Toshiba Satellite L70-B-14Q – un desktop la purtător

Dacă laptopurile au apărut, iniţial, din dorinţa şi nevoia de a avea alături puterea de procesare a unui calculator, precum şi toate documentele necesare muncii de zi cu zi, fără a fi nevoiţi să cărăm sacoşe întregi cu hârtii, în ultimii ani a apărut trendul de înlocuire totală a desktopurilor cu aceste calculatoare portabile a căror putere a ajuns din urmă pe cea a PC-urilor de birou. Toshiba Satellite L70-B-14Q nu numai că poate înlocui cu succes un sistem desktop ci, în plus, este disponibil şi la un preţ accesibil. În concluzie, la doar 3199 lei (verifică preț actualizat), puteţi înlocui cu succes vechiul sistem desktop, cu un calculator portabil performant ale cărui minusuri sunt doar memoria de 6 GB, care ocupă ambele sloturi, şi viteza cam mică de accesare a datelor HDD-ului. Dacă puteţi trece peste acestea, laptopul este o bună alegere.

Laptopul poate fi găsit în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Înainte de toate vom începe prin a spune că designul exterior este cu adevărat plăcut, carcasa din plastic neagră, combinată cu zone de argintiu creând un aspect modern şi delicat. Mai mult, carcasa este fin texturată încât să nu păstreze urmele de degete şi să ascundă zgârieturile superficiale. Tastatura este lată, incluzând şi partea numerică, astfel încât laptopul poate fi folosit cu succes în orice aplicaţie, ajutat fiind şi de specificaţiile tehnice despre care vom vorbi mai jos. Touchpadul este mare şi, datorită tehnologiei multi-touch, permite funcţii suplimentare de genul zoom, derulare şi lansare cu ajutorul degetelor.

Poze cu laptopul

Toshiba Satellite L70-B-14Q

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Diagonala ecranului este ceea ce permite cu adevărat înlocuirea unui desktop. La cei 17.3 inch, poate prezenta imagini în format HD la o rezoluţie de 1600 x 900 pixeli, acestea fiind clare şi fidele. Dimensiunile totale ale acestui device sunt de 413 x 33.7 – 29 x 268 mm, greutatea de doar 2.7 kg permiţând şi o portabilitate crescută.

Dacă e să vorbim de partea tehnică, procesorul cu care este dotat acest laptop face parte din a 5-a generaţie de procesoare Intel Core, fiind creat în arhitectură Broadwell. Acest i5 5200U cu 2 nuclee poate genera o putere de 2.2 GHz care poate fi suplimentată până la 2.7 GHz când aplicaţiile o cer.

Memoria RAM reprezintă un minus al acestui model, deoarece cei 6 GB DDR3 ocupă ambele sloturi disponibile, iar pentru o suplimentare până la 16 GB este necesară înlocuirea uneia dintre plăcile de memorie. Placa video este dedicată, modelul Radeon R7 M260 având o memorie DDR3 de 2 GB. Tehnologia AMD Enduro a chipsetului video, alături de tehnologia TruBrite a ecranului LCD LED, sporesc experienţa vizionării de filme sau alte emisiuni.

Capacitatea de stocare nu este tocmai cea mai performantă, viteza de 5400 rpm a HDD-ului de 1 TB încetinind puţin prelucrarea datelor, dar acest lucru este vizibil doar în cazul aplicaţiilor solicitante, cu multe fişiere. Bateria este de tip Li Ion cu 6 celule, oferind o autonomie satisfăcătoare.

La nivel multimedia, laptopul are difuzoare stereo de tip Onkyo integrate, o cameră web HD care, alături de microfonul integrat, permit conversaţii cu cei dragi pe internet. Conectarea la reţea se face prin intermediul plăcii Wireless 802.11 ac/a/b/g/n, sau prin fir dacă se doreşte obţinerea unei viteze sporite. Poate ajunge şi până la 1000 MB/s dacă reţeaua o permite. Se poate conecta la alte device-uri prin Bluetooth 4.0.

Aparatul are unitate optică de tip DVD RW, cititor de carduri pentru cele mai cunoscute modele şi multiple porturi de conectare. Există un port HDMI, 2 USB 2.0, 1 USB 3.0, 1 VGA şi o ieşire audio. Sistemul de operare cu care a fost dotat de producător este Microsoft Windows 8.1 pe 64 biţi.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț decent,
  • bluetooth

Contra:

  •  nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 8.4
Performanțe - 8.3

8.4

O alegere puternică

Toshiba Satellite L70-B-14Q este un laptop cu un aspect plăcut, este puternic, ideal pentru cei ce lucrează cu programe solicitante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.