Toshiba Portege Z30-A-18U – ultrabook-ul business portabil

Toshiba Portege Z30-A-18U este un ultrabook gândit de cei de la Toshiba pentru oamenii de afaceri și cei care lucrează la birou. Ultrabook-ul se remarcă astfel printr-o performanță foarte bună, o portabilitate ridicată și un design profesional. Prețul pentru laptopul Toshiba este de aproximativ 5499 lei (verifică preț actualizat). Prețul este unul bun dacă avem în vedere performanța și portabilitatea ridicate.

Designul are o calitate premium și reprezintă unul dintre punctele forte ale ultrabook-ului. Acesta este construit din materiale superioare și este caracterizat de faptul că poate fi transportat ușor între întâlniri, prezentări sau casă și birou. Modelul are o greutate de doar 1.2 kg. Acest lucru este posibil datorită carcasei alcătuite în totalitate din magneziu. Carcasa păstrează culoarea naturală a metalului. Dimensiunile sunt de 316 x 13.9 – 17.9 x 227 mm, ultrabook-ul putând fi transportat cu ușurință în orice geantă sau rucsac.

Poze cu ultrabookul

Toshiba Portege Z30-A-18U

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Una dintre caracteristicile principale ale designului este rezistența. Ultrabook-ul este dotat cu balamale metalice flexibile și durabile, construite să reziste în fața unui număr foarte mare de deschideri ale capacului. Apoi, modelul este construit pentru a scăpa fără zgârieturi chiar și în cazul căderii de la o înălțime de 76 de cm. Tastatura este compactă și oferă o experiență foarte plăcută de scris. Aceasta este dotată cu un sistem special anti-stropi, potrivit pentru momentele în care scapi accidental apă. În același timp, tastele sunt iluminate și oferă posibilitatea lucrului în condiții slabe de iluminare. Clickpad-ul este destul de mare și dotat cu un sistem multi-touch avansat. Pentru securitatea datelor sunt disponibile un cititor de amprente, funcția Kensington Lock și un modul TPM.

Ecranul are o diagonală de 13.3 inch și este de tip Full HD. Imaginile au o rezoluție de 1980 x 1080 de pixeli și sunt deosebit de clare și de vii. Conținutul video de orice tip se vede impecabil. Ecranul este non-reflective, așa că poate fi folosit și în exterior.

La nivelul dotărilor tehnice se remarcă un procesor Intel Core i7 de 2 Ghz care poate face boost până la 3.1 Ghz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Sesiunile prelungite de lucru în multitasking vor avea astfel susținerea necesară. Procesorului i-au fost alăturate o placă video integrată Intel HD Graphics 4400 și o memorie RAM de 8 GB DDR3 cu posibilitatea de extindere până la 16 GB.  Configurația oferă posibilitatea rulării oricărui tip de program și chiar și un gaming la nivel standard.

Capacitatea de stocare este de 256 GB SSD. Viteza de transfer și securitatea datelor este astfel ridicată. Dispozitivul vine însoțit de sistemul de operare Windows 8.1.

La nivel multimedia întâlnim o cameră web de 2 MP pentru conferințe video pe Skype, un sistem audio cu DTS Studio Sound pentru o experiență completă de utilizare și un cititor de carduri.

Pe părțile laterale se găsesc 3 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Vei putea astfel să te conectezi ușor la alte dispozitive. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau prin cablu. Dispozitivul mai beneficiază și de tehnologie Bluetooth 4.0.

Autonomia este asigurată de o baterie Li Ion cu 4 celule și ajunge până la 10 ore

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core i7, Haswell
  • Full HD,
  • diagonala de 17,3 inch
  • SSD de 256 GB,
  • autonomie de până la 10 ore,
  • portabil

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Conectivitate - 9.4
Performanțe - 9.3

9.4

O alegere puternică

Toshiba Portege Z30-A-18U este un ultrabook elegant, ce vine echipat cu o configurație puternică, ideală pentru un om de afaceri.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.