Toshiba Satellite L50-B-1KG – pentru cei care vor un laptop performant

Atunci când cineva îşi cumpără un laptop nou, sunt mai multe detalii la care se poate uita. Poate unii caută să fie ieftin şi util pentru activităţile de zi cu zi (citit şi trimis email-uri, căutat pe Internet şi editat texte şi tabele), usor şi micuţ, pentru a fi transportat cu uşurinţă. Alţii vor, în schimb, performanţe înalte, plăci video şi procesoare de ultimă generaţie, pentru a se juca sau pentru a crea filme şi poze de înaltă calitate. Un astfel de laptop vine, însă, şi cu un preţ destul de ridicat. Toshiba Satellite L50-B-1KG reuşeşte să îmbine ambele posibilităţi, oferind performanţe notabile (ceea ce înseamnă că poate rula şi jocurile de ultima generaţie, la detalii medii), la un preţ care trece puţin de 2700 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de decent având în vedere specificațiile sale.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Încă de la prima vedere, designul atrage. Subţire, cu o grosime de doar 23 de milimetri, laptopul este astfel potrivit pentru a fi transportat dintr-un loc în altul, fără a cere un efort deosebit din partea proprietarului. De asemenea, cântăreşte doar 2.2 kilograme, destul de puţin pentru un laptop full size. În plus, construcţia carcasei a fost îmbunătăţită, acum fiind mai elegantă şi mai puţin supusă riscurilor. Un plastic rezistent este utilizat, acesta protejând bine împotriva zgârieturilor şi loviturilor, nelăsând să se vadă nici amprentele. În rest, tastatura are taste plate, silenţioase şi un touchpad mare şi foarte responsiv.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite L50-B-1KG

 

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul este de dimensiuni obişnuite, 15.6 inch şi are o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, potrivită atât pentru filme cât şi pentru jocuri. Lipseşte însă rezoluţia Full HD, care ar fi putut fi inclusă la un asemenea preţ. Este o hibă minoră, care nu umbreşte deloc din calităţile foarte bune ale lui Toshiba Satellite L50-B-1KG.

Când vine vorba de configuraţie însă, puţine pot fi reproşate acestui model. În primul rând, are un procesor Intel Core i7, de ultima generaţie, cu două nuclee fizice. Astfel, se poate trece de la o frecvenţă de procesare de 2 GHz la una de 3.1, atunci când este nevoie, cu ajutorul sistemului Turbo Boost. În aceste condiţii, bateria reuşeşte să dureze până la 6 ore, o cifra destul de impresionantă.  Memoria RAM este de 4 GB şi poate fi îmbunătăţită până la 16, pentru cei care işi doresc să poată rula jocuri la detalii maxime. Iar capacitatea de stocare, de 1 TB, este mai mult decât suficientă pentru datele oricărui utilizator care îşi foloseşte laptopul acasă.

Tot pentru a rula cele mai noi jocuri, laptopul Toshiba vine şi cu o placă video dedicată, AMD Radeon de 2 GB DDR3. Aceasta este suficientă pentru a putea reda, într-o calitate medie, chiar şi jocurile din 2014 şi toate filmele HD.

La acestea se adaugă unitatea DVD RW, difuzoarele stereo şi microfonul integrat, camera WEB, cititorul de carduri şi mufele HDMI, USB 2.0 şi USB 3.0 pentru o conectivitate sporită. Astfel, Toshiba Satellite este un laptop de ultimă generaţie, performant care, pentru banii pe care îi cere, oferă o configuraţie excelentă şi calităţi de care majoritatea tipurilor de cumpărători se pot bucura fără probleme.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • HDD de 1TB,
  • placă video dedicată,
  • autonomie de până la 6 ore

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Satellite L50-B-1KG este un laptop elegant, ce vine echipat corespunzător pentru orice tip de activitate, indiferent că vorbim de muncă sau de distracție.

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.