Lenovo IdeaPad Y5070 – laptopul cu Intel i5 și design aparte

Lenovo IdeaPad Y5070 este un laptop performant care se remarcă printr-un design modern care invită parcă la sesiuni de gaming. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 3899 lei (verifică preț actualizat). Prețul este unul bun pentru un model special pentru gaming. Dotările sunt foarte performante, singurul aspect ceva mai slab fiind reprezentat de autonomia redusă. Pentru cei pe care nu îi deranjează faptul că trebuie să conecteze dispozitivul la priză destul de des, modelul este însă unul foarte atractiv.

Aspectul laptopului este unic și robust. Carcasa este alcătuită dintr-o combinație de aluminiu și plastic de calitate, fiind foarte rezistentă. Designul este realizat pe negru și diferite nuanțe de gri. Liniile ascuțite sunt combinate cu cele fine, rezultatul fiind unul atractiv. Capacul este texturat și are un aspect ce pare uzat pe câmpul de luptă. Zona de sprijin pentru mâini este prevăzută cu un strat de cauciuc pentru creșterea confortului și ținerea transpirației la distanță. Tastatura este ergonomică și include și partea numerică. Tastele sunt ușor rotunjite și au cursă scurtă, fiind ușor de apăsat și în același timp silențioase. Nu în ultimul rând, tastele beneficiază de iluminare roșie. Touchpad-ul este generos și foarte precis, oferind un control bun. Laptopul are dimensiunile de 386.8 x 23.9 x 263.4 mm și o greutate de 2.4 kg.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad Y5070

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și este de tip anti-glare, oferind o vizibilitate foarte bună. Rezoluția acestuia este de 1920 x 1080 de pixeli, imaginile rezultate având calitate Full HD.

În ceea ce privește performanțele tehnice, modelul se remarcă printr-un procesor de ultimă generație Intel Core i5. Acesta are o frecvență de 2.8 Ghz, care datorită tehnologiei Turbo Boost 2.0 poate ajunge chiar și la 3.4 Ghz. Printre dotări se mai numără o memorie RAM de 8 GB DDR3 și o placă video dedicată. Placa video este una NVIDIA, model GeForce GTX 860M. Calitatea multimedia atinge astfel un alt nivel. Configurația face posibilă rularea chiar și a jocurilor cele mai recente și a aplicațiilor solicitante.

Sistemul are o capacitate de stocare de tip SSHD. Astfel, spațiul pe HDD este de 1 TB, iar cel pe SSD este de 8 GB.

Pentru completarea experienței multimedia, sistemul audio este dotat cu difuzoare stereo premium JBL. Sunetul este asigurat de tehnologia Dolby Advanced Audio și este prin urmare unul extrem de clar. Mai sunt disponibile o cameră web HD de 720 p și un cititor de carduri care suportă modele SD, MMC, SDHC și SDXC.

La nivelul conectivității întâlnim 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI, 1 port S/PDIF și unul de rețea. Există astfel posibilitatea conectării la ecrane mai mari precum cele TV pentru un gaming mai interactiv, precum și la diferite dispozitive portabile. Conexiunea la internet se poate stabili prin wi-fi sau prin cablu. De asemenea, este disponibilă și tehnologia Bluetooth 4.0.

Lenovo IdeaPad Y5070 este dotat cu o baterie Li Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de până la 4 ore. Ținând cont de faptul că laptopul este unul pentru gaming, autonomia este destul de mică și prin urmare dispozitivul va trebui conectat des la priză.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • rezoluție Full HD,
  • HDD de 1TB + SSHD de 8GB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo IdeaPad Y5070 este un laptop elegant, foarte bine construit, ce se va potrivi atât pentru activitățile office, cât și pentru un gaming de excepție.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.