Toshiba Satellite L50-B-1VX – un produs util pentru cei care nu caută să se joace

De regulă, reclama multă se face la produsele de top, cele care oferă avantaje mari, performante, dar care şi cer în schimbul acestora bani destul de mulţi. Cam aceasta este situaţia şi în cazul laptopurilor. Mulţi se află în căutarea celor mai bune configuraţii, care să susţină şi să poată rula cele mai noi jocuri, pentru caţiva ani de acum încolo. Şi la aceste modele se face şi reclama. Dar sunt şi oameni care nu îşi doresc decât să aibă un laptop acceptabil ca performanţe, care să le permită să navigheze pe internet, să vadă filme şi să utilizeze programele Microsoft Office. Pentru aceştia, Toshiba vine cu o ofertă excelentă, sub forma lui Satellite L50-B-1VX. Din start, ceea ce îl diferenţiază de multe alte modele este preţul. Cu un preț de aproximativ 1500 lei (verifică preț actualizat), este unul dintre cele mai ieftine modele de pe piaţă, dar nu are performanţe care să îl facă ideal pentru jocuri noi sau programe precum Adobe Photoshop şi mai ales Adobe After Effects. Laptopul are ţinta lui bine stabilită şi pentru aceşti oameni oferă suficientă calitate pentru a-şi justifica preţul.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Din punct de vedere al designului vorbim de un model modern, rafinat chiar. Complet alb, laptopul sugerează eleganță. Tastatura este completă, de tip chiclet, cu tastele bine distanțate și destul de joase, pentru a nu face prea mult zgomot.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite L50-B-1VX

 

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În primul rând, se remarcă designul acestui model. Toshiba încearcă, în ultima vreme, să ofere pieţii produse de dimensiuni mici, care să fie uşor de transportat şi utile într-o varietate de situaţii. Astfel, Toshiba Satellite L50-B-1VX este un model subţire, de doar 23 milimetri şi cântăreşte 2.2 kilograme, fiind o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de o mare mobilitate atunci când au laptopul la ei.

Cât despre performanţe, ele erau excelente acum trei sau patru ani, acum fiind însă mai mult potrivite pentru Internet, filme, muzică şi programe care nu necesită un procesor şi o memorie RAM deosebite.  Laptopul beneficiază de un procesor Intel Celeron Dual Core de 2.1 GHz cu 2 nuclee fizice. Este potrivit pentru activităţile de zi cu zi, dar nerecomandat celor care vor să se bucure de jocuri noi, chiar dacă, la maximum, acesta poate atinge şi 2.5 GHz. Memoria RAM este de 4 GB DDR3 şi poate fi îmbunătăţită, prin adaugarea de memorie RAM, pană la 8 GB. Din nou, nu este impresionant, dar îşi face treaba. Placa video Intel HD Graphics este integrată.

Dacă performanţele îl situează pe un loc inferior celor ocupate de laptopurile de ultimă generaţie de la Toshiba, modelul se apropie de acestea prin display-ul său de 15.6 inch şi o rezoluţie HD de 1366 x 768 pixeli. Acesta oferă posibilitatea de a privi filme HD, dar şi de a juca la detalii maxime de claritate jocurile din generaţiile trecute.

Din punct de vedere al conectivităţii, modelul beneficiază de porturi HDMI, USB 2.0 si USB 3.0, capacitatea de stocare este acceptabilă, de 500 GB, şi conţine o unitate DVD RW, cameră web, microfon şi cititor de carduri. În plus, bateria poate dura până la 6 ore. Astfel, device-ul se prezintă ca un laptop de birou bun, potrivit pentru cei care trebuie să îl transporte pentru a-i ajuta la muncă, dar şi pentru persoanele care caută altceva în afară de jocuri.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț decent,
  • portabil,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Satellite L50-B-1VX este un laptop entry-level, potrivit utilizatorilor fără prea mari pretenții în ceea ce privește dotările acestui device.

User Rating: 1.9 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.