Lenovo IdeaPad Z50-70 – laptopul performant la preț bun

Pentru cei care își doresc un PC portabil în locul unuia clasic, modelul Lenovo IdeaPad Z50-70 reprezintă o opțiune demnă de luat în considerare datorită configurației care poate face față chiar și celor mai pretențioși utilizatori și designului de calitate superioară. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 3099 lei (verifică preț actualizat). Dacă avem în considerare dotările sale, prețul este unul foarte bun față de alte modele. Pentru câteva sute de lei în plus față de un model mid-range poți beneficia de o configurație performantă care să îți permită și gaming-ul sau lucrul în programe grafice avansate. Modelul se remarcă prin procesorul Intel i7, placa video dedicată NVIDIA, memoria RAM, ecranul Full HD generos și capacitatea mare de stocare.

Aruncând o privire asupra designului se observă încă de la început atenția acordată aspectului modern și elegant. Liniile sunt ferme și bine conturate, inspirând încredere. Carcasa este în totalitate argintie și este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară. Capacul are suprafața texturată, așa că nu va reține amprentele și va oferi o priză bună în mână. Modelul este prevăzut cu o tastatură completă, având inclusă și partea numerică. Acest lucru se dovedește util pentru gameri sau cei care lucrează cu cifre. Touchpad-ul este prevăzut cu suport pentru gesturi multi-atingere și este foarte precis. Dimensiunile laptopului sunt de 384 x 25 x 265 mm, iar greutatea acestuia este de 2.4 kg.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad Z50-70

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 15.6 inch și este de tip glare. Rezoluția este de 1920 x 1080 pixeli, imaginile redate având o calitate Full HD și fiind prin urmare clare și vibrante.

La nivel tehnic este de apreciat procesorul Intel Core i7 cu o frecvență de 2 Ghz. Prin tehnologia Turbo Boost 2 nuclee aflate pe procesor sunt activate atunci când sistemul de operare este suprasolicitat, astfel încât să distribuie o putere suplimentară. Frecvența poate ajunge astfel până la 3.1 Ghz. Configurația este completată de o memorie RAM de 8 GB cu posibilitatea de extindere până la 16 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 840M. Prin urmare, laptopul poate rula orice program sau joc de ultimă oră fără probleme și are un multitasking fluid.

Capacitate de stocare pe HDD este de 1 TB, iar cea SSHD este de 8 GB. Există astfel suficient spațiu pentru jocuri, muzică, filme etc.

La nivel multimedia se remarcă un sistem audio asigurat de tehnologia Dolby Home Theater. De asemenea, laptopul mai dispune de o cameră web HD cu microfon integrat pentru apeluri video pe Skype și un cititor de carduri care suportă modele SD și MMC. Este disponibilă în același timp și o unitate optică pentru citire și scriere DVD RW.

La nivelul conectivității se remarcă 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI și unul de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin wi-fi sau prin cablu. Lenovo IdeaPad Z50-70 mai dispune de tehnologie Bluetooth pentru transferul de fișiere rapid și fără cablu de date.

În ceea ce privește autonomia, modelul este dotat cu o baterie de tip Li Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de lucru de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • Full HD,
  • placă video dedicată

Contra:

  • este ceva mai greu decât alte modele

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo IdeaPad Z50-70 este unul dintre notebook-urile potrivite pentru un businessman, ce își dorește să realizeze chiar și tascurile cele ami solicitante, în cel mai scurt timp.

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.