Toshiba Portege Z30-A-186 – un ultrabook pentru oamenii de afaceri

Având în vedere interesul celor de la Toshiba de a satisface dorinţele şi nevoile tuturor consumatorilor, nu era posibil ca gigantul producător de tehnică de calcul să nu intre şi pe piaţa ultrabook-urilor. Aceste mini laptopuri se disting prin portabilitate deosebită precum şi putere de procesare care să nu dezamăgească atunci când e nevoie de ea. Singurul minus al acestor modele de calculatoare este preţul destul de piperat la care sunt disponibile. Toshiba Portege Z30-A-186 a rezolvat şi această problemă îmbinând calitatea, performanţa şi designul deosebit cu un preţ accesibil tuturor. Costă aproximativ 3849 lei (verifică preț actualizat), puteţi achiziţiona unul dintre cele mai ieftine ultrabook-uri de pe piaţă. Chiar dacă procesorul şi memoria nu sunt cele mai performante, trebuie să recunoaştem că nici nu ar fi fost posibil acest lucru la preţul oferit. Astfel, datorită calităţilor menţionate mai sus şi a portabilităţii crescute, raportul calitate preţ este unul foarte bun.

Vom începe prin a vorbi despre aspectul exterior. Simpla menţionare că exteriorul este construit din magneziu spune totul. Pe lângă faptul că are un aspect extrem de profi şi modern, magneziul asigură şi o rezistenţă sporită la căzături, fiind practic indestructibil la căzături de până la 70 de cm. Culoarea este cea de bază a materialului din care este construită carcasa, adică o nuanţă de gri metalic.

Poze cu laptopul

Toshiba Portege Z30-A-186

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dimensiunile sunt de 316 x 8.3 – 15.9 x 227 mm. Cei 15 mm grosime, împreună cu greutatea de doar 1.2 kg, sunt avantajele de bază ale portabilităţii. Ecranul are o diagonală de 13.3 inch, care poate reda imagini în format HD cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli. Pentru că s-a gândit la utilizarea lui în medii diferite, producătorul a dotat ultrabook-ul cu display non-reflective, astfel încât acesta poate fi folosit fără probleme chiar şi afară.

Din punct de vedere tehnic, aparatul are în dotare un procesor Intel Core i3, în arhitectură Haswell, care poate genera cu cele 2 nuclee ale sale o putere de până la 1.9 GHz. Evident că aceasta nu este suficientă pentru aplicaţiile grafice sau pentru jocurile de ultimă generaţie, dar nu ăsta a fost scopul pentru care a fost creat acest device. Pe de altă parte, memoria de 4 GB de tip DDR3 permite laptopului să se descurce de minune prin aplicaţiile de bază de tip office, navigare pe internet sau alte programe uzuale. La nevoie, memoria poate fi suplimentată până la 16 GB.

Placa video, aşa cum era de aşteptat, este integrată, procesorul video fiind de tipul Intel HD Graphics 4400, memoria fiind preluată în funcţie de necesităţi din memoria RAM.

Capacitatea de stocare este cea care denotă faptul că acest ultrabook a fost construit pentru oamenii de afaceri al căror timp este limitat. Datorită SSD-ului de 128 GB, deschiderea şi accesarea fişierelor se va face aproape instantaneu. Nici autonomia nu poate fi ignorată, cele 10 ore oferite de Bateria Li Ion cu 4 celule fiind suficiente pentru o zi de lucru departe de birou sau de surse de alimentare.

Are disponibilă o placă Wireless integrată pentru conectarea la internet, aceasta putându-se face şi prin fir pentru viteze superioare. Se poate conecta la alte dispozitive prin Bluetooth-ul versiunea 4.0. Pentru video conferinţe are în dotare o cameră web de 2 MP şi microfon integrat. Difuzoarele sunt stereo iar pentru claritate sunt asistate de tehnologia DTS Studio Sound.

Are cititor de carduri pentru toate modelele uzuale, dar, la fel ca şi restul ultrabook-urilor din aceeaşi clasă de preţ, nu are unitate optică. Există 3 porturi USB 3.0, unul VGA şi unul HDMI.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • SSD de 128 GB,
  • tastatură iluminată
  • portabil

Contra:

  • procesorul putea fi ceva mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 8.4

8.6

O alegere portabilă

Toshiba Portege Z30-A-186 este un ultrabook extrem de ușor, cu un design modern și elegant, ce te va sprijini în activitățile office și multimedia.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.