Toshiba Satellite CL10-B-100 – una dintre cele mai bune variante la preţ redus

Odată cu apariţia lui Windows 8, multă lume a crezut că vremea notebook-urilor a trecut. După câţiva ani de succes, înlocuirea sistemului de operare Windows 7 a făcut ca rezerva de laptop-uri mici şi foarte ieftine să dispară de pe piaţă şi companiile rivale, precum Google, au fost gata să le înlocuiască cu propriile produse, cum ar fi Chromebook. Nemulţumiţi de situaţie, cei de la Microsoft au revenit pe piaţă cu soluţii, și anume Toshiba Satellite CL10-B-100, ce poate fi găsit la un preț de aproximativ 1200 lei (verifică preț actualizat), fiind unul dintre modelele cele mai bune şi accesibile.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Din multe puncte de vedere este o imagine în oglindă a lui Chromebook. Ca design, atrage prin combinaţia unei suprafete mate şi a plasticului, şi pentru un laptop care costă puţin mai mult de 1 000 de lei este suprinzător de inteligent şi util. Cântăreşte un pic peste un kilogram şi display-ul de doar 11.6 inch îl face perfect pentru a fi cărat într-o geantă pe tot parcursul unei zile. De asemenea, pare şi suficient de rezistent, arătând capabil să supravieţuiască pentru câţiva ani. Construcţia este solidă, la fel şi carcasa iar calităţile balamalelor par să asigure acest lucru.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite CL10-B-100

 

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

O altă similitudine cu Chromebook-ul este decizia de a oferi laptop-ului un spaţiu de stocare mic, de doar 32 GB. Această alegere a fost făcută pentru a păstra preţul la un nivel scăzut, dar după instalarea sistemului de operare mai rămân doar 14 GB operabili. Acesta pare să fie un punct negativ care ar îndepărta clienţii, dar Toshiba s-a gândit la tot. Astfel, în primii doi ani, utilizatorii primesc un spaţiu de 100 GB gratis pe Microsoft OneDrive. După ce perioada promoţională expiră, abonamentul lunar este de aproximativ 2 euro iar, în lipsa plăţii, spaţiul scade la doar 15 GB. Oricum, pentru un notebook, şi atât poate fi suficient, iar pentru şi mai mult de 100 GB (chiar un TB) se poate plăti în plus.

Toshiba Satellite CL10-B-100 este echipat cu Windows 8.1 cu Bing şi, astfel, nu duce lipsă de niciuna dintre proprietăţile unui sistem de operare Windows 8 complet. Şi chiar dacă nu are instalat niciun sistem Microsoft Office, faptul că OneDrive pune la dispoziţie aşa ceva chiar şi pentru conturile gratuite, face ca nimeni să nu ducă lipsa de Word, Excel sau Power Point.

Din punct de vedere al performanţelor, laptop-ul nu este unul impresionant dar, pentru banii pe care îi cere, îşi face cu siguranţă treaba. Procesorul dual core are 2.16 Ghz iar memoria RAM se opreşte la valoarea de 2 GB DD3. Aceste specificaţii nu pot fi îmbunătăţite, dar laptopul funcţionează totuşi decent, chiar mai bine decât te-ai aştepta de la asemenea componente. Pe de altă parte, durata de viaţă a bateriei este una impresionantă, putând ajunge chiar la 9 ore însă, dacă aceasta se strică, este greu de înlocuit.

În plus, display-ul de 11.6 inch are o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, calitatea imaginilor fiind mai mult decât acceptabilă. Şi nu în ultimul rând, laptopul este dotat cu porturi HDMI, USB 2.0 si 3.0, intrare pentru căşti şi posibilitatea de a utiliza un card SD.

Aşadar, modelul Toshiba poate fi pe placul multor din cei care au nevoie de un laptop cu performanţe medii, dar extrem de mobil şi uşor. Pentru aceşti oameni a fost construit şi pentru ei îşi face foarte bine treaba.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț accesibil,
  • portabil

Contra:

  • are decât 2 GB RAM

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Satellite CL10-B-100 este unul dintre cele mai ieftine modele ale producătorului japonez, ce va fi pe placul celor fără prea mari pretenții.

User Rating: 3.3 ( 2 votes)

2 comentarii

  1. i-am sters systemul de operare din greseala si acum numai merge sa il pun la loc sub nicio forma,nu booteaza dupa niciun windows si dupa niciun stick,am incercat si cu hirens boot cd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.