Toshiba Satellite L50-B-27N – un laptop ultrasubţire

Scopul principal pentru care au fost create laptopurile este portabilitatea. Fie că ai nevoie de un calculator la serviciu, fie la şcoală, sau chiar pentru divertisment la o plimbare în parc, greutatea şi dimensiunile sunt caracteristici de luat în seamă atunci când îţi cumperi viitorul laptop. Toshiba Satellite L50-B-27N îţi va îndeplini toate aceste cerinţe pentru un preţ de aproximativ  2999 lei (verifică preț actualizat). Din toate punctele de vedere, modelul Toshiba este un laptop performant. Deşi ar fi putut fi îmbunătăţită viteza de accesare a datelor prin intermediul unui SSD, cu siguranță prețul lui ar fi fost mult mai mare. Portabilitatea oferită de dimensiuni şi de autonomia mare compensează acest minus observabil doar în aplicaţiile extrem de solicitante.

Designul este deosebit, datorită tastaturii plate, fără ramă, precum şi touchpad-ului generos. Dimensiunile acestui device se remarcă prin faptul că este mai subţire decât celelalte modele din generaţiile anterioare. Mai precis, cei 380 x 23.5 x 259.9 mm fac ca, la doar 2.2 kg, acest device să fie cu uşurinţă purtat oriunde. Şi dacă tot poate fi purtat la orice ocazie, aspectul fin al carcasei din plastic de culoare argintie nu te va face niciodată de râs.

Poze cu laptopul

Toshiba Satellite L50-B-27N

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Diagonala de 15.6 inch e suficientă şi pentru utilizarea oricărei aplicaţii, dar şi pentru vizionarea de filme, imaginile oferite fiind la o rezoluţie format HD de 1366 x 768 pixeli.

Din punct de vedere tehnic, calculatorul este dotat cu un procesor Intel Core i5 cu arhitectură Broadwell, ceea ce îl include în generaţia a 5-a de procesoare Intel, ultima de până acum. Acest lucru îi permite anumite funcţii suplimentare, precum scanarea 3D sau acceptarea de comenzi vocale. Puterea procesorului este de 2.2 GHz, aceasta putând fi suplimentată până la 2.7 GHz, datorită tehnologiei Turbo Boost.

Memoria RAM care susţine procesorul în rularea aplicaţiilor este de 8 GB de tip DDR3 şi poate fi extinsă până la 16 GB. Un avantaj al acestui model este că doar unul din cele 2 sloturi de memorie sunt ocupate, astfel încât memoria poate fi extinsă doar prin suplimentarea acesteia şi nu prin înlocuire.

Deşi procesorul vine cu un procesor grafic integrat de tip Intel HD Graphics 5500, producătorul a dotat acest model şi cu o placă video dedicată de tipul Radeon R7 M260 cu o memorie de 2 GB DDR3. Aceasta permite utilizarea laptopului chiar şi pentru aplicaţii grafice solicitante sau pentru jocurile de ultimă generaţie.

Capacitatea de stocare nu este foarte deosebită, cei 1 TB disponibili fiind de tip HDD cu o viteză de 5400 rpm, fapt ce va trage în jos procesorul şi memoria.

Acumulatorul însă susţine din plin portabilitatea, bateria de tip Li Ion cu 4 celule oferind o autonomie de până la 6 ore.

Laptopul se poate conecta la internet fie cu ajutorul plăcii Wireless integrate de tip 802.11 a/b/g/n, fie prin fir, existând posibilitatea unei viteze de până la 1000 MB în funcţie de posibilităţile reţelei. Cu ajutorul camerei web de tip HD şi a microfonului integrat, pot fi purtate discuţii video cu cei apropiaţi. Există posibilitatea de conectare prin Bluetooth 4.0 + LE cu alte device-uri pentru un transfer rapid de date. Aparatul are unitate optică DVD RW, dar şi posibilitatea de preluare a datelor prin USB prin cele 2 porturi USB 3.0 şi a unuia USB 2.0. Alte facilităţi de care dispune acest model sunt cititorul de carduri pentru modelele SD, Mini SD, Micro SD, SDHC, SDXC şi MMC, un port HDMI, unul VGA şi o ieşire audio.

Sunetul este asigurat prin intermediul difuzoarelor integrate de tip Onkya şi a tehnologiei DTS Sound.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Broadwell,
  • HDD de 1TB,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Conectivitate - 9.2
Performanțe - 9.6

9.4

O alegere puternică

Toshiba Satellite L50-B-27N este un laptop puternic, ce vine echipat cu un procesor de ultimă generație, astfel că va face chiar și activităților foarte solicitante.

Vezi detalii
User Rating: 4.8 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.