Toshiba Satellite C55-A-1RK – configurație multimedia pentru un buget limitat

În ultimii ani, calculatoarele au pierdut teren simțitor în favoarea laptopurilor, ce sunt din ce în ce mai căutate în zilele noastre. Din punctul meu de vedere este lesne de înțeles și motivul acestui aspect, ocupă mult mai puțin spațiu decât un calculator, oferă portabilitate, și este mult mai comod de utilizat, iar prețul pot spune că este comparabil.

Astăzi voi aduce în discuție un laptop din gama „de buget”, ce se bucură de o configurație destul de bună și totodată de un preț accesibil unui student sau de ce nu unei persoane ce nu își permite sau nu este dispusă să aloce o sumă prea mare pentru o asemenea achiziție. Este vorba de laptopul Toshiba Satellite C55-A-1RK, ce vine la un preț de aproximativ 1700 lei (verifică preț actualizatși beneficiază de un aspect destul de plăcut.

Din punct de vedere al designului, producătorul japonez impresionează prin eleganță și rafinament. Deși laptopul are un preț destul de mic, totuși producătorul nu face rabat la calitate, echipând dispozitivul cu tastatură chiclet(ce asigură confort utilizatorului, și este totodată mai estetică și mai silențioasă decât cea clasică) și cu blocul numeric(util în activitățile office).

Laptopul cântărește numai 2,4 kg, ceea ce îi conferă portabilitate, oferindu-vă posibilitatea de a-l strecura în geantă când plecați în călătorii sau la diferite întâlniri, ședințe, etc….

Poze cu laptopul Toshiba Satellite C55-A-1RK

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul este animat la interior de un procesor Intel Pentium Quad-Core, model N3520, construit pe 4 nuclee, ce funcționează la o frecvență de 2,1 GHz pentru activități uzuale(internet, office, etc), dar în cazul unei activități ce necesită o viteză de procesare mai mare, frecvența poate atinge 2,4 GHz, prin tehnologia Turbo Boost.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, ceea ce mi se pare suficient pentru o utilizare obișnuită, însă pentru cei ce îți doresc totuși un spațiu mai mare, este bine de știut că laptopul dispune de un slot liber pe care pot monta 4 GB de RAM. Hard disk-ul are o capacitate de 500 GB, iar în cazul în care vi se pare puțin, puteți opta fie pentru un hard disk extern, fie puteți urca in cloud fișiere.

Placa video integrată, este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activitățile office și multimedia. Se va descurca decent și în cazul jocurilor, atâta timp cât nu au o grafică avansată. În ceea ce privește conectivitatea, pot spune că stă destul de bine la acest capitol, mai exact dispune de: o cameră WEB, cititor de carduri, HDMI, microfon, un port USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, VGA și bluetooth.

Sunetul este întreținut de difuzoarele stereo DTS Sound, ce oferă claritate și profunzime, astfel că vizionarea filmelor și ascultarea melodiilor va fi o adevărată plăcere. Display-ul este un LCD LED cu diagonală standard de 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768, ce pregătesc utilizatorului imagini clare, cu culori naturale. Autonomia modelului Toshiba ajunge la 3 ore și jumătate, suficient cât să nu vă lase baltă prea repede.

Păreri pro şi contra 

Pro:

  • design elegant,
  • preț accesibil,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • bluetooth

Contra:

  • placa video nu este dedicată

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Toshiba Satellite C55-A-1RK este un laptop pe măsura unui buget mic, ce oferă o configurație destul de bună, ce promite să facă față activităților office și multimedia fără nici o problemă.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.