Lenovo IdeaPad Z710 – laptopul complet la preț avantajos

Dacă îți dorești un laptop care să fie destul de performant pentru a înlocui cu succes orice sistem desktop și să permită astfel rularea fără probleme a celor mai noi programe grafice, de dezvoltare software sau a jocurilor, atunci modelul Lenovo IdeaPad Z710 ți se va părea o opțiune potrivită. Acesta poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 3599 lei (verifică preț actualizat)fiind unul dintre modelele cele mai atractive pentru această categorie de preț. Putând înlocui cu succes un sistem desktop, modelul își merită pe deplin investiția.

Laptopul este unul cu greutate din toate punctele de vedere. Vorbim așadar de un model extrem de performant care este în același timp și destul de mare, fiind adaptat pentru toate activitățile. Modelul măsoară astfel 413 x 31.5 x 269 mm, are un ecran foarte generos și o greutate de 3 kg. Designul este unul  atractiv. Liniile sunt ferme și bine conturate, iar carcasa este alcătuită din aluminiu și disponibilă pe negru.  Tastatura este completă, având inclusă și partea numerică și susținând astfel activitățile de gaming sau de calcul. Tastele sunt optimizate pentru a oferi o experiență confortabilă și sunt rotunjite, fiind foarte plăcute la vedere. Touchpad-ul este dotat cu un sistem multi-touch, este destul de mare și oferă un control precis.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad Z710

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 17.3 inch, oferind o vizibilitate foarte bună. Displayulare o rezoluție Full HD  de  1920 x 1080 pixeli, redând imagini impecabile.

Trecând la configurația tehnică, este de remarcat în primul rând procesorul Intel Core i7 cu arhitectură Haswell. Acesta are o frecvență de 2.5 Ghz și datorită tehnologiei Turbo Boost poate genera o putere suplimentară de până la 3.5 Ghz atunci când sistemul de operare are nevoie. Dotările mai cuprind o memorie RAM de 8 GB cu posibilitatea de extindere până la 16 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 840M. Placa video acceptă DirectX 11 și suportă și jocurile 3D. Prin urmare, chiar și jocurile cele mai noi vor rula excelent la o rezoluție înaltă. Capaciatatea de stocare a datelor este de 1 TB, suficient chiar și pentru cei mai pretențioși.

Pentru o experiență completă, sistemul audio este unul performant, fiind dotat cu difuzoare stereo JBL la baza cărora se află tehnologia Dolby Home Theater v4. Sunetul are o calitate superioară și oferă un avantaj de joc semnificativ. Mai sunt disponibile o cameră web HD, un cititor de carduri și o unitate optică DVD RW.

La nivelul conectivității găsim 2 port-uri USB 3.0 pentru o viteză de transfer de 10 ori mai mare, 2 port-uri USB 2.0, 1 port VGA, 1 port HDMI și unul de rețea. Laptopul se poate conecta la un televizor pentru redarea de conținut pe un ecran mai mare. Calitatea obținută astfel asemănătoare celei Ultra HD. Modelul mai dispune de tehnologie Bluetooth 4.0. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless.

În ceea ce privește autonomia, Lenovo IdeaPad Z710este dotat cu o baterie de tip Li Ion cu 4 celule și rezistă fără a conectat la priză timp de 4-5 ore la un nivel standard de utilizare.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core I7,Haswell
  • Full HD,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo IdeaPad Z710 este un laptop excelent pentru a pune bazele unui business. Cu siguranță îți va ține în ordine toate datele și te va sprijini de fiecare dată.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.