Toshiba Kirabook-109 – ultrabook-ul premium ultra-portabil

Deși pare a fi un pleonasm, ultrabook ultra-portabil nu este deloc așa în cazul modelului Toshiba Kirabook-109. Acesta este atât de subțire și de ușor încât chiar merită menționat că este ultra-portabil. Este un ultrabook performant, ideal pentru business. Per ansamblu, pachetul este foarte atractiv, modelul având un preț de aproximativ 4789 lei(verifică preț actualizat). Modelul are o construcție premium foarte ușoară, așa că este adaptat pentru călătorii, transportul zilnic etc.

Designul său are o calitate premium și este fără dubiu un punct forte principal. Modelul este construit din aliaj de magneziu și plastic și este complet argintiu, având un aspect elegant. Carcasa este incredibil de ușoară și de subțire, putând fi controlată și transportată lejer, aceasta măsurând 316 x 7.6 – 17.9 x 207 mm și având o greutate de doar 1.1 kg.  Ultrabook-ul are o rezistență bună și va face față fără probleme transportului. Tastatura nu are ramă, este plată și prevăzută cu taste foarte apropiate, așa că oferă o experiență foarte plăcută de scris. Tastatura beneficiază și de iluminare, acest lucru fiind util pentru lucrul pe timp de noapte. Clickpad-ul este destul de mare și dotat cu un sistem multi-touch avansat. Controlul este foarte bun, iar aspectul interior este curat și aerisit.

Poze cu laptopul

Toshiba Kirabook-109

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul PixelPure are o diagonală de 13.3 inch și este de tip Full HD. Acesta are cu 90% mai mulți pixeli decât în cazul HD și oferă posibilitatea calibrării culorilor, fiind pe gustul pretențioșilor care țin la fidelitatea culorilor. Imaginile au o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și sunt deosebit de clare și de strălucitoare. Modelul este non-glare, putând fi folosit fără probleme și în exterior. Ecranul are certificare Technicolor, așa că nivelul ridicat de calitate este recunoscut de cele mai înalte standarde.

La nivelul dotărilor tehnice se remarcă un procesor Intel Core i5 de 2.2 GHz care poate face boost până la 2.7 GHz, o memorie RAM de 8 GB DDR3 și o placă video integrată Intel HD Graphics 5500. Performanța este foarte bună, ultrabook-ul fiind potrivit pentru orice sarcină de lucru. Ultrabook-ul este ideal pentru birou, călătorii de afaceri și networking, însă modelul nu este pentru gaming, așa că nu vei putea să te joci jocuri recente.

Capacitatea de stocare este de 128 GB SSD, acest tip de stocare oferind o viteză bună de transfer, un acces mai rapid la fișiere și o securitate ridicată a datelor. Dispozitivul vine însoțit de sistemul de operare Windows 8.1.

La nivel multimedia vei găsi în primul rând un sistem audio cu difuzoare Harman Kardon pentru un sunet clar și procesat în detaliu. Sunetul este redat folosind tehnologia DTS Sound și are o calitate superioară. Vei mai găsi de asemenea o cameră web HD pentru convorbiri video pe Skype și un cititor de carduri.

Autonomia este asigurată de o baterie Li Ion cu 4 celule și ajunge până la 10 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design premium din aliaj de magneziu
  • portabilitate foarte ridicată
  • ecran Full HD
  • performanță superioară
  • stocare SSD
  • autonomie bună

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 9.1
Performanțe - 9.1

9

O alegere puternică

Toshiba Kirabook-109 este un laptop cu o configurație completă, ce se dovedește a fi un sprijin pentru sarcinile solicitante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.