Toshiba Satellite C55-A-1J8 – un laptop multimedia cu un preț decent

Laptopurile sunt la mare căutare în ziua de astăzi și asta pentru că sunt practice, portabile și nu ocupă nici mult spațiu pe un birou. Prin urmare de ce să îți utilezi casa cu un calculator enervant de mare, când poți să ai aceleași dotări pe un laptop, iar prețul să fie similar. Astăzi mă voi orienta către un laptop din gama de mijloc ca și performanță și totodată ca preț. Este vorba despre laptopul Toshiba Satellite C55-A-1J8, un model cu un preț de aproximativ 2100 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de mic dacă ne raportăm la specificațiile ce pot concura destul de ușor cu alte modele mult mai scumpe.

Pe partea de aspect vorbim de un laptop cu aceeași înfățișare ca și celelalte modele din seria Satellite C55-A: complet alb, cu finisaje bine definite și cu tastatură chiclet, ce conferă acel confort pe care îl căutăm cu toții atunci când încercăm să ne orientăm către un asemenea device. Dacă mulți consideră că un laptop alb este mai pretențios, țin să îi contrazic, praful este mult mai vizibil pe o suprafață închisă decât pe alb.

Tastatura este destul de silențioasă și plăcută la atingere, iar un aspect important este faptul că blocul numeric este și el prezent spre a ușura munca celor ce desfășoară activități office. Mai mult de atât este și un laptop portabil și spun asta datorită faptului că nu depășește 2,3 kg, mai precis îl veți putea strecura în geantă atunci când plecați de acasă.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite C55-A-1J8

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Spuneam ceva mai sus că laptopul face parte din gama de mijloc ca și performanțe. Menționez acest aspect datorită faptului că laptopul vine echipat la interior cu un procesor Intel Core i3, 3110M, un model Ivy Bridge, cu 2 nuclee, ce funcționează la o frecvență de 2,4 GHz. Încorporează și o placă video integrată, un chipset Intel HD Graphics 4000, ce este utilizată în aplicațiile office și multimedia, aplicații nu foarte solicitante din punct de vedere grafic.

Memoria RAM este de 6 GB DDR3, dar pentru cei ce necesită mai mult spațiu este bine de știut că poate suferi un upgrade de până la 16 GB, suficient de mult cât să fie pe placul celor mai pretențioși utilizatori. Hard disk-ul vine cu o capacitate de stocare a datelor oarecum satisfăcătoare, are 500 GB, dar chiar nu cred că ar putea reprezenta vreo problemă mai ales că în zilele noastre putem urca in cloud de la poze până la fișiere legate de muncă.

Dacă ați crezut că vine doar cu o placă video integrată, ei bine veți fi surprinși să aflați că laptopul mai încorporeză încă un model dedicat, un chipset NVIDIA GeForce 710M de 2 GB, ce va fi utilizat atunci când veți încerca jocuri cu o grafică mai solicitantă sau alte aplicații similare.

În ceea ce privește conectivitatea veți găsi la acest laptop cam tot ceea ce a-ți avea nevoie: DVD RW, cameră WEB de 0,9 MP, cititor de carduri, HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, microfon și bluetooth. Experiența video este îmbogățită de cea audio, cu tehnologia DTS Sound, ce redă sunete incredibil de clare și plăcute.

Display-ul este un LCD LED TruBrite cu o diagonală clasică de doar 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Laptopul oferă o autonomie de până la 3 ore și 30 de minute, suficient pentru un curs sau o ședință spun eu.

Modelul Toshiba vine cu un sistem de operare Free DOS ce va trebui înlocuit cu un Windows 8. Cu siguranță dacă ar fi venit la pachet cu un sistem de operare și prețul ar fi crescut simțitor.

Păreri pro şi contra

Pro

 • design elegant,
 • 6 GB de RAM,
 • HDMI,
 • USB 3.0,
 • portabil

Contra:

 • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Toshiba Satellite C55-A-1J8 este un laptop cu o configurație excelentă, ce își va dovedi eficiența în activitatea office și multimedia desfășurată.

User Rating: 4.48 ( 2 votes)

Un comentariu

 1. ”cu tehnologia DTS Sound, ce redă sunete incredibil de clare și plăcute”
  – Nu, dimpotrivă, sunetul este singurul lucru de care te poți plânge la acest laptop. Se aude super încet și low cost.
  În rest, e super ok!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.