Lenovo IdeaPad Y50-70 – laptopul cu design futurist

Pentru cei interesați de laptopuri performante pentru gaming, seria Y de la Lenovo reprezintă un punct de atracție principal. Modelul Lenovo IdeaPad Y50-70 se remarcă printr-un design compact și portabil, o performanță solidă pe toate planurile și o capacitate mare de stocare. Prețul pentru acest model este de aproximativ 3799 lei (verifică preț actualizat), raportul calitate-preț fiind unul foarte bun. Modelul se remarcă mai ales prin procesorul Intel performant, placa video dedicată NVIDIA, sunetul de calitate și capacitatea mare de stocare. Din păcate autonomia este ceva mai mică, fiind necesară conectarea la priză la intervale mai scurte. Per ansamblu însă alegerea este una foarte bună.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Designul laptopului este unul aparte şi are un aspect futurist. Carcasa este alcătuită din aluminiu și plastic de calitate superioară. Capacul este profund texturat, acest lucru contribuind atât la aspectul modern, cât și la creșterea rezistenței. În interior zona de sprijin pentru mâini este prevăzută cu un strat confortabil de cauciuc. Unghiurile modelului sunt foarte ascuțite, aspectul rămânând totuși destul de elegant. Designul este împărțit în zone de gri de intensități diferite. Tastatura este ergonomică și completă, iar tastele beneficiază de iluminare roșie. Experiența de tastare este foarte plăcută și silențioasă. Touchpad-ul beneficiază de control multi-touch, fiind prin urmare foarte precis. Dimensiunile modelului sunt de 386.8 x 23.9 x 263.4 mm, iar greutatea este de 2.4 kg. Acesta reușește să fie mai subțire și mai portabil decât seriile anterioare.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad Y50-70

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip Full HD și are o diagonală de de 15.6 inch. Rezoluția este de 1920 x 1080 pixeli, efectele vizuale având o calitate superioară. Imaginile redate sunt pline de viață și strălucitoare.

La nivelul performanțelor tehnice modelul se remarcă printr-un procesor de ultimă generație Intel Core i5, Haswell. Acesta are o frecvență de 2.9 Ghz, iar datorită tehnologiei Turbo Boost 2.0 poate ajunge la 3.5 Ghz atunci când sistemul de operare are nevoie de o putere suplimentară. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 8 GB DDR3 și o placă video dedicată. Placa video este de tip NVIDIA GeForce GTX 860M și beneficiază de tehnologii precum NVIDIA PhysX, NVIDIA CUDA sau 3D Vision. Prin urmare, cele mai noi jocuri și programe de prelucrare grafică profesionale vor rula perfect.

Sistemul are o capacitate de stocare pe HDD de 1 TB și o capacitate suplimentară SSHD de 8 GB.

După cum era de așteptat, Lenovo IdeaPad Y50-70 atribuie o importanță specială sunetului care completează experiența de joc. Astfel, sistemul audio este dotat cu difuzoare stereo premium JBL care asigură un sunet extrem de clar și cu volum maximizat, fără distorsiuni. Sunetul este asigurat de tehnologia Dolby Advanced Audio. La nivel multimedia mai sunt disponibile o cameră web HD și un cititor de carduri.

La nivelul conectivității întâlnim 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI, 1 port S/PDIF și unul de rețea. Port-urile se găsesc în partea din spate și pe lateral. Datorită tehnologiei Bluetooth pot fi transferate rapid fișiere către alte dispozitive fără a mai fi necesar un cablu de date. Conexiunea la internet se poate stabili prin wi-fi sau prin cablu.

Bateria folosită este una de tip Li Ion cu 4 celule, oferind o autonomie de până la 4 ore. Având în vedere faptul că modelul este unul dedicat gaming-ului, bateria putea fi ceva mai performantă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • rezoluție Full HD,
  • HDD de 1TB + SSHD de 8GB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo IdeaPad Y50-70 este un laptop elegant, cu o configurație foarte bine pusă la punct, astfel că, se va potrivi atât activițăților office, cât și jocurilor.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.