Lenovo ThinkPad T540p – performanță și fiabilitate

Dacă până acum am vorbit despre laptopuri pentru toate buzunarele, în funcţie de necesităţile fiecăruia, ei bine m-am gândit că a venit momentul să abordez un laptop din gama Lenovo, și anume modelul ThinkPad T540p. Este un model robust, ce pare solid și rezistent.

Foarte bine construit, cu finisaje bine lucrate, Lenovo ThinkPad T540p este disponibil în varianta neagră cu tastatură chiclet, ce conferă acel confort pe care ni-l dorim cu toții în momentul utilizării. Preţul său este de aproximativ 4900 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de mare pentru unii dintre noi, dar totuși trebuie să ținem cont că discutăm de un laptop business.

Poze cu laptopul Lenovo ThinkPad T540p

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă pe partea de design cei de la Lenovo ne-au convins de investiţia care au făcut-o pentru ca laptopul Lenovo ThinkPad T540p să poată concura cu laptopuri de ultimă generaţie , să vedem totuşi dacă partea tehnică ne va convinge să îl achiziţionăm.

Dispune de un procesor Intel Core i5 4200M, ce funcţionează la o frecvenţă de 2.5 GHz şi are un cache de 3072KB. Memoria RAM este de 4 GB DDR3, dar se poate face un upgrade la 8 GB în cazul în care este nevoie.

Hard disk-ul are o capacitate de 500 GB, dar funcționează cu o viteză de rotație de 7200rpm. Deși spațiul nu este foarte generos nu ar trebui să vă faceți probleme mai ales că în zilele noastre puteți opta fie pentru stocarea in cloud a pozelor, fișierelor, filmulețelor, fie pentru un hard extern. Are un display LCD LED Mat de 15,6 inch, cu o rezoluție de 1366 x 768, ce vă permite să vedeți filmele la o calitate excelentă.

Placa video integrată este un chipset Intel HD Graphics 4600, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activități office și multimedia, și doar ocazional pentru gaming. În ceea ce privește conectivitatea, pot spune că excelează: vine cu 2 porturi USB 3.0, două porturi USB 2.0, VGA, cititor de carduri, cameră WEB HD, iar sunetul este întreținut de difuzoarele stereo ce dezvoltă o putere de 2W.

Având în vedere că vorbim de un laptop de ultimă generaţie, rata confortului în timpul utilizării laptopului Lenovo ThinkPad T540p este mult îmbunătăţită, cântărește doar 2,41 Kg, ceea ce înseamnă că este portabil și-l veți putea strecura în bagaje atunci când călătoriți.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut
  • USB 3.0,
  • procesor Intel Core i5, Haswell
  • tastatură antistropi,
  • tastatură numerică

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Bun

Lenovo ThinkPad T540p impresionează printr-o serie de specificații complete, dar și prin designul foarte plăcut.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.