Toshiba Portege Z30-A-17E – ultrabook-ul deosebit de portabil

După cum sugerează și numele seriei, laptopurile Toshiba Portege sunt gândite pentru a fi ultra portabile și a se adapta stilurilor de viață active al utilizatorilor. Un reprezentant important al seriei este și Toshiba Portege Z30-A-17E. Acesta  este un model modern și atractiv care nu face rabat de la calitate pe niciun nivel. Prețul său este de aproximativ 4999 lei (verifică preț actualizat). Acesta este într-adevăr ceva mai ridicat, dar calitatea premium a designului și procesorul performant își spun cuvântul.

Designul este unul ultra slim și are calitate premium,  fiind alcătuit din magneziu. Acest lucru oferă o rezistență superioară și respinge urmele de degete. Folosirea magneziului în alcătuirea carcasei face posibilă o greutate de doar 1.2 kg. Balamalele sunt și ele metalice, iar sistemul de răcire are un randament bun. Dimensiunile totale ale laptopului sunt de 316 x 8.3 – 15.9 x 227 mm. Carcasa este disponibilă pe gri închis, aspectul fiind unul foarte elegant și profesional. Tastatura beneficiază de iluminare și nu are ramă, oferind o experiență confortabilă de scriere. În plus, aceasta beneficiază de un sistem special de protecție împotriva apei. Clickpad-ul are control multitouch, fiind foarte precis. După cum ți-ai dat probail seama, portabilitatea ridicată reprezintă semnătura dispozitivului. Datorită acesteia îl vei putea transporta oriunde și te vei putea bucura de serviciile sale la birou, acasă, în călătorii etc.

Poze cu ultrabookul Toshiba Portege Z30-A-17E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 13.3 inch și este de tip non-reflective, mai exact, lumina puternică nu se reflectă în display, astfel că vei putea lucra liniștit chiar și în bătaia soarelui. Rezoluția este de 1980 x 1080 de pixeli, imaginile Full HD având o calitate superioară.

Trecând la dotările tehnice, modelul este dotat cu un procesor Intel Core i5 cu o putere de 1.6 Ghz. Datorită tehnologiei Turbo Boost 2 procesorul poate genera o putere suplimentară de până la 2.6 Ghz atunci când sistemul de operare are nevoie. Procesorul permite rularea fără probleme a mai multor programe în același timp și este completat de o placă video integrată Intel HD Graphics 4400 și o memorie RAM de 4 GB DDR3 cu posibilitatea de extindere până la 8 GB printr-un slot suplimentar. Vei putea desfășura astfel cu ușurință atât activități multimedia, cât și de birou.

Dispozitivul vine însoțit de sistemul de operare Windows 7 și are inclusă o licență pentru upgrade-ul la Windows 8 de 64 de biți. Capacitatea de stocare este de tip SSD și are 256 GB.

La nivel multimedia, Toshiba Portege Z30-A-17E este dotat cu un sistem audio care integrează tehnologia DTS Studio Sound. Există de asemenea și o camera web de 2MP care face posibile convorbirile pe Skype, precum și un cititor de carduri care face posibil transferul de fișiere direct de pe camerele foto, fără a mai fi necesar un cablu de date.

La nivelul conectivității, dispozitivul dispune de 3 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Conectarea perifericelor se face astfel rapid, lucru util mai ales în activitatea de birou. Este disponibilă și o stație de andocare comună. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau prin cablu. Dispozitivul mai beneficiază și de tehnologie Bluetooth 4.0.

În ceea ce privește autonomia, ultrabook-ul este dotat cu o baterie Li Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de lucru de până la 10 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • Full HD,
  • SSD de 256 GB,
  • autonomie de până la 10 ore,
  • portabil

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Toshiba Portege Z30-A-17E este un ultrabook extrem de elegant, cu o configurație complexă, ce se potrivește unui business man.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.