Toshiba Satellite C50-B-158 – laptopul portabil accesibil

Dacă vrei un dispozitiv mai complex care să te însoțească pe parcursul zilei și care să fie, în același timp, potrivit și pentru desfășurarea activităților multimedia pentru acasă de tipul vizionării de filme sau ascultării de muzică, atunci un laptop se dovedește mai eficient decât tableta. Toshiba Satellite C50-B-158 este un model destul de bun pentru început, ce are un preț foarte accesibil. Poate fi găsit în magazine la preţul de aproximativ 1080 lei (verifică preț actualizat), fiind foarte atractiv din acest punct de vedere. Punctele forte ale laptopului sunt configurația care permite efectuarea tuturor activităților de peste zi, ecranul mare și autonomia bună. Raportul calitate-preț este astfel unul bun.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

La nivelul designului, acesta se remarcă printr-un aspect slim și modern. Modelul este negru în totalitate și  inspiră eleganță și calitate. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară și este acoperită cu un strat mat și texturat, astfel încât să nu păstreze amprentele și să fie plăcută la atingere. Tastatura este completă, incluzând și partea numerică. Aceasta oferă o experiență foarte confortabilă de scriere datorită tastelor plate cu priză scurtă. Laptopul are dimensiunile de 80.0 x 259.9 x 26.6 mm și o greutate de doar 2.2 kg, putând fi foarte ușor transportat între casă și birou sau facultate.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite C50-B-158

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală generoasă de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 de pixeli. Ecranul este de tip anti-glare, așa că nu reflectă și are unghiuri de vizibilitate bune.

La nivel tehnic, modelul este dotat cu un procesor Intel Celeron Dual Core cu o frecvență de 2.1 Ghz. Datorită tehnologiei Turbo Boost, frecvența poate crește până la 2.6 Ghz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Pentru completarea configurației au mai fost adăugate o memorie RAM DDR3 de 2 GB cu posibilitatea de extindere până la 8 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics. Laptopul va face față astfel activităților de diferite tipuri de peste zi, indiferent dacă este vorba de lucrul în diferite programe office, vizionarea de filme, ascultarea de muzică, navigarea pe internet etc. Capacitatea de stocare a HDD-ului este de 500 GB, existând astfel foarte mult spațiu pentru filme, jocuri, muzică, programe etc.

În ceea ce privește dotările multimedia, Toshiba Satellite C50-B-158 dispune de tehnologia DTS Sound și este dotat cu difuzoare stereo, oferind astfel un sunet clar și bogat și cu efect surround. Laptopul mai beneficiază de o cameră web HD cu microfon integrat, așa că permite desfășurarea convorbirilor pe Skype. Este disponibil, de asemenea, și un cititor de carduri.

Conectivitatea este extinsă, existând 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port de rețea, 1 port VGA și 1 port HDMI. Prin urmare, laptopul se poate conecta la ecrane mai mari sau proiectoare video pentru redarea de conținut, la stick-uri USB sau HDD-uri externe, precum şi la alte dispozitive din jur. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau prin cablu. Laptopul beneficiază şi de tehnologie Bluetooth 4.0, putând comunica și transfera rapid fișiere pe alte dispozitive cu Bluetooth.

În ceea ce priveşte autonomia, dispozitivul are o baterie Li-ion cu 4 celule care asigură o autonomie de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ieftin,
  • portabil,
  • USB 3.0

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,
  • memoria este de doar 2 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Satellite C50-B-158 este un laptop cu un preț mic, destinat utilizării office și multimedia de către studenți, elevi sau cei mai puțin pretențioși.

User Rating: 2.98 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.