Top 5 laptopuri ieftine pentru studenți

laptop pentru studenți

Au apus vremurile când referatele și proiectele pentru facultate erau făcute cu pixul pe hârtie. Tehnologia este atât de prezentă în viața noastră încât chiar și unora dintre noi, care am prins acele vremuri, ne este absolut dificil să mai folosim vreun instrument de scris o perioadă mai lungă de timp. Este efectul evoluției, al societății moderne, conectate în permanență la informație.

Așadar, devine natural ca fiecare din noi să dețină un laptop, un PC, pentru că este mult mai comod, mai ordonat și mai eficient.
Dat fiind însă că bugetul unui student este destul de limitat, care sunt opțiunile la care acesta poate recurge. Ce laptop își poate permite?
Pentru a răspunde la această întrebare, îți propun o listă cu 5 laptopuri ieftine pentru studenți, ce au prețul sub 1.000 de lei. Acestea au în vedere atât productivitatea, cât și entertainment-ul, pentru că – nu-i așa? – este bine să îmbini utilul cu plăcutul.

1.

Odys WINDESK 9

– Odys WINDESK 9 este unul din cele mai ieftine laptopuri, însă acesta nu este singurul motivul care a stat la baza selecției noastre. Dimensiunea lui, ecranul având doar 8,9 inch, îl recomandă mai ales dacă intenționezi să-l porți cu tine la cursuri. Are aproximativ 500 g fapt care-ți permite păstrarea lui într-un rucsac sau chiar și într-un buzunar mai mare. În plus, trebuie menționat și felul cum se mișcă atunci când este conectat la internet. Este rapid și eficient, iar autonomia bateriei este de 8 ore. Este un laptop 2 în 1, ce poate fi folosit și ca tabletă și ca laptop. Vine cu sistemul de operare Windows 10 preinstalat, asta în ciuda unui preț de aproximativ 799 lei.

Vezi în magazin

2.

Acer Aspire ES1-571-C0WW– Acer Aspire ES1-571-C0WW este ideal pentru un student conștiincios, care obișnuiește să utilizeze frecvent laptopul pentru temele de la facultate. Are un ecran suficient de mare, de 15,6 inch, și este dotat cu funcția Acer BluelightShieldTM, al cărui rol este de a reduce oboseala ochilor. Totodată, la acest model sunt de remarcat, atât tastatura care oferă un feedback tactil solid, cât și touchpadul care-ți oferă un control permanent. Deși are un preț de aproximativ 999 lei, acesta este un model Full HD, cu un HDD de 1 TB.

 

Vezi în magazin

3.

ASUS X540SA-XX004D – ASUS X540SA-XX004D este unul din cele mai apreciate modele de laptopuri low-budget. Are un preț de aproximativ 949 lei, un preț destul de decent din punctul meu de vedere. Este un laptop potrivit atât pentru activitățile zilnice: office, multimedia, cât și pentru distracție. Laptopul taiwanezilor beneficiază și de o sonorizare expansivă, dezvoltată de tehnologia SonicMaster în vederea obținerii unui sunet clar, și precis. Nu în ultimul rând trebuie amintit designul său, finisajul premiu care-l face foarte ușor de remarcat, precum și greutatea de până în 2 kg. Acest lucru făcându-l extrem de practic în timpul deplasărilor.

 

Vezi în magazin

4.

Lenovo MIIX 310-10ICR

– Lenovo MIIX 310-10ICR este un laptop 2 în 1 modern, ce poate fi utilizat ca atare sau îi poți detașa ecranul folosindu-l pe post de tabletă. Ecranul de numai 10 inch este extrem de practic. Este un display IPS multitouch în 10 puncte. În plus, oferă o vizibilitate foarte bună chiar și din unghiurile cele mai largi. Device-ul dispune de 2 camere, una frontală de 2 MP și una principală de 5 MP. Asigură o autonomie de până la 10 ore de lucru, iar prețul lui este de aproximativ 999 lei.

 

Vezi în magazin

5.

Acer Aspire ES1-531-C126

– Ultimul, dar nu cel din urmă, este Acer Aspire ES1-531-C126, ce poate fi achiziționat cu un preț de aproximativ 1019 lei. Este un laptop cu o configurație entry level, potrivit atât pentru activitățile uzuale, cât și pentru distracție. Puterea procesorului Intel Celeron N3050 este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, iar capacitatea de stocare este de tip HDD, de 500 GB. Vorbim de un laptop portabil, ce cântărește numai 2,4 kg. Poate fi luat la cursuri sau de ce nu chiar și în vacanță.

 

Vezi în magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.