Toshiba Satellite P50-A-14E – performanţă la un preţ atractiv

Pentru cei care îşi doresc un laptop mai performant sau care, pur şi simplu, doresc înlocuirea sistemului desktop cu ceva mai performant şi la un preţ atractiv, iar Toshiba Satellite P50-A-14E ar putea fi soluţia de bun augur. Cu dotări performante, precum procesorul de generaţia a patra, hardul încăpător sau placa video dedicată şi un design elegant, acest laptop ar putea fi o alternativă la un ultrabook. Modelul Toshiba este alegerea optimă pentru cei care doresc un laptop performant cu un procesor de ultimă generaţie, un design de calitate şi o capacitate de stocare mare, toate la pachet într-un device uşor de 2.2 kg şi la un preţ de aproximativ 4299 lei (verifică preț actualizat). Totuşi, un aspect în minus ar fi acela că dispozitivul de stocare nu este SSD, dar se poate monta unul în locul unităţii DVD. Pentru a vă uşura modul de folosire, vine cu sistem de operare instalat, un Microsoft Windows 8.1, astfel că după achiziţionare nu vă rămâne decât să îl deschideţi şi să îl utilizaţi fără nicio altă setare.

În ceea ce priveşte designul, aşa cum am precizat anterior, eleganţa acestui laptop este dată de carcasa argintie, inteligent realizată, de finisajul de aluminiu mat cu accente cromate ce reflectă în aceeaşi măsură cu designul şi calitatea premium. Tastatura tip chiclet, fără ramă şi iluminată ne ajută să folosim laptopul şi în condiţii slabe de iluminare. Touchpad-ul cu control multi-touch care acceptă diverse funcţii de derulare, zoom şi lansare cu ajutorul degetelor împreună cu clickpad-ul de mari dimensiuni face ca navigarea pe ecran să fie mult mai simplă.

Poze cu laptopul

Toshiba Satellite P50-A-14E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este unul cu dimensiuni clasice, având o diagonală de 15.6 inch. Display-ul este de tip LED Full HD și are o rezoluție de 1980 x 1080 pixeli. Jocurile și filmele se vor vedea foarte bine, beneficiind de claritate și fiind pline de viață.

Specificaţiile tehnice ale laptopului întăresc afirmaţia că este o alternativă la un ultrabook. În primul rând, dotarea cu procesorul Intel Core i7, model Haswell 4700MQ cu 4 nuclee oferă puterea necesară pentru cele mai noi jocuri şi cele mai solicitate aplicaţii şi asigură un răspuns instantaneu atunci când este nevoie. Frecvenţa procesorului poate să genereze o putere suplimentară atunci când sistemul este suprasolicitat datorită tehnologiei Turbo Boost 2, de la 2400 MHz până la 3400 MHz.

Performanţele procesorului sunt puse în valoare de memoria RAM de 8 GB DDR3 ce poate fi extinsă până la 16 GB printr-un slot suplimentar, ceea ce este suficient pentru a rula în condiţii foarte bune atât sistemul de operare cât şi celelalte programe pe care le doriţi. Pentru a stoca informaţii, laptopul are un hard disk tip HDD de 1 TB, spaţiu suficient atât pentru lucru la birou cât şi pentru activităţile recreative de acasă. Placa video este de tip NVIDIA GeForce GT 740M de 2GB, astfel putând să rulezi fără probleme orice fel de aplicație sau joc, chiar și cele mai solicitante din punct de vedere grafic.

Pe partea de multimedia, mai dispune de o unitate de scriere/citire tip DVD RW, cameră web şi cititor de carduri SD, mini şi micro SD, SDHC, SDXC şi MMC. Sunetul de înaltă calitate este oferit de cele două difuzoare stereo şi a tehnologiei DTS Sound ce oferă o audiţie mai naturală a melodiilor, filmelor cât şi a clipurilor video.

Flexibilitatea la conectare este dată de cele două porturi USB 3.0 cu o viteză mare de transfer, două  porturi USB 2.0, portul HDMI şi cel VGA, dar şi de conexiunea la internet ce se poate realiza atât prin cablu cât şi prin Wi-Fi. Bateria, un Li-Ion pe 4 celule, oferă o autonomie bună pentru caracteristicile performante ale laptopului, între 3 și 4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • rezoluție Full HD,
  • 8 GB de RAM,
  • HDD de 1 TB,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest 1produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Conectivitate - 9.4
Performanțe - 9.4

9.3

O alegere puternică

Toshiba Satellite P50-A-14E este un laptop cu o configurație puternică, ce te va ajuta atât în activitățile office, multimedia, dar se va descurca excelent și pe partea de gaming.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.