Lenovo IdeaPad Z5070 – laptopul performant la preț bun

Dacă îți dorești un laptop bun la toate, chiar și pentru gaming, care să poată înlocui un sistem desktop standard și să îți ofere portabilitate, modelul Lenovo IdeaPad Z5070 este unul dintre cele mai atractive. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 3000 lei (verifică preț actualizat)Modelul este unul dintre cele mai atractive pentru acest nivel de preț, oferind o configurație tehnică performantă căreia îi asociază un ecran de calitate Full HD, o tehnologie de sunet avansată și nu în ultimul rând o conectivitate bună și o autonomie decentă. Laptopul este astfel potrivit pentru orice tip de utilizator și orice tip de activitate, putând înlocui un sistem desktop standard.

Designul acestuia este unul foarte elegant, fiind acordată o atenție specială finisajelor. Astfel, carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară și are liniile bine conturate și ascuțite, oferind un aspect modern și plin de personalitate. Carcasa este în totalitate argintie și are suprafața texturată. Datorită acestui lucru amprentele nu vor fi păstrate. Tastatura include și  partea numerică, fiind astfel adaptată și pentru gaming sau lucrul cu cifre. Experiența de tastare este una confortabilă. Touchpad-ul este prevăzut cu suport pentru gesturi multi-atingere, putând înlocui cu succes un mouse. Modelul are dimensiunile de 384 x 25 x 265 mm și cântărește 2.4 kg, fiind destul de portabil.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad Z5070

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 15.6 inch și este de tip Full HD. Rezoluția este de  1920 x 1080 pixeli, imaginile redate având o calitate superioară. Datorită aspectului anti-glare ecranul oferă o vizibilitate foarte bună.

La nivel tehnic se remarcă procesorul Intel Core i7 cu o frecvență de 2 Ghz. Datorită tehnologiei Turbo Boost 2.0 nucleele aflate pe procesor distribuie o frecvență suplimentară atunci când sistemul de operare are nevoie, frecvența ajungând până la 3.1 Ghz. Dotările sunt completate de o memorie RAM de 8 GB DDR3 cu posibilitatea de extindere până la 16 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 840M. Configurația permite astfel desfășurarea oricărui tip de activitate, de la cele de rutină și până la cele mai solicitante din punct de vedere tehnic, de tipul gaming-ului sau lucrului în programe de prelucrare grafică.

Capacitatea de stocare a HDD-ului este de 1 TB, iar cea pe SSHD este de 8 GB. Există astfel suficient spațiu pentru jocuri, muzică, filme, programe etc.

La nivel multimedia se remarcă tehnologia Dolby Home Theater. Aceasta oferă un sunet de calitate superioară, pe măsura experienței de vizionare. Difuzoarele sunt stereo și oferă un efect de surround. Mai sunt disponibile o cameră web HD cu microfon integrat pentru convorbiri pe Skype și un cititor de carduri care suportă modele SD și MMC. Modelul mai dispune de o unitate optică pentru citire și scriere DVD RW.

La nivelul conectivității se remarcă 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI și unul de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin wi-fi sau prin cablu. Lenovo IdeaPad Z5070 dispune și de tehnologie Bluetooth. În ceea ce privește autonomia, aceasta poate atinge până la 6 ore de lucru datorită bateriei de tip Li Ion cu 4 celule.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • Full HD,
  • placă video dedicată

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo IdeaPad Z5070 este un laptop business, echipat cu toate dotările necesare unei activități solicitante, dar și pentru a asigura distracția.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.