Philips HD8651/09 – o cafea și dimineața începe cu spor

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Performanțe - 9.2
Ușurință în utilizare - 9.3

9.2

O alegere eficientă

Philips HD8651/09 este un espressor ce are grijă să prepare de fiecare dată aceeași cafea delicioasă, pentru ca ziua să înceapă în forță.

Vezi în magazin
User Rating: 4.3 ( 1 votes)

Nu știu cum ești tu, dar o cafea bună mă face să încep ziua în forță. Și dacă mai beau una la fel de bună pe la prânz, atunci clar sunt pe Duracell toată ziua. Philips HD8651/09 este genul de espressor capabil să asigure o astfel de cafea. Are un preț de aproximativ 1551 lei(verifică preț actualizatși poate fi găsit în oferta magazinului eMAG. Da, nu este un espressor ieftin, însă vorbim de un model automat, ce include râșniță pentru boabe, vorbim de un model ce oferă o cafea similară cu ceea ce vei primi într-o restaurant.

Din punct de vedere al design-ului, espressorul are un aspect elegant. Este realizat dintr-un plastic negru, calitativ, completat de câteva elemente metalice. Este un espressor compact, ergonomic, gândit pentru a nu ocupa prea mult spațiu în bucătărie. Are dimensiunile de 420 x 325 x 295 mm și este puțin mai voluminos față de un espressor manual. Cântărește 7 kg, așa că nu îți va fi greu să îl muți la nevoie. Este gândit astfel încât să ofere acces frontal atât pentru rezervorul de apă, cât și pentru containerul cu deșeuri.

Poze cu Philips HD8651/09

Philips HD8651/09

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Primul lucru care trebuie remarcat la modelul de astăzi, este râșnița încorporată, din ceramică, ce asigură măcinarea corectă a boabelor de cafea, dar și un gust extraordinar al cafelei. În plus gradul de măcinare al cafelei poate fi ajustat la unul dintre cele 5 niveluri disponibile. Granulația cea mai fină va fi ideală pentru un espresso adevărat, iar granulația mai grunjoasă se va potrivi celor ce își doresc o cafea cu o tărie redusă.

Espressorul este versatil, astfel încât să se potrivească mai multor tipuri de utilizatori. Chiar și celor ce adoră gustul unui cappuccino bine preparat. Espressorul dispune de un sistem clasic de spumare a laptelui, un Pannarello, ce are rolul de a prepara o spumă de lapte densă, fină, numai bună pentru a desăvârși gustul unui cappuccino. Indicat este să folosești lapte cu o grăsime de 3,5% pentru un rezultat cât mai bun. Eu folosesc de 1,5% grăsime și totuși obțin o spumă densă. Probabil ține doar de gusturi.

Există și o variantă îmbunătățită a acestui model. Este vorba despre Philips HD8652/59, ce dispune de un recipient special de spumare a laptelui. Mai concret, espressorul își spumează singur laptele.

Espressorul are o putere de 1400 W și funcționează doar cu cafea boabe. Mi-ar fi plăcut să ofere și posibilitatea preparării unei cafele și cu cafea râșnită. Nu de alta, dar cu siguranță ni se întâmplă tuturor ca la o aniversare, o tăiere de moț etc. să mai primim și câte o cafea, bineînțeles măcinată.

Aparatul celor de la Philips vine echipat cu un rezervor de 1l. Ce îmi place la el, este că se detașează, astfel încât să îl pot spăla cu ușurință. Mi-ar fi plăcut să fie puțin mai mare, să nu mai fiu nevoită să îl verific la fiecare utilizare.

O cafeluță bună îmi dă boost-ul necesar pentru o zi încărcată…

Ce îmi place la acest espressor, este faptul că odată ce ai găsit concentrația cafelei care să ți se potrivească, o vei putea memora, astfel încât să te bucuri de același gust delicios de cafea de fiecare dată.

Odată stabilită concentrația dorită, procesul de preparare este atât de simplu. Trebuie să te asiguri că ai suficiente boabe în compartimentul dedicat, că rezervorul este plin, cana să fie pe poziție și printr-o simplă apăsare de buton vei obține un espresso senzațional sau două deodată, dacă ai un partener nerăbdător.

Nici în privința întreținerii lui nu va trebui să îți faci griji. Vine cu funcția de autocurățare, cu un sistem anticalcar și unul pentru decalcifiere, astfel încât experiența de utilizare să fie cât mai ușoară și mai plăcută. Atenție însă la apa folosită pentru cafea. Recomandat ar fi utilizarea de apă plată, nu de alta, dar apa potabilă are o duritate mult mai mare, ce ar putea afecta sistemul aparatului în timp.

În privința zgomotului produs, nu te aștepta să toarcă precum o pisică. Nicidecum. Este puțin zgomotos, dar nu mă deranjează prea tare. Și sinceră să fiu nu am întâlnit până acum espressor cu râșniță încorporat care să fie silențios. Dacă știi tu un model, scrie-mi în comentarii!

Păreri pro şi contra

Pro

  • diversitatea băuturilor preparate
  • design plăcut
  • funcția de auto curățate și întreținerea ușoară
  • râșniță din ceramică

Contra:

  • recipientul pentru apă putea fi mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.