Samsung French Door RF65DG9H0EB1EO – punctul de atracție al bucătăriei! Mai Smart decât m-aș fi gândit vreodată

Vine o vreme când trebuie să faci o alegere inevitabilă. Fie că îl schimbi, fie că te muți, frigiderul este una din piesele indispensabile ale unei locuințe.

Nu doar că ne menține alimentele proaspete pe o perioadă mai îndelungată de timp, dar întreține și poftele ispititoare de la 10-11 seara, când parcă se transformă într-o “fata morgana” și ne amăgește cu felia aia de tort de care ți-ai promis că nu te atingi. Și dacă în trecut aveai doar două-trei aspecte de care să ții cont atunci când alegeai un frigider, iată că în prezent situația stă cu totul diferit. Tehnologia a revoluționat aceste electrocasnice, conferindu-le nu doar o eficiență și un design mai plăcut, ci și o utilitate mai mare.

Samsung este unul din brandurile care integrează experiența acumulată în zona de tech pe electrocasnice și o face foarte bine. De câteva zile am primit la test unul din cele mai noi frigidere Side by Side Family Hub de la Samsung, un gadget în adevăratul sens al cuvântului, ce vine echipat cu o mulțime de funcții interesante, AI și are o integrare perfectă cu celelalte dispozitive din ecosistemul Samsung, astfel încât să ne ajute să fim mai eficienți, să nu mai aruncăm atât de multă mâncare, să pregătim rapid mese delicioase cu ceea ce avem în frigider.

Design

Așadar discutăm despre noul Side by Side Samsung French Door RF65DG9H0EB1EO, un nume destul de complicat de reținut, dar care impresionează din prima clipă. Până și curierii au fost impresionați de dimensiunea lui, încât m-au întrebat dacă nu am găsit altul mai mare și mai greu…Cântărește 155 kg, este înalt ca un brad frumos, măsoară 1830 mm, are o lățime de 912 mm și o adâncime de 723 mm. Deși dimensiunile sale nu sunt deloc de neglijat, de remarcat este faptul că frigiderul vine foarte bine ambalat, asfel încât să nu apară niciun fel de probleme la livrare. Din fericire are și roți sub el, ce-ți permit să-l manevrezi la nevoie.

Din prima clipă îți dai seama că ai de-a face cu un produs premium, cele 5 uși din inox negru se simt bine la atingere și îmi place că nu rețin amprentele inestetice. Da, n-am greșit când am zis 5 uși. Aparent ar fi 4, însă cea din stânga de sus, este formată din două uși : una ce-ți permite accesul în interiorul frigiderului, iar cealaltă care îți permite accesul la Beverege Center, zona unde avem dozatorul de apă rece, dar și o cană, BPA Free, pe care o poți infuza cu fructe și ierburi. Apa este filtrată, cu ajutorul filtrului de apă care se regăsește în interiorul frigiderului. Prin urmare te vei bucura de apă proaspătă și curată în permanență.

Vorbim de un frigider robust, bine închegat, unde atenția la detalii se vede din toate unghiurile. Interiorul este foarte generos, 636 l și este bine compartimentat. Are 3 zone: partea de sus pentru frigider, partea de jos, din stânga este destinată congelatorului, iar partea inferioară din dreapta oferă utilizatorului flexibilitate în utilizarea ei. Cu ajutorul tehnologiei CoolSelect+ ai 5 opțiuni de temperatură predefinite pentru a o folosi fie ca extensie a congelatorului(-15-23ºC), fie pentru Soft Freeze (-5ºC), fie pentru Carne și Pește(-1ºC), fie pentru băuturi(4ºC) sau pentru Fructe și Legume(2ºC).

Ai acces ușor în orice colt al lui, chiar și la partea de congelator. Și asta pentru că vine cu un detaliu interesant: nu are rafturi fixe, ci sertare glisabile, ce ușurează procesul de manevrare. În partea de sus, congelatorul găzduiește un raft pe care sunt așezate două sertare mai mici pentru două tipuri de gheată: sub formă de cuburi sau de fulgi. Cu ajutorul tehnologiei Dual Auto Ice Maker, frigiderul poate produce 2,3 kg de gheață pe zi și poate stoca până la 4,1 kg. Așadar băuturile se vor răcori rapid indiferent de ocazie.

Deși zona de frigider este destul de spațioasă, compartimentarea este foarte bine gândită, conferind flexibilitate în depozitarea alimentelor. De exemplu, ai și un raft pliabil, care se glisează pentru a crea mai mult spațiu necesar depozitării sticlelor sau vaselor ceva mai înalte. Nu știu cât de des îl vei folosi, dar mi se pare interesantă idee. Am avut câteva situații în care m-am lovit de această problemă, de regulă la evenimente, când tortul venea într-o cutie mult prea mare pentru frigiderul meu micuț.

Datorită tehnologiei Triple Cooling prospețimea alimentelor se păstrează pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Aceasta permite controlarea temperaturii și a umidității independent în cele 3 zone, prevenind totodată amestecul mirosurilor. Apropo de mirosuri, în frigider, în partea de sus, este integrat un filtru de dezodorizare cu UV, care are rolul de a păstra aerul din frigider proaspăt, zi de zi.

Mai inteligent decât îți imaginezi!

Am vorbit destul despre aspectul fizic al lui Samsung French Door RF65DG9H0EB1EO. Hai să trecem la partea cea mai interesantă a lui și-anume partea Smart, care îl va face să fie punctul de atracție al oricărei bucătării. Dacă în mod normal pe frigidere sunt găzduiți magnețeii, bilețelele sau fotografiile, ei bine în cazul de față ai un display LCD generos, de 21,5 inch. Și dacă te gândești de ce ai avea nevoie de un display pe frigider, vei vedea în cele ce urmează că acest aspect nu e doar cool, ci super util, căci îți permite să faci o mulțime de lucruri: de la lăsat cele mai originale bilețele celor dragi la începutul zilei, la afișarea alimentelor din frigider, divertisment și relaxare, integrarea cu alte device-uri Smart din locuință etc. Frigiderul folosește sistemul de operare Tizen OS 6.0, care seamănă într-o oarecare măsură cu One UI.

AI Vision

De departe cea mai interesantă funcție mi se pare Ai Vision. Dacă tot ne place inteligența artificială, iată cum a integrat-o Samsung în acest electrocasnic! La interior, rama superioară găzduiește o cameră denumită Ai Vision Inside, pentru a identifica anumite alimente atunci când sunt introduse sau scoase din frigider, astfel încât să știi în permanență ce ai în interior. Alimentele scanate și așezate pe raft, le poți vedea în lista afișată pe ecran, fără a mai fi nevoie să deschizi frigiderul, iar alimentele așezate pe uși ți le arată real time. Alimentele proaspete le recunoaște, însă nu de fiecare data. Ce trebuie să ști este faptul că le poți edita, le poți adăuga data de expirare și le poți adăuga în lista de cumpărături(asta mi se pare super util – cum se termină un produs, îl adaugi rapid pe lista de cumpărături astfel încât să nu mai uiți ce ai de cumpărat). Mai mult poți căuta rețete cu preparatele pe care le ai în frigider, o opțiune care pe mine una mă va scăpa de veșnica întrebare “Ce mâncăm astăzi?”În felul acesta voi putea organiza mai bine partea aceasta ce ține de alimentație de preparatele de zi cu zi. Teoretic ar trebui să ajung să nu mai fac cumpărături inutile, să arunc mai puțină mâncare, prin urmare să economisesc, să fiu mai eficientă cu cheltuielile. Practic, voi reveni cu un update după ce voi folosi frigiderul vreo 2 luni.

În plus asistentul Samsung, Bixby este și el prezent, iar în cazul în care ai mâinile ocupate, îți poate fi de folos. De exemplu îi poți cere să îți afișeze ce alimente ai în frigider, îi poți cere să îți adauge alimentele care s-au terminat de pe lista de cumpărături sau de ce nu să îți redea muzica dorită, căci frigiderul știe și asta. Poți asculta muzica favorită pe Spotify sau pe YouTube.

Smart Things

Și asta nu e tot. Prin intermediul Smart Things poți vedea chiar și pe telefon ce ai în frigider, așa că dacă ai uitat lista de cumpărături sau vrei să faci un preparat anume și nu știi dacă îți ajung ingredientele, poți arunca o privire de la distanță.

Meniul device-ului este destul de generos. Ai chiar și un mod de gătit, care te va ajuta să nu mai rămâi niciodată în pană de idei când vine vorba despre acest subiect. Ai posibilitatea să alegi rețete din toate colțurile lumii: de la mâncare thailandeză, la cele din bucătăria italiană. Poți alege să îți excludă rețetele care au anumite ingrediente la care ești alergic, cum este glutenul spre exemplu. După ce ai făcut toate setările, vei avea o mulțime de rețete din care să alegi preparatul dorit, iar de aici, te poți apuca de treabă. Rețeta poate fi redată vocal astfel încât să nu fii nevoit să te oprești în toiul preparatului pentru următorul pas. Ce mi s-a părut foarte util aici, în special pentru cei ce sunt foarte atenți la ceea ce mănâncă, este faptul că îți afișează chiar și numărul de calorii pentru 4-6 porții din ce am văzut eu, astfel încât să îți poți monitoriza alimentația cât mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.