Toshiba Kira-10D – ultrabook-ul care îţi îndeplineşte dorinţele

A fi în pas cu tehnologia este o necesitate uzuală a zilelor noastre şi poate fi cauzată de a păstra o bună informare şi utilizare a unor gadgeturi ce se încadrează în noile tendinţe în materie de IT şi nu numai. Toshiba Kira-10D este un ultrabook de generaţie nouă care poate face faţă oricărei cerinţe, oricărei provocări sau aplicaţii ce doreşti să o rulezi pe acesta. Poate fi găsit la un preț de aproximativ 5749 lei (verifică preț actualizat). Având în vedere caracteristicile enumerate, dar şi faptul că vine preinstalat cu un sistem de operare Microsoft Windows 8.1 pe 64 de biţi, ceea ce îţi oferă posibilitatea să îl utilizezi imediat după achiziţionare, îţi asigură un raport preţ/calitate foarte bun, rămânând doar să te hotărăşti dacă îl vrei sau nu.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Din exterior, performanţele sunt garantate de ecranul de 33.8 cm care îl face foarte fiabil în utilizare dar şi la transport. Transportul uşor se datorează greutăţii de 1.1 kg şi grosimii de 7.6 – 17.9 mm, dimensiuni şi caracteristici care fac din acest Ultrabook un produs elegant şi, totodată, performant.

Poze cu laptopul

Toshiba Kira-10D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Tot legat de aspectul exterior, avem carcasa de plastic şi aliaj de magneziu, prezenţa porturilor exterioare şi aici menţionăm 3 porturi USB 3.0, un port HDMI şi o ieşire audio, toate dispuse în părţile laterale ale ultrabook-ului. Unul dintre aceste porturi USB vine inclusiv cu funcţia de Sleep-and-Charge, funcţie care îţi permite conectarea smartphone-ului sau tabletei astfel încât să poţi alimenta device-ul chiar şi când laptopul este oprit.

Tastatura internaţională iluminată şi touchpad-ul cu funcţii de derulare, zoom şi lansare cu ajutorul degetelor te ajută în utilizarea mult mai uşoară a unor programe şi aplicaţii de editare foto. Poate pentru unele persoane este important să aibă şi o tastatură numerică, dar tocmai renunţându-se la aceasta s-a putut obţine un ultrabook aşa fiabil, uşor de folosit şi de manevrat.

Dar cum pentru unii aspectul contează mai puţin, să trecem la adevăratele performanţe de care se bucură acest Ultrabook. Inima acestuia este dată de un procesor Intel Core i7, procesor de generaţia a cincea care poate permite funcţii precum comenzi vocale sau control al gesturilor. Acest model de procesor 5500U cu două nuclee şi o frecvenţă de 2400 MHz vine cu tehnologia Turbo Boost, o tehnologie care dă un plus de viteză în momentul în care aplicaţiile care rulează solicită puţin mai mult procesorul.

Dacă sunteţi o persoană pretenţioasă în materie de display, acest ecran de 13.3 inch cu o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli este LCD LED, cu un format Full HD care te ajută să te bucuri de orice film pe care ai putea dori să îl priveşti. Funcţionarea ireproşabilă se poate datora şi existenţei unei memorii DDR3 de 8 GB cu o frecvenţă de 1600 MHz.

Poate pentru unele persoane este necesar şi un spaţiu imens de stocare, dar, având în vedere popularitatea de care se bucură hardurile externe, capacitatea de stocare de 256 GB de tip SSD cu care este dotat acest device nu constituie un foarte mare dezavantaj. Pe partea de multimedia este bine de ştiut că avem la dispoziţie o cameră web la nivel HD, microfoane şi difuzoare integrate, un cititor de carduri ce suportă modele de la SD până la MMC, dar şi posibilitatea de comunicare cu ajutorul unui Bluetooth 4.0 şi wireles 802.11 ac/a/b/g/n.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Portabilitate crescută
  • Procesor puternic
  • Capacitate de stocare de tip SSD

Contra:

  • Prețul nu este la îndemâna oricui

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Conectivitate - 9.4
Performanțe - 9.4

9.4

O alegere puternică

Toshiba Kira-10D este un laptop cu un design impecabil și o configurație excelentă, ce face față oricărei provocări l-ai supune.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.