MacBook Air 13’ – rapid și portabil

Apple nu a prea pierdut vremea după ce a anunţat folosirea unor noi generaţii de procesoare Haswell (Procesoarele Intel Core de a patra generaţie). Astfel, laptopul MacBook Air 13’ vine cu toată rapiditatea de care ai nevoie pentru a-ţi duce la bun sfârşit sarcinile şi plăcerile zilnice. Pețul său este de aprozimativ 4550 lei (verifică preț actualizat), un preț ce reflectă calitatea și fiabilitatea device-ului. 

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Din punct de vedere al designului, laptopul are un aspect clasic, este unul din cele mai bine construite, dar şi cele mai fiabile laptopuri de pe piaţă. Apple a decis aşadar să nu schimbe prea tare look-ul general al produselor cu care ne-am obişnuit. Are acceaşi cutie de aluminiu, dar în interior au fost aduse nişte schimbări destul de importante, noua arhitectură a procesorului Haswell şi autonomia incredibilă a acestui laptop sunt principalele sale atuuri. MacBook Air reprezintă o gamă de laptopuri dotate cu un design plăcut şi cu o rigiditate impresionantă, ţinând cont de mărimea sa. Este subţire, uşor(cântărește numai 1,35 kg.), dar extrem de rapid.

Poze cu laptopul MacBook Air 13’

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Noul procesor din gama Haswell nu oferă prea multă putere în plus faţă de generaţia precedentă dar oferă o mai bună gestiune în termeni de energie. Modelul anterior avea durata de viaţă a bateriei până la câteva ore, dar laptopul Mac te ajută să atingi până la 12 ore în condiţiile în care îl foloseşti intens. În plus stocarea flash este cu 45% mai rapidă şi noua tehnologie de conexiune la internet prin Wifi e mult mai bună decât la modelele anterioare. Modul Standby este activat automat în momentul în care laptopul nu mai este utilizat astfel încât nu se pierde deloc din energie şi va merge perfect chiar dacă următoarea utilizare va fi peste o luna, deschizându-se exact de unde ai rămas, fără ca nimic să se piardă.

Device-ul vine echipat cu un procesor Intel Core i5, tactat la o frecvență de 1,4 GHz,  ce poate ajunge până la 2,7 GHz, cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost. Puterea procesorului este completată de placa video integrată Intel HD Graphics 5000, ce se va descurca excelent în ceea ce privește activitățile office și multimedia, dar nu se face de râs nici în ceea ce privește un gaming ocazional. Memoria RAM este de 4 GB, însă poate suferi un upgrade de până la 8 GB în cazul în care vi se pare insuficient. În ceea ce privește capacitatea de stocare a datelor, laptopul dispune de un SSD de 128 GB. Nu pot nega că mi-ar fi plăcut să văd ceva mai mult spațiu aici, dar având în vedere că în prezent există posibilitatea urcării in cloud a pozelor, filmulețelor, fișierelor, etc, acest aspect nu mai este atât de important.

Din punct de vedere al performanţei, pe lângă procesorul îmbunătăţit, ai putea crede că modelul este identic cu predecesorul său. Însă se poate observa apoi destul de repede o îmbunătăţire a reactivităţii laptopului. Sistemul de exploatare Mac OS X este celebru datorită faptului că permite o folosire simultană atât a procesorului grafic cât şi a procesorului principal pentru ca rapiditatea laptopului să fie îmbunătăţită.

Din punct de vedere a imaginii, MacBook Air 13’ are o calitate foarte bună, imagini clare şi bine definite, având rezoluţia de 1440 x 900 pixeli. Camera HD FaceTime 720p face şi toţi banii, având o rezoluţie de trei ori mai bună şi are integrat widescreen prin care cadrul este mult mai larg astfel încât pozele de la chefurile cu prietenii şi portretele de familie se vor realiza mult mai uşor, fără ca lumea să se înghesuie pentru poză.

Un alt atuu al acestui model este posibilitatea de a-l conecta la cele mai performante ecrane şi dispozitive, are două porturi USB3 prin care poţi transfera datele de care aveţi nevoie şi are o tastatură retroiluminată pe care puteţi tasta uşor şi fără probleme în orice condiţii de lumină, chiar şi pe întuneric datorită luminii din spate care se adaptează automat, în funcţie de cât este nevoie.

Cu alte cuvinte un model extraordinar, foarte rapid, baterie de lungă durata, cameră de calitate şi multe alte avantaje care fac din acest device laptopul ideal atât pt călătorii cât şi pt uzul zilnic.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • Intel Core i5, Haswell,
  • SSD de 128 GB,
  • portabil

Contra:

  • rezoluția putea fi mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

MacBook Air 13’ este un model portabil, ce se potrivește unui businessman, care își dorește fiabilitate, putere și rapiditate.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.