Toshiba R940-1CN – laptopul profesional

Dacă îți dorești un laptop care să reflecte și la exterior randamentul bun de lucru pe care îl oferă, modelul Toshiba R940-1CN este unul potrivit. Acesta are un aspect profesional foarte elegant, fiind potrivit pentru activitățile de birou. Prețul său este de aproximativ 4500 lei (verifică preț actualizat). Prețul este unul pe măsura dotărilor performante, depășind totuși un buget mediu. La o analiză față de concurență se pot reproșa laptopului lipsa stocării SSD și a unui ecran mai special. Modelul plusează, însă, prin randamentul foarte bun de lucru chiar și în programe cu cerințe grafice mai avansate și autonomia ridicată. În același timp, este de apreciat faptul că laptopul vine cu sistemul de operare Windows 7 preinstalat și este gata de lucru.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Modelul are un design compact, în stil clasic, având liniile drepte și bine conturate. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate, care inspiră rezistență. Aceasta are dimensiunile de 379 x 20.8 – 25.4 x 252 mm, fiind ultra portabilă. Prin urmare, indiferent dacă ai nevoie de laptop la birou, la cursuri sau în călătorii, îl vei putea transporta foarte ușor. Greutatea este de doar 2.5 kg. Laptopul este negru, având câteva note argintii în zona balamalelor și touchpad-ului. Aspectul este unul foarte elegant. Tastatura oferă o experiență confortabilă de scriere, iar touchpad-ul oferă un control precis. Suprafața de sprijin pentru mâini este mată și nu reține amprentele.

Poze cu laptopul

Toshiba R940-1CN

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 14 inch, o dimensiune caracteristică modelelor mai vechi. Ecranul este non-reflective și are o rezoluție HD. Imaginile sunt redate la 1366 x 768 pixeli. Ecranul nu impresionează, oferind însă o experiență decentă de vizionare.

Configurația tehnică pornește cu un processor Intel Core i5 care oferă fluiditate în lucru și permite în același timp un divertisment destul de avansat. Vei putea rula jocuri cu cerințe grafice destul de ridicate, la acest lucru contribuind și placa video dedicată AMD Radeon HD 7570M.  Procesorul are o frecvență de 2.6 GHz și poate face boost până la 3.3 GHz atunci când sistemul de operare are nevoie de susținere suplimentară. Memoria RAM este de 4 GB, putând fi îmbunătățită prin adăugarea unui slot de 8 GB.

Laptopul este dotat cu un HDD de 500 GB, fiind destul de mare pentru stocarea de filme, jocuri, fotografii etc. Cu toate acestea, se resimte lipsa unei stocări SSD, mai ales având în vedere categoria de preț. Modelul vine cu sistemul de operare Windows Professional 7 gata instalat.

În ceea ce privește comunicațiile, vei găsi bineînțeles tehnologiile Wireless și Bluetooth. Tehnologia Wireless este de tip 802.11 a/b/g/n. Mai ai la dispoziție un sistem optic DVD RW și un cititor de carduri SD. La nivel multimedia vei găsi o cameră web de 1 MP pentru apelurile video pe Skype și un sistem audio SRS Premium Sound HD care să îți ofere un sunet de calitate și să completeze perfect experiența video. Difuzoarele sunt stereo și au un sunet puternic.

La nivelul port-urilor, vei găsi 2 port-uri USB 3.0, 1 port VGA, 1 port display și 1 port de rețea. Laptopul are o baterie Li Ion cu 6 celule care oferă o autonomie de până la 5 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • tastatură chiclet,
  • placă video dedicată,
  • bluetooth

Contra:

  •  nu este Full HD,
  • are un procesor dintr-o generație mai veche

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Conectivitate - 9.1
Performanțe - 9.1

9.2

O alegere eficientă

Toshiba R940-1CN este un laptop bine contruit, destul de robust, ceea ce sugerează rezistență, cu o configurație destul de bine pusă la punct.

Vezi detalii
User Rating: 4.4 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.