Lenovo ThinkPad Edge E540 – laptopul potrivit pentru afaceri

Pentru oamenii de afaceri și cei care lucrează la birou calitatea dispozitivelor de lucru reprezintă aspectul cel mai important. Apoi, securitatea datelor și productivitatea sunt la fel de importante pentru atingerea succesului. Modelul Lenovo ThinkPad Edge E540 este unul adaptat perfect acestor nevoi și poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2649 lei (verifică preț actualizat). Prețul este unul foarte bun dacă avem în vedere performanța acceptabilă, sistemele speciale de securitate, ecranul Full HD generos și autonomia ridicată.

Designul laptopului este unul modern și elegant, acesta având un aspect slim. Carcasa este în totalitate neagră și este alcătuită dintr-un plastic de calitate. Datorită suprafeței mate din zona de sprijin a mâinilor confortul este unul sporit, iar mâinile transpiră mai greu. Logo-ul Lenovo este inscripiționat pe capac și în interior și este însoțit de stickerul ThinkPad. Tastatura include și partea numerică, fiind adaptată pentru lucrul la birou. În plus, tastele au o cursă ușoară, oferind o experiență de scris foarte plăcută. Touchpad-ul este generos și este prevăzut cu un sistem multitouch. În aceeași zonă se mai găsește și un cititor de amprente. Dimensiunile laptopului sunt de 377 x 26.6 x 250 mm, iar greutatea acestuia este de 2.4 kg. Prin urmare, modelul poate fi transportat ușor pe parcursul zilei.

Poze cu laptopul Lenovo ThinkPad Edge E540

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Ecranul este de tip anti-glare, așa că oferă o vizibilitate foarte bună. Imaginile redate se văd impecabil, indiferent dacă este vorba de pagini web, prezentări, fotografii, videoclipuri etc.

La nivel tehnic se remarcă un procesor Intel Core i5 cu o frecvență de 2.5 GHz. Prin tehnologia Turbo Boost 2 nucleele de pe procesor pot fi activate pentru a genera o putere suplimentară de până la 3.1 GHz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Dotările sunt completate de o memorie RAM de 4 GB DDR3 cu o capacitate de extindere până la 16 GB printr-un slot suplimentar și de o placă video integrată Intel HD Graphics 4600.

Ar mai fi de remarcat dotările speciale pentru securitatea datelor. Pe lângă cititorul de amprente, modelul mai dispune de software de monitorizare și de blocare USB și oferă posibilitatea de a salva  și de a restabili aplicațiile. În plus, datorită Active Protection System (APS), sunt detectate momentele când sistemul nu funcționează, iar HDD-ul este oprit, protejând astfel datele. Capacitatea de stocare este de 128 GB SSD.

La nivel multimedia Lenovo ThinkPad Edge E540 dispune, în primul rând, de un sistem audio de calitate superioară. Acesta dispune de difuzoare stereo Advanced Audio și de tehnologii suplimentare care cresc și mai mult claritatea sunetului.  Efectul surround este profund, iar  volumul este maximizat fără a exista distorsiuni. La baza clarității sunetului se află tehnologia Dolby Advanced Audio. De asemenea, mai sunt disponibile o camera web HD pentru convorbiri pe Skype, un cititor de carduri și o unitate DVD RW.

Conectivitatea este extinsă, existând 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port VGA, 1 port HDMI și 1 port de rețea. În plus, sunt disponibile tehnologiile wireless, Bluetooth și 3G. În ceea ce privește autonomia, laptopul este prevăzut cu o baterie Li-ion cu 6 celule și oferă o autonomie de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i3, Haswell,
  • SSD de 128 GB,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo ThinkPad Edge E540 este un dispozitiv potrivit pentru cei ce desfășoară o activitate de birou, și mai puțin indicat pentru pasionații de jocuri.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.