MacBook Pro 15’ – perfect pentru un businessm

Majoritatea produselor lansate de Apple s-au bucurat de un succes deosebit. Care a fost asul din mânecă? Simplitatea și performanța. Aceste două ingrediente nu aveau cum să dispară din rețeta laptopului MacBook Pro 15’. Gadgetul are un preț de aproximativ 9200 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de piperat pentru mulți dintre noi, însă discutăm despre un laptop premium, cu specificații extraordinare, ce se adresează unei categorii de utilizatori exigente.

Apple a făcut o alegere cât se poate de inspirată în urmă cu câțiva ani când a optat pentru folosirea aluminiului, pentru majoritatea produselor sale. În cazul laptopului MacBook Pro folosirea aluminiului nu face decât să întărească și mai tare ideea de produs high-end, conferindu-i sobrietatea specifică segmentului Pro din care face parte acest laptop.

MacBook Pro reprezintă un laptop premium care nu șochează prin design. Chiar din contră, se face plăcut datorită simplității. Display-ul de 15.4 inch ales de Apple a iscat o mulțime de comentarii în momentul în care laptopul a fost lansat pe piață. MacBook Pro este dotat cu un ecran de tip lucios, ecran ce ocupă toată suprafața panelului. În ceea ce privește luminozitatea ecranului acestui laptop, am ales să folosim un singur cuvânt: excelentă. Tastele laptopului sunt iluminate din spate, iar nivelul de iluminare poate fi reglat de către utilizator, la fel ca în cazul celorlalte produse de la Apple. Tastatura de tip chiclet este silențioasă și plăcută la tastare.

Poze cu laptopul MacBook Pro 15’

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul MacBook Pro 15’ dispune de o funcție multitouch a trackpad-ului extrem de utilă atât în ceea ce privește navigarea pe Internet cât și manipularea pozelor. Lipsa mouse-lui nu va fi simțită deloc. Însă, nu estetica te va impresiona la acest laptop ci dotările hardware.

Laptopul vine cu un ecran Retina, este un notebook ce dispune de cea mai înaltă rezoluție, și anume 2880 x 1800 pixeli. Ecranul Retina este capabil să reducă relfexiile cu până la 75%. Tehnologia IPS îți va conferi un unghi de vizionare de 178 de grade.  Apple a dotat laptopul cu un procesor Intel Core i7, Haswell, tactat la o frecvență de  2,2 GHz, un quad-core cu rezultate absolut excelente.

Printre celelalte specificații importante de care dispune laptopul amintim: o memorie 16 GB RAM DDR3, suficient chiar și pentru un utilizator exigent și un SSD de 256 GB, ce îți asigură spațiul necesar pentru orice tip de fișier. Placa video integrată este un model Intel Iris Pro Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activitățile office și multimedia, dar asta nu înseamnă că nu se va descurca decent și în ceea ce privește jocurile.

În ceea ce privește conectivitatea, laptopul vine echipat cu: un port HDMI, 2 porturi USB 3.0, o ieșire audio, 2 porturi Thunderbolt și bluetooth. Autonomia device-ului ajunge la 8 ore, ceea ce înseamnă că îl vei putea lua liniștit cu tine oriunde te-ai duce, mai ales că nu cântărește mai mult de 2,02 kg.

Sunetul celor două difuzoare dispuse de-o parte și alta a tastaturii oferă o audiție excelentă. Apple a mai dotat acest laptop cu un webcam HD ceea ce înseamnă că apelurile video de pe Internet sunt de o calitate excelentă. Ușor și subțire, laptopul MacBook Pro, este astfel proiectat încât să te urmeze peste tot și să îti facă viața mai simplă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • Intel Core i7, Haswell,
  • portabil,
  • autonomie de până la 8 ore
  • rezoluție de 2880 x 1800,
  • 16 GB RAM,
  • SSD de 256 GB

Contra:

  • prețul destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

MacBook Pro 15’ este un laptop potrivit un businessman, ce călătorește destul de mult și are nevoie de putere și fiabilitate când vine vorba despre un astfel de device.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.