Toshiba Satellite C55-C-173 – un laptop accesibil

Te gândești să îi achiziționezi un laptop copilului tău, dar nu îți dorești ca investiția să fie prea mare? În cazul acesta ce spui de modelul Toshiba Satellite C55-C-173? Are un preț de aproximativ 1596 lei (verifică preț actualizat), dar zilele acestea l-am văzut la reducere, așa că poți avea norocul de a-l prinde la un preț mult mai avantajos. E drept configurația sa este una entry-level, însă dacă nu ai nevoie de un laptop puternic, ce ar implica și costuri mult mai mari, acest model ar putea face față fără probleme activităților zilnice.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

În ceea ce privește designul, vorbim de un brand ce pune accesnt pe acest aspect, iar acest model nu reprezintă o excepție. Este complet alb, ceea ce denotă eleganță, finețe. Textura liniară este plăcută și evidențiază discret logo-ul producătorului. De îndată ce îi ridici clapeta, se remarcă o tastatură ergonomică, completă, ideală pentru sesiuni lungi de tastare. Laptopul cântărește numai 2,2 kg, ceea ce înseamnă că vorbim de un model portabil, ușor de transportat chiar și în călătorii.

Poze cu Toshiba Satellite C55-C-173

Toshiba Satellite C55-C-173

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul vine echipat la interior cu un procesor Intel Celeron N3050 cu 2 nuclee, ce este construit pe tehnologia de 14 nm. Funcționează la o frecvență de 1,6 GHz, dar poate ajunge până la 2,1 GHz prin Tehnologia Turbo Boost. Puterea procesorului este susținută de cei 4 GB memorie RAM. La nevoie se poate face un upgrade de până la 8 GB, prin simpla înlocuire a slotului existent, cu unul mai mare.

Capacitatea de stocare a datelor este de 500 GB, din punctul meu de vedere suficient dacă ne raportăm la configurația laptopului. Totuși în cazul în care ți se pare insuficient, nu uita că poți apela la stocarea in cloud.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile office și multimedia. Pentru gaming, ar fi indicat să te orientezi la modelele cu placă video dedicată și un procesor puternic.

Display-ul Toshiba TrBrite HD este unul clasic, cu o diagonală de 15,6 inch. Are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli, ceea ce face ca imaginile să fie destul de bune.

Divertismentul este asigurat de sistemul audio Toshiba Audio Enhancement, ce oferă o calitate avansată a sunatului. Bass puternic, sunet clar, chiar și atunci când volumul atinge cote înalte, ceea ce înseamnă filme bune de urmărit pe acest device, dar și muzică bună de ascultat. Pe partea de multimedia, laptopul dispune și de DVD RW, cameră WEB HD și cititor de carduri.

La capitolul porturi, găsim un pachet basic să spun așa: un port USB 3.0(pentru un transfer de date rapid), 2 porturi USB 2.0, un port HDMI, o ieșire audio și bluetooth.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț accesibil,
  • bluetooth,
  • portabil

Contra:

  • procesorul putea fi mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 7.1
Performanțe - 6.7

7.4

O alegere accesibilă

Toshiba Satellite C55-C-173 este un laptop cu o configurație entry-level, potrivită pentru activitățile office și multimedia.

Vezi detalii
User Rating: 3.2 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.