului pe măsura celei video. Sunetul este puternic și bogat, la acest lucru contribuind și tehnologia DTS Sound. În același timp mai sunt disponibile o cameră web HD cu microfon încorporat și o unitate optică Blu-Ray.

Conectivitatea este extinsă, fiind oferite 4 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port de rețea și un cititor de carduri. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau prin cablu. Toshiba Satellite P50t-B-10T încorporează și bluetooth, pentru un transfer de date mai rapid. Laptopul are o baterie Li-ion cu 4 celule și oferă o  autonomie de până la 4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • 4K,
  • touchscreen,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Satellite P50t-B-10T este un laptop potrivit unui businessman, ce desfășoară activități ce necesită o configurație complexă.

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.