Lenovo ThinkPad W540 – laptopul foarte performant

Pentru cei care își doresc să beneficieze de aceeași performanță pe laptop ca în cazul unul sistem desktop, Lenovo ThinkPad W540 se dovedește a fi o alegere potrivită. Acesta are o configurație foarte atractivă și poate susține orice tip de activitate, inclusiv gamingul, prelucrarea grafică sau dezvoltarea software. Prețul pentru acest device este de aproximativ 9000 lei (verifică preț actualizat). Dacă ne gândim că avem de-a face cu un laptop Intel Core i7 însoțit de o placă video dedicată NVIDIA și o memorie acceptabilă, prețul este unul decent. Dacă mai adăugăm ecranul Full HD și sistemul de operare integrat, prețul devine deja prietenos.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Designul modelului este cel classic pentru Lenovo, cu linii ferme și un aspect robust. Carcasa este în totalitate neagră și este alcătuită dintr-un plastic de calitate. Tipic pentru Lenovo, profilul nu este deloc unul slim, iar portabilitatea este ceva mai redusă. Modelul este astfel potrivit pentru utilizarea acasă sau la birou, fără a fi transportat. Dimensiunile sale sunt de 377 x 27.9 x 248 mm, iar greutatea este de 2.53 kg. După cum ne-am obișnuit, producătorul a integrat o tastatură extrem de compactă și de confortabilă pentru scris. Tastele rotunjite au un aspect foarte plăcut și sunt dotate cu un sistem special anti-stropi. La baza tastaturii este disponibil și un cititor de amprente pentru protecția datelor. Touchpad-ul are o precizie ridicată și este destul de mare.

Poze cu laptopul Lenovo ThinkPad W540

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip Full HD anti-glare și are o rezoluție 3K, de 2880 x 1620 de pixeli. Diagonala este de 15.6 inch. Vizibilitatea este astfel excelentă, iar imaginile sunt extrem de clare și de vibrante. Jocurile, filmele și restul conținutului video se vor vedea impecabil.

Trecând la performanța tehnică, aici întâlnim în primul rând un processor Intel Core i7 cu arhitectură Haswell. Acesta are o frecvență de 2.9 Ghz și datorită tehnologiei Turbo Boost 2.0 poate genera o putere suplimentară de până la 3.9 Ghz atunci când sistemul de operare este suprasolicitat. Configurația este completată de o memorie RAM de 8 GB DDR3 cu capacitatea de extindere prin simpla înlocuire a sloturilor libere și de o placă video dedicată NVIDIA Quadro K2100M. Prin urmare, sistemul este foarte asemănător unuia desktop și vei putea rula fără probleme chiar și cele mai noi jocuri, atât în 2D, cât și în 3D. Stocarea este de tip SSD, iar capacitatea este de 512 GB. Lenovo ThinkPad W540 vine cu sistemul de operare Windows 8 Pro gata instalat.

Experiența de vizionare este completată de un sistem audio stereo la baza căruia se află tehnologia Dolby Home Theater v4. Difuzoarele au o putere de 2W și redau un sunet clar și bogat. La nivel multimedia mai sunt disponibile o cameră web HD de 720p și un cititor de carduri.

Port-urile sunt numeroase, oferind posibilități extinse de asociere cu alte dispozitive. Există astfel 1 port mini-display, 1 port VGA, 2 port-uri USB 3.0 pentru o viteză de transfer mai rapidă, 2 port-uri USB 2.0 și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili și wireless.

În ceea ce privește autonomia, este disponibilă o baterie Li Ion cu 6 celule. Aceasta oferă o autonomie de lucru de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design modern,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • 3K,
  • placă video dedicată NVIDIA QUADRO,
  • SSD de 512 GB

Contra:

  • prețul este destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo ThinkPad W540 este un laptop din gama premium, ce se adresează celor ce își doresc un device extrem de puternic, fiabil, cu caracteristici complete.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.