Toshiba Kira-109 – un laptop uşor de manevrat

În ziua de astăzi, un laptop nu reprezintă doar un accesoriu sau doar un moft, acesta este un device necesar atât pentru a-ţi realiza munca cât şi pentru a economisi mult timp pentru tine. Toshiba Kira-109 reprezintă o întrepătrundere a unui laptop standard şi a unor performanţe ridicate garantate de experienţa celor de la Toshiba în materie de IT. Preţul de aproximativ 4899 lei (verifică preț actualizat) poate speria unii dintre potenţialii clienţi ai acestui produs dar, având în vedere caracteristicile de performanţă dar şi cele constructive, efectul de reticenţă se diminuează. Trebuie să ştii că la acest preţ ai pus la dispoziţie un sistem de operare Microsoft Windows 8.1 pe 64 de biţi licenţiat dar şi un produs ce poate fi utilizat un timp de până la 10 ore datorită bateriei Li Ion pe 4 celule.

Cu un design modern, un aspect metalic şi margini rotunjite, acest laptop se încadrează perfect în orice birou, având o dimensiune redusă până la 0.95 cm în partea sa cea mai subţire, acest lucru conferindu-i un aer elegant şi, totodată, subtil. Privind caracteristicile de gabarit, avem o dimensiune de 31.6 x 0.76 – 1.79 x 20.7 cm şi o greutate de 1.1 kg, aceste detalii ajutându-ne să realizăm cât de uşor poate fi utilizat dar şi de manevrat. Privind ecranul, avem un display LCD LED de 13.3 inch Full HD, o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, dar şi o caracteristică specială Non-Glare.

Poze cu laptopul

Toshiba Kira-109

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Designul modern se poate observa până şi la tastatura internaţională. Aceasta, neavând ramă, se integrează perfect în carcasa laptopului, iar dacă îl utilizezi în condiţii de lumină scăzută te poţi baza pe tastele retro iluminate cu LED-uri. Pe lateral, putem observa pe partea dreaptă portul de alimentare, portul HDMI şi două porturi USB 3.0 ce asigură transferul de date la o viteză net superioară predecesoarelor sale. În partea stângă a acestuia găsim încă un port USB 3.0, un port ieşire audio dar şi un cititor de carduri ce suportă carduri de la SD, miniSD, microSD până la MMC.

Abordând aspectul funcţionării, dăm de un procesor foarte performant de generaţia a cincea Intel Core i5 cu o tehnologie 14 nm şi o frecvenţă iniţială de 2200 MHz, dar care se poate accelera datorită tehnologiei Turbo Boost până la 2700 MHz. Având în vedere diversitatea utilizării unui astfel de Ultrabook, trebuie menţionat că dispune de o capacitate de stocare de 128 GB de tip SSD, de o memorie RAM DDR3 de 8 GB şi o frecvenţă de 1600 MHz, dar şi de o placă video integrată Intel HD Graphics 5500.

Deşi, poate din anumite privinţe este un dezavantaj, lipsa unităţii optice este compensată de cele trei porturi USB 3.0 menţionate anterior. Dacă doreşti să comunici cu prietenii tăi în mediul online, ai la dispoziţie o cameră web HD dar şi două difuzoare şi un microfon integrate. Transferul datelor pe şi de pe acest device nu se poate face doar cu ajutorul porturilor ci şi prin intermediul Bluetooth-ului 4.0+LE şi wireless 802.11 ac/a/b/g/n.

După cum am menţionat şi anterior, există numeroase utilizări pentru ultrabook-uri iar acest lucru este ilustrat şi de caracteristica Sleep-and-Charge prezentă la unul dintre porturile USB, această caracteristică dându-ţi posibilitatea de a-ţi încărca smartphone-ul când laptopul este închis.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Procesor puternic de ultimă generaţie
  • Capacitate de stocare de tip SSD
  • Memorie de 8 GB
  • Autonomie mare

Contra:

  • Deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 8.7
Performanțe - 8.7

8.8

O alegere puternică

Toshiba Kira-109 este un laptop puternic, ce se descurcă excelent, în cazul activităților solicitante sau de ce nu în cazul jocurilor de ultimă generație.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.