Toshiba Satellite P50-B-11L – laptopul minimalist

Toshiba Satellite P50-B-11L este un laptop potrivit pentru cei care își doresc un model performant care să arate și foarte bine. Prețul său este de aproximativ 3999 lei (verifică preț actualizat). Ratele încep din jurul sumei de 160 de lei. Punctele forte ale laptopului sunt configurația performantă, ecranul Full HD și designul elegant și portabil. Punctele slabe sunt lipsa stocării SSD și bateria ceva mai slabă.

Designul acestuia se remarcă printr-un aspect minimalist, fiind carcacterizat de un aspect perfect plat, linii fine și materiale premium. Carcasa este alcătuită din aluminiu și păstrează culoarea argintie, având un aspect foarte elegant. Modelul are dimensiunile de 377 x 27 x 244 mm, remarcându-se prin faptul că este subțire, în ciuda tehnologiilor performante pe care le integrează. Greutatea acestuia este de doar 2.2 kg, așa că îl vei putea transporta foarte ușor. Tastatura este neagră și de tip chiclet, fără ramă. Sunt incluse și tastele numerice din partea dreaptă, acest lucru fiind util pentru gaming sau calcul. În plus, tastele sunt iluminate, oferind o atmosferă plăcută și posibilitatea lucrului în condiții slabe de iluminare. Touchpad-ul este generos și foarte precis.

Poze cu laptopul

Toshiba Satellite P50-B-11L

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul a fost dotat cu o rezoluție Full HD, astfel încât imaginile să fie mult mai clare și mai detaliate. Displayul are o diagonală de 15.6 inch, iar imaginile au o rezoluție de 1980 x 1080 de pixeli. Vizibilitatea este una foarte bună. Experiența de vizionare este asemănătoare celei TV, imaginile având adâncime și fiind pline de viață.

Aspectul cel mai atractiv este însă cel tehnic. Aici remarcăm un procesor Intel Core i7 cu arhitectură Haswell, model folosit și pentru sistemele desktop. Procesorul are o frecvență de 2.5 GHz și poate face boost până la 3.5 GHz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Procesorului îi sunt asociate o memorie RAM de 8 GB DDR3 și o placă video dedicată AMD Radeon R9 M265X. Laptopul oferă astfel o performanță ce poate fi comparată chiar și cu cea a unui PC în format clasic. Vei putea să joci cele mai noi jocuri, să lucrezi în programe de prelucrare grafică, dar și să vizionezi filme la o calitate superioară sau să lucrezi în multitasking.

Capacitatea de stocare este de 1 TB HDD. Din păcate, nu este integrată și o unitate SSD. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

Sistemul  audio completează la nivel optim experiența de joc, oferind un sunet amplu și vibrant. La baza acestuia stau difuzoare stereo Harman Kardon și tehnologia DTS Sound. În același timp, mai sunt disponibile o cameră web HD pentru apelurile pe Skype și o unitate optică DVD RW.

Port-urile sunt dispuse pe ambele părți ale laptopului. Vei găsi 4 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port de rețea și un cititor de carduri. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau prin cablu. Există și tehnologia Bluetooth.

În ceea ce privește autonomia, modelul este dotat cu o baterie Li-Ion cu 4 celule care rezistă până la 4 ore fără a fi conectată la priză.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,
  • Full HD

Contra:

  • mă așteptam să aibă și SSD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Conectivitate - 8.9
Performanțe - 9.2

9.2

O alegere puternică

Toshiba Satellite P50-B-11L este un laptop cu o configurație puternică, ce îl fac să fie potrivit celor ce desfășoară activități solicitante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.