Toshiba Satellite P50-B-11V – laptopul ultra rapid

Cel mai important aspect pentru un laptop sau sistem desktop este viteza de răspuns. Este important ca, atunci când lucrezi, să nu ai timpi de așteptare ridicați la încărcarea de fișiere sau programe și să nu se blocheze sistemul atunci când ești în mijlocul unei proiect sau a unei sesiuni de gaming. Toshiba Satellite P50-B-11V este un laptop care se remarcă tocmai prin viteza ultra rapidă de răspuns, asigurată de o configurație dintre cele mai performante. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 4799 lei (verifică preț actualizat). Ratele pentru acesta încep din jurul sumei de 170 lei. Punctele forte ale modelului sunt procesorul performant, memoria RAM mai mult decât suficientă, placa video dedicată, ecranul Full HD și portabillitatea ridicată. Punctele ceva mai slabe sunt reprezentate de lipsa stocării SSD și de autonomia mai redusă.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul modelului este unul minimalist și alcătuit din materiale premium. Carcasa este alcătuită din aluminiu și are accente cromate. Aspectul perfect plat face modelul cu atât mai elegant. Tastatura este neagră și include și partea numerică, oferind o experiență confortabilă pentru gaming sau lucrul cu cifre. Tastele sunt iluminate. Touchpad-ul este generos și dotat cu un sistem multi-touch. Modelul are dimensiunile de 377 x 27 x 244 mm și cântărește doar 2.2 kg, fiind foarte portabil și adaptat pentru mișcare.

Poze cu laptopul

Toshiba Satellite P50-B-11V

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul este Full HD și are o diagonală de 15.6 inch, oferind o vizibilitate bună și imagini de calitate superioară.

La partea tehnică vei găsi unele dintre cele mai avansate dotări din momentul actual. Modelul are astfel un procesor Intel Core i7 cu frecvență de 2.4 GHz, care poate face boost până la 3.4 GHz atunci când sistemul de operare are nevoie de putere suplimentară. Procesorul asigură astfel un răspuns instantaneu la orice comandă. Configurația este completată de o memorie RAM de 16 GB DDR3 și o placă video dedicată AMD Radeon R9 M265X. Vei beneficia astfel de cel mai cursiv multitasking și de o experiență interactivă de gaming. În același timp, vei putea rula cele mai solicitante aplicații și programe, de tipul celor de prelucrare grafică.

Capacitatea de stocare este de 1 TB. Laptopul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

În ceea ce privește dotările multimedia, sistemul audio este unul de calitate. Acesta este dotat cu difuzoare stereo Harman Kardon care funcționează pe baza tehnologiei DTS Sound. Sunetul este amplu și vibrant, oferind o experiență completă de joc. În același timp, mai sunt disponibile o cameră web HD pentru apeluri video pe Skype, un cititor de carduri care suportă o serie întreagă de formate și o unitate optică DVD RW.

La nivelul port-urilor, vei găsi 4 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau prin cablu. Există și tehnologie Bluetooth, fiind posibil transferul de fișiere pe tabletă sau smartphone fără a mai fi necesar un cablu de date.

Dacă e un punct la care laptopul nu prea strălucește, acela este autonomia. Acesta este dotat cu o baterie Li-Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de până la 4 ore, fiind destul de slabă pentru restul dotărilor.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,
  • Full HD

Contra:

  • mă așteptam să aibă și SSD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Conectivitate - 9.2
Performanțe - 9.3

9.3

O alegere puternică

Toshiba Satellite P50-B-11V este un laptop elegant, potrivit atât pentru inițierea unui business, cât și celor ce desfășoarp activități solicitante.

Vezi detalii
User Rating: 4.7 ( 1 votes)

2 comentarii

  1. in filmuletul dupa youtube apare la un momentdat mentionat faptul ca nu se poate inlocui HDD-ul. Poti te rog sa confirmi ca este adevarat ?

    Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.