Toshiba Satellite L50-B-16Z – puternic, cu un preț decent

Puterea este calitatea principală pe care o cauți la un laptop? Atunci cu siguranță modelul Toshiba Satellite L50-B-16Z va fi pe placul tău. Are un preț de aproximativ 2500 lei (verifică preț actualizat), deloc mare ținând cont că vine echipat cu o configurație atât de complexă și totodată dispune și de un design destul de plăcut.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Satellite L50-B este conceput cu un aspect extrem de elegant, ce atrage prin bun gust și simplitate. Carcasa din plastic este complet neagră, evidențiind în mod subtil logoul producătorului. Odată ce îi deschizi clapeta, te întâmpină o tastatură ergonomică, completă, o tastatură de tip chiclet, cu taste joase și bine distanțate, ce îți asigură acuratețea necesară în tastare. Chiar și întreținerea sa este mult mai ușoară decât în cazul modelelor convenționale, mai exact praful depus între taste îl vei șterge destul de ușor.

Vei observa o diferență chiar și în cazul touchpadului, care este ceva mai mare decât la modelele clasice, aspect ce îi ajută îndeosebi pe cei obișnuiți cu utilizarea mouse-ului. Greutatea laptopului nu depășește 2,2 kg, de unde putem trage concluzia că vorbim de un model portabil, ușor de strecurat între bagaje atunci când plecăm în călătorie sau de ce nu în geantă atunci când plecăm în oraș. Autonomia ajunge la 6 ore de lucru, suficient încât să nu te lase baltă la nevoie.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite L50-B-16Z

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Toshiba Satellite L50-B-16Z este antrenat la interior de un procesor Intel Core i7, 4500U, un model Haswell, realizat pe arhitectura de 22 nm, ce este tactat la o frecvență de 1,8 GHz. Aceasta este frecvența folosită în mod normal în cazul activităților uzuale, ce nu presupun o solicitare grafică foarte mare, însă cu siguranță în cazul în care vei dori să desfășori și alt gen de activități, cum ar fi testarea jocurilor de ultimă generație, frecvența poate ajunge chiar și la 3 GHz, prin tehnologia Turbo Boost.

Puterea procesorului este completată de placa video integrată Intel HD Graphics 4400, pe care laptopul o utilizează în mod constant pentru activitățile office și multimedia, însă device-ul mai dispune de încă o placă video dedicată, un model AMD Radeon R7 M260 de 2 GB DDR3, cu ajutorul căreia te vei putea delecta cu jocuri ceva mai interesante sau de ce nu vei putea folosi programe cu o grafică mai avansată.

Memoria RAM este de 4 GB DDR 3, dar nu-ți fă griji, suportă un upgrade de până la 16 GB. Are două sloturi disponibile, din care doar unul este ocupat, prin urmare nu îți va fi greu deloc să o extinzi atât cât ai nevoie. Hard disk-ul are o capacitate destul de ggeneroasă pentru stocarea oricărui tip de fișier, mai exact ajunge la 1TB. Nu strica să vedem un SSD, dar nu cred că este cazul să avem pretenții nelimitate având în vedere prețul laptopului, care este destul de decent.

Pe partea de multimedia și porturi observ că Toshiba Satellite L50-B vine cu o gamă destul de bine pusă la punct: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri, HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0 și bluetooth. Sunetul este întreținut de difuzoarele ONKYO, cu tehnologia DTS Sound, ce îți asigură o experiență audio profundă, vibrantă chiar.

Păreri pro şi contra

Pro

  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • design elegant,
  • autonomie mare,
  • HDMI,
  • USB 3.0

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Toshiba Satellite L50-B-16Z este un laptop puternic, cu un procesor de ultimă generație, ce se va dovedi un sprijin pentru orice utilizator, indiferent de activitatea desfășurată.

User Rating: 4.45 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.