Video Sony Bravia 55xd8577 – un nou TV 4K la test

Am testat un nou televizor 4K zilele trecute. De această dată ne-a trecut pragul un model Sony Bravia 55XD8577, un TV cu o diagonală de 138,8 cm, numai bun pentru living sau chiar și pentru dormitor. Deja distanța dintre privire și televizor nu mai trebuie să fie atât de mare, așa cum se recomanda acum ceva timp. Tehnologia LED este destul de avansată, astfel că vederea nu mai este afectată atât de ușor.

Dacă inițial diagonala sa ți se poate părea destul de mare, te asigur că în mai puțin de o săptămână te obișnuiești și totul devine destul de natural. Televizorul a fost oferit în teste de către eMAG. Are un preț de 5999 lei(verifică preț actualizat) la momentul review-ului, un preț rezonabil ținând cont că discutăm despre un model din generația lansată de Sony în 2016.

Design sobru, dar elegant

Televizorul are un design elegant, dar ceva mai sobru și mai robust față de alte modele. Materialele folosite sunt de o calitate foarte bună. Rama este metalică. Suprafața frontală a suportului TV este acoperită de o parte metalică, pentru a-i da mai mult rafinament. Televizorul este destul de greu, cântărește 18,6 kg și are dimensiunile de 1231 x 770 x 263 mm, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de ajutor pentru a-l monta. Consumul de 103 W este comparabil cu cel al unui bec clasic.Sony-55DX8577

Televizorul destul de solid, vine cu o ramă subțire și un panel foarte îngust, ce se îngroașă către mijloc până la 4,5 cm. Acest aspect nu este vizibil decât din lateral sau din spate, așa că nu mă deranjează. Până la urmă, este normal ca toată partea de conectivă, să fie găzduită undeva.

Din câte observ, televizorul poate fi montat chiar și pe un suport TV de perete, însă s-ar putea ca acest aspect să fie ceva mai dificil decât la alte modele. Și dacă spun dificil, mă refer la faptul că de această dată televizorul nu mai are încorporat transformatorul. Acesta se află la exterior și are aspectul unui încărcător de laptop, chiar ceva mai mare de atât.

 Vezi televizorul în magazin

Telecomandă cu aspect clasic

Televizorul vine împreună cu o telecomandă elegantă, cu al cărei aspect suntem deja familiarizați de ceva ani încoace. Este solidă și pare bine construită. Suprafața tastelor este acoperită de un material cauciucat, ce împiedică lichidele să treacă prin el, iar pentru acest aspect primește o bilă albă. De multe ori se întâmplă ca telecomanda să sufere diverse accidentări, ce includ adesea și lichide. Așa că este binevenit orice mijloc de protejare a ei.

Din păcate însă tastele nu par a fi poziționate într-un mod prea inspirat. Des exemplu, butoanele de navigare sunt poziționate în interiorul unui cerc, foarte aproape de alte butoane, motiv pentru care este foarte ușor să accesezi altceva decât ceea ce îți dorești. Foarte probabil ca după câteva zile de utilizare să te obișnuiești, iar acest aspect să fie depășit. Totodată semnalul dintre telecomandă și televizor nu mi s-a părut a fi la fel de puternic, din orice poziție.

Îmi place însă că are comandă vocală și poate fi setată pentru limba rămână. Asta înseamnă că vei putea căuta cu ușurință conținutul dorit.

55XD8577

Imagine demnă de un TV 4K

Sony Bravia 55xd8577 are o diagonală de 138,8 cm, numai bună pentru a reuni întreaga familie în living la un film bun. Cu atât mai mult cu cât avem de-a face cu un TV 4K, ce redă imagini demne de un model de ultimă generație, cu peste 8 milioane de pixeli. Așadar vorbim de imagini de o claritate impecabilă. Luminozitatea este bună, contrastul este puternic, culorile sunt vibrante, exact ceea ce ne dorim de la un TV din gama actuală. Chiar și conținutul 4K este tot mai des întâlnit pe YouTube sau Netflix. Și sunt convinsă că într-un an, doi, acesta va fi la discreție.

55XD8577

Sunetul – mergea și mai puternic

Sonorizarea este bună, dar cred că mergea un sistem mult mai puternic, având în vedere că diagonala este atât de generoasă. Cei 20 W pot părea insuficienți pentru cinefili sau pentru cei cărora le place să stea pe YouTube. Un soundbar rezolvă acest aspect destul de ușor.

Sistemul de operare Android

Smart TV-ul vine cu sistemul de operare Android, cu care eram deja familiarizată de la Philips 65PUS7601/12, testat cu puțin timp în urmă. Google Play Store dispune de o gamă foarte bogată de aplicații, potrivită pentru toate vârstele. Ce îmi place la Android, este faptul că vei găsi chiar și jocuri cu grafică avansată, precum Asphalt 8. Bineînțeles, pentru ca experiența să fie cât mai competitivă vei avea nevoie și de un controler dedicat. Cu telecomanda nu este chiar atât de confortabil de jucat.

Ce mi-a plăcut la acest TV este faptul că poți face casting din Facebook pe TV. Am urmărit zeci de clipuri în felul acesta, și recunosc, funcția aceasta nu am mai întâlnit-o la un alt televizor până în prezent. Așadar, acum poți urmări nu doar clipurile de pe YouTube, ci și cele de pe Facebook.

Conectivitate – de toate pentru toți

Pe spate este încorporată toată partea de conectică și aici vei găsi: 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, o ieșire audio digitală, jack-ul pentru căști, intrările component, Slotu-ul CI+, Scart și 4 porturi HDMI. Unul dintre acestea beneficiază de tehnologia ARC(Audio Return Control), ceea ce înseamnă că poate primi și trimite sunet către un device, cum ar fi un Sistem Home Cinema de exemplu.

Păreri și preț

Pro

rezoluție 4K,

casting din Facebook pe TV,

sunet fidel,

HDMI(ARC),

Contra

sunetul de doar 20W,

poziționarea neinspirată a butoanelor pe telecomandă,

mai sunt momente în care agață

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Imagine - 9.2
Conectivitate - 9.2

9.1

O alegere Smart

Sony Bravia 55xd8577 este un nou Smart TV 4K, cu preț decent, ce oferă o experiență de vizionare bună, un sunet echilibrat + câteva funcții și aplicații interesante.

Vezi în magazin
User Rating: 4.25 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.