MacBook Air Pro 13’ – autonomie de până la 7 ore

MacBook Air reprezintă unul din cele mai portabile dispozitive ale companiei Apple dar și unul din cele mai accesibile. Când compania Apple a lansat modele de iPad cu celebra autonomie a bateriei de 10 ore, pasionații de laptop s-au gândit cu siguranță cât de bine ar fi ca un laptop sa aibă o astfel de autonomie. Principalul obiectiv al celor de la Apple atunci când au creat MacBook Air a fost acela de a-i oferi o portabilitate cât mai mare, bateria neavand o durata de viata tocmai strălucită. Însă, odată cu MacBook Air Pro 13’, cei de la Apple au rezolvat și problema bateriei, astfel că aceasta are o durată de viață de până la 7 ore. Oricum, este excelent pentru cei ce sunt mai tot timpul pe drum. Prețul laptopului este de aproximativ 6500 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de piperat ar spune unii, dar având în vedere că discutăm despre calitate la cote înalte și un brand cu greutate, nu cred că surpride pe nimeni acest aspect.

Din punct de vedere al designului, vorbim de un model elegant, modern, cu dimensiuni foarte mici. Mai precis cântărește numai 1,62 kg, ceea ce înseamnă că nu îți va fi greu deloc să îl strecori în geantă de fiecare dată când pleci de acasă. Device-ul se prezintă pe o nuanță de argintiu, cu o tastatură neagră, de tip chiclet, foarte silențioasă și plăcută la atingere. Mai mult de atât aceasta este și iluminată, astfel că vei putea să îți desfășori activitatea și în condițile în care lumina ar fi ceva mai slabă fără nici un fel de probleme. Având în vedere dimensiunile destul de mici, este de înțeles de ce lipsește tastatura numerică, dar nu cred că va fi un aspect prea deranjant pentru utilizatorii interesați de portabilitate și putere când vine vorba de alegerea unui laptop.

Poze cu laptopul MacBook Air Pro 13’

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul MacBook Air Pro 13’ vine cu un ecran retina inovator si o arhitectura flash integrală. Designul laptopului este incredibil de subțire și de ușor, de 13,3 inchi. Ecranul Retina oferă o imagine de ansamblu mai detaliată ca niciodată. Cu un ecran de 4 milioane de pixeli, rezultatele sunt pur și simplu incredibile. Densitatea acestor pixeli este atât de mare încât nu vei putea să distingi cu ochiul liber pixelii individuali.

Imaginile prind viata cu această rezoluție spectaculoasă de 2560X1600, permițându-ți să vizionezi imaginile în cele mai mici detalii. Textele sunt atât de clare încât ai impresia că paginile web sau e-mailurile sunt tipărite. Modelul vine cu un procesor Intel Core i5. Acest procesor îl face de două mai rapid decât modelele din generația precedentă, permitandu-ti să utilizezi orice fel de aplicatie, chiar mai multe in accelasi timp, fara nici o problemă.

Fiecare model are inclusă tehnologia Hyper-Threading, o tehnologie ce permite creșterea performanței lăsând fiecare nucleu să efectueze simultan o multitudine de sarcini. Laptopul este compatibil cu conexiuni WiFi 802.11ac., ultra rapid, o performanță wireless de trei ori mai bună decât în cazul generațiilor precedente. Aria de acoperire este de asemenea, extrem de mare. Datorită conexiunii Bluetooth îți poți conecta laptopul la diferite dispozitive ce au Bluetooth-ul activat precum căștile sau difuzoarele. Vei putea fi conectat oriunde fără să mai porți cabluri după tine.

Laptopul vine cu o nouă cameră Face Time HD. Cu alte cuvinte, diferența este clară. Această cameră îți oferă o rezoluție de trei ori mai bună față de modelele precedente, perfectă pentru ecranul cu retroiluminare LED, dar și pentru performanțe superioare în locuri slab iluminate.

După cum spuneam mai sus, MacBook Pro are o durată de viață incredibilă a bateriei, de 7 ore și 30 de zile de standby. Astfel, cu o sigură încărcare, poți face mult mai multe, te poți bucura mai mult timp de laptopul tău. Datorită acestui modul de standby de 30 de zile, poți să pleci timp de câteva săptămâni și să reiei apoi totul de unde ai rămas. Excelent, nu?

Placa video integrată, este un model Intel HD Graphics 4000, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activitățile office și multimedia. Până la urmă device-ul este unul de tip business, astfel că acest tip de placă video este ideal pentru acest model. Memoria RAM este de 8 GB DDR3 și asigură suficient spațiu din punctul meu de vedere chiar și pentru un utilizator ceva mai pretențios, iar în ceea ce privește capacitatea de stocare, laptopul vine echipat cu un SSD de 256 GB.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • portabil,
  • autonomie de până la 7 ore
  • rezoluție de 2560 x 1600,
  • SSD de 256 GB

Contra:

  • nu are tastatură numerică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

MacBook Air Pro 13’ este un laptop portabil, cu o autonomie destul de mare, potrivit unui businessman, ce are nevoie de putere și fiabilitate.

User Rating: 2.78 ( 10 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.