Roborock S5 Max – robotul de aspirare cu cel mai eficient mop de pe piață!

La 2 ani de când a dat lovitura cu Roborock S5 sau Xiaomi Roborock 2 sau Roborock S50, cum vreți să îi spuneți, producătorul chinez lansează pe piață cel de-al doilea robot de aspirare din portofoliul: Roborock S5 Max, realizat tot în parteneriat cu Xiaomi. Roboțelul a ajuns și la noi pentru testare. Și cum în perioada aceasta am stat mai mult timp pe acasă, micuțul ăsta a fost responsabil pentru aspirarea și spălarea parchetului și a gresiei. Așadar astăzi îți voi spune tot ce trebuie să știi despre această jucărie. Care sunt beneficiile acestui robot de aspirare, dar și minusurile lui. Pe scurt aflăm dacă merită sau nu să investești în acest device.

Roborock S5, rămâne în continuare un robot de aspirare eficient, care își face bine treaba în special pe partea de aspirare. Minusul lui cel mai mare însă rămâne mopul, care nu a fost atât de apreciat de utilizatori. Odată cu lansarea lui Roborock S5 Max, producătorul rezolvă și aceste neajunsuri, echipând noul roboțel cu un sistem de mop diferit, care ce să vezi îl face să devină eficient și la acest capitol. Practic, avem un roboțel 2 în 1, care aspiră și șterge podeaua cu sârguință.

Roborock S5 Max nu este cel mai nou robot de aspirare din portofoliul producătorului. Între timp s-a lansat și Roborock S6, dar acesta vine cu câteva caracteristici interesante, care aș putea spune că îl poziționează chiar și deasupra celui mai nou model al producătorului.

Mai exact, S5 Max, păstrează tot ce a avut mai bun de oferit Roborock S5 și aduce câteva îmbunătățiri acolo unde era cazul.

Ce preț are?

Poate fi găsit atât la magazinele din afară, cât și la cele din țară. Pe eMAG are un preț de aproximativ 1879 lei.

Este scump, nimic de zis, dar chiar și așa, rămâne un bun competitor pe această nișă, dacă îl comparăm cu modelele de top de la iRobot sau Dyson.

Ce găsim în cutie?

Dar să o luăm cu începutul. Vine într-o cutie ceva mai comercială față de modelul anterior, în interiorul căreia găsim protecția din plastic pentru parchet, potrivită, în cazul în care folosim roboțelul atunci când nu suntem acasă sau uităm să scoatem mopul după încheierea activității de curățare. Nu am vrea ca acesta să stea ud direct pe podea. Mai găsim și manualul de utilizare, docul de încărcare, cu cablu de alimentare și bineînțeles robotul de aspirare, ce include un rezervor pentru apă destul de generos și un mop. Mi-ar fi plăcut să găsesc mai multe lavete în cutie. Nu de alta, dar după fiecare utilizare, este nevoie să speli acest accesoriu, așa că aș fi apreciat să mai găsesc cel puțin  o rezervă, dar asta este.

Design

La prima vedere, design-ul este foarte similar cu cel al generației anterioare, finuț, elegant, aceeași combinație de nuanțe, alb cu portocaliu. S-a umblat puțin la partea de control, care acum include doar două butoane și bineînțeles la partea de mop, care acum vine cu un recipient pentru apă separat de mop, ce are o capacitate de 290 ml vs 150 ml, cât are S5, suficient încât să acopere suprafața unui apartament de 2 ori. Sub capac găsim recipientul de colectare, ce are o capacitate de 460 ml(cu 40 ml mai puțin față de Roborock S5). Eu îl golesc cam după două aspirări, dar nu-i problemă. Și dacă uiți să îl golești te anunță el că ar fi cazul să o faci. Robotul de aspirare îl utilizez zilnic, în perioada aceasta cu pandemia, în care am stat cu toții mai mult pe acasă, l-am pus la treabă chiar și de două ori pe zi. În vecinătatea recipientului de colectare găsim și accesoriul pentru curățat părul, mereu la îndemână pentru când ai nevoie de el.

Peria laterală suferă și ea modificări. De data aceasta este înlocuită cu una din silicon dacă nu mă înșel, care reușește să strângă mai eficient ce întâlnește în cale. Se păstrează filtrul Hepa lavabil, astfel încât să poată fi utilizat pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. Bumperul de atenuare a loviturilor rămâne și el pe poziții. Roțile motorizate pare că se descurcă mai bine de data aceasta când vine vorba de escaladarea covoarelor.

Vorbim de o construcție solidă, ce cântărește 3,5 kg. Măsoară 9,65 cm în înălțime și se strecoară la fel de ușor pe sub piesele de mobilier. Vine în două variante de culoare: alb și negru.

Are o putere de aspirare de 2000 Pa și se descurcă să aspire fără probleme de la praf și scame, până la bombonele, semințe, părul animalelor și alte chestii mărunte, ce pot apărea pe podeaua unei locuințe. Vine cu 14 senzori, ce lucrează împreună pentru a-și maximiza eficiența.

Cum funcționează și ce noutăți aduce?

Roborock S5 Max este foarte ușor de instalat. De data aceasta robotul de aspirare poate fi folosit atât cu aplicația Mi Home, cât și cu aplicația Roborock. Eu îl folosesc cu aplicația Roborock, unde am primit chiar și un update, care din câte am înțeles a fost dat doar pentru 10% din utilizatori, cu scopul de a testa anumite funcționalități. Am încercat să folosesc și Roborock S5 cu aplicația Roborock, dar nu am reușit. Robotul de aspirare poate fi controlat folosind asistenții virtuali Amazon Echo, dar și Google Home.

Așa cum spuneam mai sus, partea de mop este diferită. De această dată avem un tank generos pentru apă, care folosește un alt sistem de ștergere a podelei. Apa nu mai curge din recipient, așa cum se întâmpla la generația anterioară. Robotul folosește o pompiță pentru extragerea apei din recipient, pe care o aruncă prin aparat cu o putere diferită. Mai exact are trei trepte de udare a mopului. De asemenea poți crea pereți virtuali, pentru a ocoli anumite zone, îl poți programa pentru a da cu mopul într-un anumit interval orar și în anumite zile ale săptămânii.

Poate memora până la 3 hărți(o opțiune potrivită în cazul în care ai casă cu etaj). De acum oferă suport pentru separarea camerelor din locuință, ceea ce înseamnă că poți face o selecție mai complexă atunci când vine vorba de curățare. Poți alege camerele pe care să le aspire, poți selecta să pornească curățenia dintr-o anumită cameră, la o anumită oră, cu o anumită putere de aspirare. Poți opta ca o anumită cameră să fie curățată de mai multe ori(până la de 3 ori).

Este mult mai silențios decât fratele mai mare, zgomotul produs ajunge la 60 dB, atunci când este folosit la putere maximă.  De menționat aici că are 5 moduri de aspirare, astfel încât să îl poți folosi fără probleme chiar și atunci când doarme cel mic.

Autonomie

A crescut și ea. Bateria de 5200 mAh promite până la 180 minute de utilizare, comparativ cu 150 ale lui Roborock S5. Puterea de aspirare nu a crescut, avem tot 2000 Pa, suficient încât să își facă bine treaba.

Întreținerea „micuțului”!

Este ușor de întreținut. În principiu trebuie să cureți recipientul de colectare ori de câte ori este nevoie. Periile trebuiesc și ele curățate de firele de păr . Se curăță ușor, cu ajutorul accesoriului de tăiat de lângă recipientul de coletare. Din aplicație te anunță câte ore ar mai putea fi folosite accesoriile. Lavetele se scot ușor și pot fi spălate la mașina de spălat, iar ulterior refolosite.

Concluzie

Roborock S5 Max, este cu siguranță un robot de aspirare extrem de eficient. Odată cu lansarea lui, producătorul rezolvă neajunsurile generației anterioare legată de mop, ceea ce îl face să devină un robot de aspirare 2 în 1 complet. În continuare îmi mențin opinia că nu poate înlocui complet aspiratorul, și asta pentru faptul că nu poate aspira colțurile sau după ușă, îi mai scapă anumite resturi care alunecă, cum sunt bomboanele, orezul, dar cu siguranță pentru întreținerea curățeniei este un excelent ajutor. Eu una sunt super mulțumită că am casa curată zilnic, fără a mai pierde timpul în această direcție.

Păreri Pro și Contra

Pro:

eficient
design
sistemul de mop foarte eficient
include 14 tipuri de senzori
aspiră atât gresie, parchet, cât și covoare
poate fi controlat cu ușurință din aplicația Roborock și Mi Home

Contra:

nu poate aspira colțurile și suprafețele de după ușă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.