Toshiba C55-A-1NU – un laptop accesibil cu procesor Haswell

Îți dorești un laptop puternic, care să îți ofere sprijin atât în muncă, cât și când vine vorba de distracție? Atunci un model excelent poate fi Toshiba C55-A-1NU, ce poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 2300 lei (verifică preț actualizat), deloc mare având în vedere că oferă o configurație excelentă și un design pe măsură.

Din punct de vedere al aspectului, producătorul nu face rabat în ceea ce privește calitatea, oferind utilizatorului confortul de care are nevoie pe durata utilizării unui astfel de device. Modelul este disponibil în varianta pe negru, realizat dintr-un plastic lucios, cu finisaje extrem de bine realizate. Când ridici clapeta te vei „lovi” de o tastatură antistropi, cu taste bine distanțate, plăcute la atingere și silențioase. Vorbim de o tastatură completă, în care este prezent și blocul numeric, atât de util în activitățile office.

Cântărește numai 2,3 kg, ceea ce înseamnă că vorbim de un laptop portabil, un laptop ce poate fi strecurat atât în geanta de zi cu zi, cât și în bagaje în cazul în care călătoriți frecvent. Sistemul de operare cu care vine din dotare este Free DOS, prin urmare va trebui să căutați driverele pentru Windows 8.

Poze cu laptopul Toshiba C55-A-1NU

Toshiba C55-A-1NU

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior laptopul Toshiba este animat de un procesor Intel Core i5, 4200M, un model Haswell, recent lansat, tactat la o frecvență de 2,5 GHz, dar care poate ajunge la 3,1 GHz prin tehnologia Turbo Boost. Procesorul are integrat o placă video Intel HD Graphics 4600, utilizată atunci când se desfășoară activități mai puțin solicitante. Dar în momentul în care utilizatorul alege să își testeze abilitățile de gamer sau să desfășoare alte activități ce presupun o grafică excelentă, va intra în funcțiune placa video dedicată NVIDIA GeForce 710M de 2 GB DDR3. Prin urmare laptopul poate fi utilizat cu succes atât în activitățile office și multimedia, cât și în ceea ce privește un gaming de calitate.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, însă poate suferi un upgrade de până la 16 GB la nevoie, suficient cât să satisfacă până și cel mai pretențios utilizator. Hard disk-ul are o capacitate de 750 GB  și rulează cu o viteză de rotație de 5400 rpm. În cazul în care vi se pare puțin, este bine de știut că puteți alege un HDD extern, contra sumei de 250 lei.

Pe partea de conectivitate, laptopul Toshiba este foarte bine pus la punct, dispune de o gamă destul de bogată și totodată variată: HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, VGA, microfon, cameră WEB HD, cititor de carduri,DVD RW, iar în ceea ce privește sonorizarea încorporează un sistem Realtek, cu tehnologia DTS Sound, ce asigură un sunet clar și plăcut.

Display-ul este un LCD LED TruBrite, cu dimensiuni standard de 15,6 inch și o claritate HD. Autonomia laptopului ajunge până la 3 ore și 30 de minute de lucru, suficient cât să nu vă lase baltă în timpul unei întâlniri de afaceri.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • tastatură chiclet,
  • portabil,
  • bluetooth

Contra:

  • mi-ar fi plăcut ca rezoluția să fie Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Toshiba C55-A-1NU este un laptop ideal atât pentru muncă, cât și pentru distracție, și dacă mai punem la socoteală și faptul că are un preț decent, cu atât mai mult va fi o alegere excelentă.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.