Lenovo IdeaPad U510 – între laptop și ultrabook

Astăzi vă voi prezenta un laptop cu componente performante, pe care îl putem încadra într-un buget nu foarte generos, dar suficient, încât să ne asigure calitate şi rezultate optime. Vorbim de laptopul Lenovo IdeaPad U510 al cărui preţ este de aproximativ 2600 lei (verifică preț actualizat), destul de acceptabil dacă ne raportăm la configuraţia sa.

Se bucură de un design destul de atrăgător şi plăcut, cu nuanţe de negru îmbinate cu argintiu, ce sugerează un stil elegant, plin de rafinament. DIn punctul meu de vedere, laptopurile Lenovo par foarte bine construite, şi totodată se bucură de finisaje de excepţie.

Cumpără acum cu transport gratuit

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad U510

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Lenovo IdeaPad U510 vine cu un procesor Intel Core i5 3337U, un Ivy Bridge, tactat la o frecvenţă de 1,8 GHz, cu un cache de 3072 KB. Grafica dedicată este un chipset NVIDIA GeForce GT 720M de 2 GB, prin urmare laptopul nu este destinat doar pentru utilizare office şi multimedia, ci şi pentru jocuri de ultimă generaţie.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, aş spune că este suficientă pentru o utilizare decentă, dar dacă totuşi vi se pare insuficient, puteţi să optaţi pentru un upgrade până la 8 GB.  Hard disk-ul are o capacitate de stocare a datelor destul de generoasă, de 1TB mai exact, aşa că aveţi suficient spaţiu pentru a stoca poze, filme, şi fişiere ce vă pot ajuta în activitatea desfăşurată. Display-ul este un LCD LED cu o diagonală clasică de 15,6 inch şi o rezoluţie HD de 1366 x 768.

La capitolul multimedia întâlnim două difuzoare stereo ce utilizează tehnologia Dolby Home Theater v4, un cititor de carduri 2 în 1 şi o cameră web HD de 720p, cu ajutorul căreia puteţi vedea persoanele dragi atunci când discutaţi pe Skype. În ceea ce priveşte porturile Lenovo IdeaPad U510 stă destul de bine, bucurându-se de 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, HDMI şi bluetooth. Tastatura chiclet şi cea numerică este de un real folos celor ce desfăşoară activităţi office.

Specificațiile tehnice complete

Păreri pro şi contra

Pro

  • procesor Intel Core i5, 3337U
  • placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 720M,
  • USB 3.0,
  • HDMI

Contra:

  • nu are rezoluţie Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Excelent

Vă doriţi un laptop care să vă asigure rezultate optime în munca desfăşurată, şi totuşi nu sunteţi dispuşi să alocaţi o sumă foarte mare pentru asta? Lenovo IdeaPad U510 ar putea fi o variantă excelentă în acest sens.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.