Review Samsung 49KS7502 – 4K, ecran curbat, Antivirus + alte surprize

Samsung 49KS7502 este unul dintre cele mai noi Smart TV-uri lansate de gigantul coreean în 2016, iar zilele acestea l-am găzduit pentru a-l testa așa cum se cuvine. Televizorul a fost oferit pentru review de magazinul eMAG. Este un model 4K sau mai corect spus Ultra HD, pentru că televizoarele vin cu o rezoluție alternativă de 3840 x 2160 pixeli. Fix de 4 ori mai multi pixeli decât la un TV Full HD. Mă întreb uneori dacă TV-urile cu rezoluție 8K ne vor putea impresiona mai mult de atât….

Revenind la Samsung 49KS7502, îți voi spune că review-ul este valabil și pentru TV-urile Samsung 43KS7502(108 cm), Samsung 55KS7502(138 cm), dar și pentru Samsung 65KS7502(163 cm). Este vorba de același TV, cu o diagonală diferită. Varianta testată de noi are 123 cm și un preț de 7000 lei(verifică preț actualizat). Mult, puțin, vom vedea în cele ce urmează dacă își merită prețul sau nu.samsung-49ks7502

Design curbat și linii fine

Vorbim de un TV cu ecran curbat, nu foarte mult, ci doar atât cât să te impresioneze. Se pare că această curbură a avut la bază ca și model de inspirație, tehnologia IMAX din cinematografe. Însă nu doar prin curbură se evidențiază când vine vorba de aspect. Are linii fine, o ramă metalică aproape insesizabilă de pe canapeaua din fața televizorului, dar și un panou mai îngust decât o agendă de scris. În punctul cel mai gros atinge 4 cm, dar oricum sunt aproape insesizabili.samsung-49ks7502

Vezi televizorul în magazin

Cântărește 14,5 kg și are dimensiunile de 1087,6 x 700,9 x 234,6 mm. Suportul este format din două picioare în formă de ”V” înclinat, ce sunt foarte ușor de prins. Le introduci în TV și gata montarea. Fără șuruburi, șurubelnițe sau alte accesorii. Eu totuși, prefer în continuare varianta unui suport TV de perete.

Telecomandă Smart mai simplificată și mai intuitivă ca oricând

Telecomanda clasică dispare din peisaj. De această dată primim în cutie o telecomandă Smart, de mici dimensiuni, ușor curbată și cu foarte puține butoane. Primul contact – foarte fină la atingere. Totuși, inevitabil a încolțit și întrebarea ”Și cum o să mă descurc fără 80% din butoanele de pe o telecomandă standard?”. Cam atât de mult au simplificat coreeni noua telecomandă. După doar o utilizare, conștientizezi că schimbarea aduce doar beneficii: comandă vocală, greutate redusă, dar și un meniu intuitiv și extrem de ușor de folosit. Cu toate acestea vine și cu un mic neajuns. După cum ai văzut și în review-ul video, comanda vocală nu poate fi setată pentru limba română, iar acest aspect limitează căutarea de conținut.

samsung-49ks7502

Sistem de operare, antivirus și alte detalii tehnice

Samsung 49KS7502 este un Smart TV cu o diagonală numai bună chiar și pentru un living ceva mai micuț. Deși în mod normal ar trebui respectată o anumită distanță față de televizor, îți pot spune că nu mi-am simțit în nici un moment privirea obosită, urmărind filmele de la mai puțin de 3m distanță.

Televizorul cu rezoluție Ultra HD este optimizat cu tehnologia Quantum Dot și HDR premium, responsabile pentru o luminozitate excepțională și un contrast puternic. Imaginile sunt spectaculoase. Culoare, claritate, detalii, cursivitate, are tot ceea ce ne-am putea dori de la un TV 4K de top. Conținut mai mult la această rezoluție ne mai trebuie și timp liber să ne bucurăm de el.

Smart TV-ul rulează sistemul de operare Tizen, care de altfel este și prima platformă open-source destinată televizoarelor. Acesta asigură o navigare ușoară prin meniu și oferă un conținut bogat pentru întreaga familie.

Bara de meniu a televizorului, permite jonglarea cu rapiditate printre aplicații, jocuri și setările televizorului. Conținutul preferat poate fi memorat și redat direct din bara de meniu, astfel încât să îl poți accesa cu ușurință. La instalarea aplicațiilor sau a jocurilor, TV-ul impresionează prin rapiditate. Cu siguranță procesorul Quad Core este foarte bine optimizat, astfel încât să își facă treaba corespunzător. În cazul în care plănuiești să folosești în mod frecvent browserul web, ți-ar fi mult mai utilă o tastatură wireless.

Atunci când discutăm despre un Smart TV, ce îți permite să te conectezi în contul de mail, în cel de Facebook, precum și pe alte conturi, în care îți poți introduce chiar și datele cardului, securitatea ar trebui să fie un must have. Se pare că Samsung a înțeles acest aspect atâta timp cât modelul 49KS75002 vine cu un antivirus implementat direct în setările lui. Cu ajutorul acestuia poți scana atat fișierele din tv, cât și pe cele din dispozitivele de stocare conectate.

Din setările televizorului vei putea realiza customizările dorite, iar aici poți să te folosești de setările standard sau în cazul în care ai experiență, le poți testa pe cele de expert.

Dacă ești pasionat de filme ca și mine, este bine de știut că TV-ul nu poate încărca o subtitrare externă la rularea unui video MKV. El poate folosi doar subtritrările din fisierul mkv. Există o soluție însă pentru acest aspect. Încărcarea manuală a subtitrării direct în fișierul filmului, cu ajutorul unui program. Poți folosi MKVToolnix. Aceasta situație nu am întâmpinat-o și la alte formate video (mp4 , avi , mov).

Sonorizare fidelă

Samsung 49KS7502 beneficiază de un sistem audio stereo ce oferă un sunet fidel chiar și la volum maxim, iar asta îmi place foarte mult. În cazul în care îți dorești o sonorizare mai puternică, poți opta pentru soundbar sau un sistem 5.1. Și poți alege unul cu conectare prin bluetooth, în felul acesta mai scapi de un cablu inestetic.

Conectivitate mai aparte

Noul TV de la Samsung dispune de o gamă bogată de conectori, dar aceștia nu se mai regăsesc în întregime pe spatele lui, așa cum suntem obișnuiți în mod normal. Producătorul păstrează doar câteva porturi pe spate, iar pentru restul avem Samung One Connect. Acesta asigură o conectare mai ușoară a cablurilor.

Televizorul din seria KS7500 are 4 porturi HDMI(pe fiecare port este specificat și pentru ce îl poți folosi) și 3 porturi USB 2.0(două porturi de 1A și unul de 0.5A). Slotul CI+ este și el prezent, pentru a te bucura de canalele TV digitale. Bineînțeles, are și Wi-Fi integrat, dar dacă ai posibilitatea nu ezita să optezi pentru rețeaua cablată. Vei descărca mult mai rapid aplicațiile, clipurile de pe YouTube se vor încărca mai repede, iar dacă vrei să folosești Netflix, cu siguranță vei avea o experiență de vizionare mai bună.

samsung-49ks7502

Gaming fără cusur

Am testat Asphalt 8, iar experiența oferită a fost impresionantă. În nici un moment nu am observat să agațe. Testarea jocului cu telecomanda nu mi s-a mai părut nicidecum complicată. Ți-am zis că vorbim de o telecomandă intuitivă, cu un timp de răspuns instant. În plus dacă te poziționezi fix pe centrul televizorului, ai un câmp vizual foarte bun, doar nu degeaba TV-ul e curbat.

Totuși am sesizat și un aspect mai puțin plăcut. Spațiul de stocare disponibil este de doar 3 GB. Cam puțin, ținând cont că doar Asphalt 8 ocupă 1,28 GB. Există totuși o soluție și pentru acest neajuns, conectarea un stick.

samsung-49ks5002-

Păreri Pro și Contra:

Pro:

  • design curbat,
  • rezoluție 4K,
  • sonorizare fidelă,
  • antivirus,
  • telecomandă Smart,
  • rapiditate

Contra:

  • capacitate de stocare disponibilă de doar 3 GB,
  • comandă vocală limitată

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.8
Imagine - 10
Conectivitate - 9.6

9.8

O alegere Smart

Samsung 49KS7502 este un Smart TV cu rezoluție 4K, ce impresionează atât prin imagini spectaculoase, cât și printr-un design curbat, rapiditate, sonorizare fidelă, dar și prin prezența unui antivirus.

Vezi în magazin
User Rating: 2.92 ( 19 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.