Lenovo IdeaPad Z5075 – laptopul AMD mid-range

Produsele Lenovo și-au câștigat pe bună măsură renumele pe piața de laptopuri, oferind configurații decente la prețuri avantajoase. Un model mid-range interesant din seria IdeaPad este Lenovo IdeaPad Z5075. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2599 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să cumpere modelul în rate, acestea pornesc de la 88 de lei.  Raportul calitate-preț este unul foarte bun. Laptopul are un ecran Full HD generos, o stocare SSHD și o configurație performantă care permite desfășurarea unui spectru larg de activități.

Designul Lenovo este cunoscut pentru aspectul robust, cu linii ferme și bine conturate. În cazul de față se întâmplă același lucru, designul părând atractiv sau nu în funcție de gusturile fiecăruia. Modelul este unul subțire și destul de compact pentru dotările sale. Astfel, acesta măsoară 384 x 25 x 265 mm și are o greutate de doar 2.4 kg. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară și este disponibilă pe negru. Capacul are suprafața texturată, oferind astfel o senzație plăcută la atingere și ținând amprentele la distanță. Tastatura oferă o experiență de scriere confortabilă, tastele AccuType fiind adaptate pentru o apăsare ușoară. Tastatura include și partea numerică, fiind utilă pentru gaming sau calcule. Touchpad-ul este destul de mare și este dotat cu un control multi-touch.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad Z5075

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 15.6 inch, oferind o vizibilitate bună. Rezoluția acestuia este de 1980 x 1080 de pixeli, imaginile Full HD fiind impecabile. Filmele sau paginile web se vă la o calitate superioară, clar și în culori vibrante.

La nivelul configurației tehnice modelul se remarcă printr-un procesor AMD Quad-Core FX cu o frecvență de 2.1 Ghz. Prin intermediul tehnologiei Turbo Boost frecvența poate crește până la 3.2 GHz atunci când sistemul de operare are nevoie de susținere. Dotările sunt completate de o memorie RAM de 8 GB DDR3 și o placă video dedicată AMD Radeon R7 M255. Prin urmare, activitățile de rutină precum navigarea web, vizionarea de filme sau lucrul în diferite programe se vor desfășura fără probleme. În același timp vor putea fi rulate și jocuri la un nivel standard.

Stocarea este de tip SSHD, fiind disponibili 8 GB SSD și 1 TB pe HDD.

La nivel multimedia se remarcă un sistem audio la baza căruia se află tehnologia Dolby Home Theater. Camera web disponibilă este HD. Există și un cititor de carduri SD/MMC și o unitate optică DVD RW.

În ceea ce privește conectivitatea, sunt disponibile 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer de 10 ori mai rapidă, 1 port VGA, 1 port HDMI și unul de rețea. Lenovo IdeaPad Z5075 poate fi conectat la un televizor sau monitor pentru redarea de conținut pe un ecran mai mare. Conexiunea la internet se poate stabili prin wi-fi sau prin cablu. Este disponibilă și tehologia Bluetooth 4.0 care face posibil transferul rapid de fișiere multimedia pe dispozitive precum smartphone-urile sau tabletele, fără a mai fi necesar un cablu de date.

Autonomia de lucru este de până la 6 ore. Bateria folosită este una de tip Li Ion cu 4 celule.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • Full HD,
  • HDD de 1TB,
  • 8 GB RAM
  • placă video dedicată,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo IdeaPad Z5075 este un laptop bine închegat, ce sugerează sobrieteate și durabilitate, ce se adresează celor ce nu au nevoie de un device foarte puternic.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.