Smart TV Samsung 40KU6072 – rezoluție 4K și preț accesibil

Se pare că 2016 este anul televizoarelor cu peste 8 milioane de pixeli, din moment ce producătorii se întrec în lansarea modelelor cu o asemenea rezoluție. Acest aspect mi se pare fantastic. Nu mă face decât să mă gândesc la faptul că și producătorii de conținut vor face eforturi semnificative pentru a crește calitatea oferită. Samsung 40KU6072 este unul dintre TV-urile 4K lansate anul acesta. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3299 lei(verifică preț actualizat). Nu mi se pare scump, având în vedere că discutăm despre un model dotat cu cele mai noi tehnologii.

Review-ul este valabil și pentru televizoarele:

Toate modelele de mai sus fac parte din aceeași gamă. Singura diferență dintre ele, este diagonala, ce modifică evident și prețul TV-ului.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Cel și Evomag.

Televizorul are un design foarte elegant, cu o ramă subțire din plastic și un panou destul de îngust. Modelul se sprijină pe un suport destul de finuț, din plastic, însă recomand mai degrabă montarea lui pe un suport de perete. Consider că îi conferă un aspect mult mai interesant. TV-ul cântărește numai 8,6 kg și are dimensiunile de 917,7 x 596,5 x 288,1 mm. Asta înseamnă că te poți descurca chiar și singur cu montarea lui.

Telecomanda cu care vine la pachet, este cea clasică, pe care o cunoaștem de aproximativ 4-5 ani de zile. Sinceră să fiu, la prețul acesta nici nu mă așteptam la una Smart, așa cum are Samsung 49KS7502.

Dacă în ceea ce privește aspectul avem de-a face cu un model interesant, să vedem dacă același lucru putem spune și despre specificațiile sale.

Poze cu televizorul Samsung 40KU6072

Samsung 40KU6072

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Samsung 40KU6072 este un Smart TV din noua gamă de televizoare, ce rulează sistemul de operare Tizen OS, cu o interfață prietenoasă. Aceasta oferă un conținut bogat pentru întreaga familie și o navigare ușoară prin meniu. Vei găsi de la aplicații de gătit și sport și până la jocuri educative pentru cei mici sau jocuri relaxante pentru cei mari. Mai mult de atât poți seta aplicațiile cel mai des utilizate la favorite, astfel încât să le poți accesa mult mai rapid.

Televizorul are o diagonală de 101 cm, ceea ce înseamnă că este numai bun chiar și pentru un dormitor sau pentru un living mai micuț. Mulți dintre cei ce lucrează la birou, îl pot prefera și ca monitor. Are o rezoluție 4K, de 3840 x 2160 pixeli și este capabil să redea imagini detaliate, ce au de 4 ori mai mulți pixeli față de televizoarele Full HD. Imaginile sunt impecabile, culorile vibrante, contrastul este puternic, iar luminozitatea este și ea optimizată.

În plus, televizorul este dotat cu tehnologia UHD Upscaling în 4 pași, dezvoltată de Samsung, ce reușește să afișeze materialul redat la o calitate cât mai apropiată de cea UHD.

Pe parte de sonorizarea, televizorul vine dotat cu tehnologia Dolby Digital Plus, cu un sistem de 20 W. Pentru gustul meu cei, 20 W sunt suficienți, mai cu seamă că vorbim de o sonorizare fidelă chiar și la volum maxim, însă pentru cei ce își doresc ceva mai mult, se poate opta oricând pentru un soundbar.

Pe spate sunt încorporați toți conectorii. Iată ce vei găsi: 3 porturi HDMI(poate ești genul care vrea să conecteze mai multe device-uri simultan), 2 porturi USB 2.0, Slot CI+ pentru canalele HD, o intrare video composite, o intrare component, o ieșire audio digitală și Wi-Fi integrat. Recomand totuși rețeaua cablată, pentru un streamenig fără întreruperi.

Tunerul digital este și el prezent, iar asta te va ajuta să te bucuri de posturile HD, fără a mai avea nevoie de acel receiver inestetic. În anumite cazuri, chiar și fără să achiziționezi pachetul digital de la operatorul TV.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț decent,
  • 4K,
  • Smart TV

Contra:

  • nu are USB 3.0

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Imagine - 9.4
Conectivitate - 9.3

9.1

O alegere inspirată

Samsung 40KU6072 este un Smart TV cu rezoluție 4K, ce asigură un conținut bogat de aplicații și imagini impecabile. Are un preț extrem de accesibil.

Vezi în magazin
User Rating: 2.71 ( 11 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.