Toshiba Satellite L50-B-2C8 – performanţa din noua generaţie

De ceva vreme, cei de la Intel au scos pe piaţă procesoare de tipul Intel Core din cea de-a 5-a generaţie. Mai puternice şi mai stabile, acestea oferă şi câteva funcţii în plus care anticipează oarecum viitorul spre care se îndreaptă tehnologia. Scanarea 3D, controlul mai eficient al gesturilor şi acceptarea de comenzi vocale sunt doar câteva din indiciile oferite de Intel prin noua generaţie de procesoare. Toshiba Satellite L50-B-2C8 este unul dintre cele mai potrivite modele de laptopuri prin care puteţi întâmpina schimbările viitorului. Portabilitatea crescută, caracteristicile tehnice de invidiat şi preţul de doar 3199 lei (verifică preț actualizat), la care este disponibil fac din acest model una dintre cele mai interesante opţiuni de pe piaţă la ora actuală.

Construit nu doar pentru performanţă, ci şi pentru portabilitate, acest model are un design modern, culoarea argintie a carcasei sporind aspectul office. Tot despre carcasa exterioară putem spune că prezintă un model fin texturat care nu menţine urmele de degete şi maschează zgârieturile fine. Palmrest-ul este lat, permiţând menţinerea comodă a mâinilor în tipul lucrului. Tastatura este completă, incluzând şi partea numerică, ceea ce îi permite utilizarea device-ului în orice aplicaţie. Clickpadul este generos şi, datorită tehnologiei multi-touch, permite accesarea unor funcţii suplimentare de tipul zoom, şi derulare.

Poze cu laptopul

Toshiba Satellite L50-B-2C8

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Diagonala aparatului este de 15.6 inch, imaginile fiind afişate în format Full HD la o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, ceea ce reprezintă un plus pentru acest model. Dimensiunile laptopului sunt de 380 x 23.5 x 259.9 mm. De remarcat este grosimea aparatului de numai 23.5 mm care, la o greutate de 2.2 kg, face ca portabilitatea laptopului se fie totală.

Această afirmaţie este susţinută şi de autonomia de până la 6 ore oferită de bateria de tip Li – Ion cu 4 celule.

Din punct de vedere tehnic, laptopul nu te va lăsa la greu. Dotat cu un procesor de ultimă generaţie de tip Intel Core i7, generează o putere de până la 2400 MHz care poate fi suplimentată datorită tehnologiei Turbo Boost până la 3 GHz. Acesta este ajutat de o memorie RAM de 8 GB DDR3 care ocupă doar unul dintre cele 2 sloturi disponibile. Prin suplimentarea cu încă o placă de memorie, aceasta poate fi crescută până la 16 GB.

Capacitatea de stocare a datelor este de tip HDD de 1 TB. La puterea de procesare de care dispune laptopul ar fi avut nevoie de un SSD ca să îşi atingă potenţialul maxim, dar asta ar fi ridicat semnificativ preţul.

Placa video este dedicată, tipul ei fiind Radeon R7 M260 cu o memorie DDR3 de 2 GB. Acesta este un plus oferit de producător, având în vedere că procesorul beneficiază şi de un chipset video integrat, model Intel HD Graphics 5500.

La nivel multimedia, Toshiba a pus la dispoziţie difuzoare stereo model Onkyo, microfon integrat şi cameră web de tip HD. Acest pachet oferă posibilitatea de a conversa liniştit cu persoanele dragi prin intermediul unor aplicaţii de tipul Skype.

Conectarea la internet se poate face wireless prin intermediul plăcii integrate 802.11 a/b/g/n sau prin fir, putându-se atinge viteze de până la 1 GB/s, când reţeaua o permite. Se poate conecta la alte device-uri prin intermediul Bluetooth 4.0.

Device-ul se poate conecta la diverse alte dispozitive prin intermediul unui port HDMI, 2 USB 3.0, un port USB 2.0, unul VGA şi o ieşire video. Aparatul dispune de unitate optică de tip DVD RW şi cititor de carduri pentru cele mai uzuale modele.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Broadwell,
  • Full HD,
  • 8 GB,
  • HDD de 1TB,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Conectivitate - 8.7
Performanțe - 8.9

8.9

O alegere puternică

Toshiba Satellite L50-B-2C8 este un laptop puternic, cu un design elegant, ce se va potrivi chiar și pentru activitățile solicitante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.