Toshiba Satellite CL10-B-103 – un laptop pentru un buget mic

Pentru cei mai mulți dintre noi, laptopul a devenit o necesitate. Ne conferă mobilitate și este extrem de practic. Însă nu toți ne permitem să alocăm sume importante pentru asemenea device-uri și până la urmă nu toți au nvoie de laptopuri puternice. Unul dintre laptopurile entry-level ce ar putea să ți se potrivescă este și Toshiba Satellite CL10-B-103. Are un preț de aproximativ 1350 lei(verifică preț actualizatși o garanție ”No matter what” timp de 2 ani. Cu puțin noroc îl poți prinde chiar la reducere.

Laptopul poate fi gîsit și în oferta magazinului Altex.

Din punct de vedere al designului, laptopul impresionează printr-un aspect plăcut, elegant, cu finisaje bine definite. Are o culoare mai puțin obișnuită pentru un laptop, și anume un auriu foarte plăcut. Carcasa este ușor texturată, astfel că inesteticele amprente nu vor fi vizibile. De cum îi ridici clapeta, te îmtâmpină o tastatură chiclet neagră, ce crează un contrast puternic cu fundalul auriu. Laptopul cântărește numai 1,1 kg, ceea ce înseamnă că vorbim de un device portabil, pe care îl vei strecura cu ușurință atât în bagajul de mână când pleci în călătorii, cât și în geanta de serviciu. Practic de acum vei avea un prieten de nedespărțit oriunde vei merge.

Poze cu laptopul

Toshiba Satellite CL10-B-103

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În ceea ce privește specificațiile tehnice, laptopul vine echipat cu un procesor Intel Celeron N2840, realizat pe arhitectura de 22 nm, ce funcționează în mod normal la o frecvență de 2,1 GHz, aceasta putând fi extinsă la 2,5 GHz în cazul sarcinilor mai solicitante. Și asta datorită  tehnologiei Turbo Boost.

Dispune de o memorie RAM de 2 GB DDR3, ceva mai micuță din punctul meu de vedere, însă având în vedere prețul laptopului, exte normal ca și dotările să fie mai slăbuțe. Capacitatea de stocare este de tip SSD, de 32 GB, aspect ce îl rezolvi ușor în cazul în care ești nemulțumit, prin urcarea in cloud a diferitelor fișiere.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activitățile office și multimedia. Display-ul este un model Toshiba TruBrite TFT, de 11,6 inch, cu o rezoluție HD, de 1366 x 768 px.

La capitolul porturi și multimedia, laptopul vine dotat cu o gamă destul de generoasă: un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, o ieșire audio, bluetooth, o cameră WEB HD(pentru conversații plăcute) și un cititor de carduri. Sonorizarea este asigurată de un sistem DTS Sound cu două difuzoare stereo și un microfon integrat.

Un aspect extrem de importat ar fi faptul că vine cu sistemul de operare Windows 8.1 preinstalat, ceea ce înseamnă că nu vei mai fi nevoit să plătești în plus pentru licență.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț accesibil,
  • tastatură chiclet,
  • Windows 8.1,
  • bluetooth,
  • portabil

Contra:

  • procesorul nu este foarte puternic,
  • are numai 2 GB de RAM

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 7.9
Performanțe - 7.7

8.1

O alegere accesibilă

Toshiba Satellite CL10-B-103 este un laptop ieftin, ce se potrivește unui utilizator mai puțin pretențios, ce desfășoară activități office și multimedia.

Vezi detalii
User Rating: 2.88 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.