Lenovo Ideapad G5070 – laptopul care gestionează perfect sarcinile

Seria de laptopuri Lenovo Ideapad include și o gamă de modele mid-range cu dotări care le fac potrivite atât din punct de vedere multimedia, cât și pentru activitățile de zi cu zi. Lenovo Ideapad G5070 are un procesor care susține o gamă largă de activități și le gestionează în timp util, un ecran generos și multe alte dotări atractive. Prețul pentru Lenovo Ideapad este de aproximativ 1699 lei (verifică preț actualizat), raportul calitate-preț fiind unul foarte bun. Modelul se remarcă prin procesorul Intel performant, ecranul generos HD de 15.6 inch, conectivitatea ridicată și gestionarea rapidă a unui număr mare de activități.  

Designul laptopului este modern și elegant. Acesta este în totalitate negru și este alcătuit dintr-un plastic de calitate superioară. Suprafața acestuia este mată și texturată, astfel încât amprentele nu sunt păstrate. În același timp, senzația la atingere este una foarte plăcută. Tastatura este ergonomică și include și partea numerică, fiind utilă pentru gaming sau lucrul cu cifre. Modelul are dimensiunile de 384 x 25 x 265 mm și o greutate de 3.3 kg.

Poze cu laptopul Lenovo Ideapad G5070

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul de 15.6 inch este de tip LCD HD și are o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Datorită funcției VibrantView imaginile redate au o calitate superioară, fiind strălucitoare și pline de viață.

La nivelul performanțelor tehnice modelul se remarcă printr-un procesor Intel Core i3 cu o frecvență de 1.9 Ghz. Acesta face posibil lucrul în multitasking și susține activitățile de peste zi de tot felul, de la cele de rutină precum navigarea pe internet, social media etc și până la vizionarea de filme, gaming-ul sau lucrul în diferite programe. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 4 GB DDR3 cu posibilitatea de suplimentare până la 16 GB.  Placa video este una integrată, chipset-ul făcând parte din seria Intel HD Graphics.

Sistemul are o capacitate de stocare de 1 TB, un spațiu mai mult decât suficient pentru orice tip de fișiere, jocuri, filme, programe etc.

Nici la nivel multimedia modelul nu se lasă mai prejos, beneficiind astfel de un sunet de calitate superioară. La baza acestuia se află tehnologia Dolby Advanced Audio. Difuzoarele integrate sunt stereo, iar sunetul este bogat, puternic și clar. Mai sunt disponibile o cameră web HD cu microfon integrat care transformă conferințele video într-o experiență foarte reală și un cititor de carduri care suportă modele SD și MMC. Lenovo Ideapad G5070 mai dispune de o unitate optică de scriere și citire DVD RW.

În ceea ce privește conectivitatea, sunt disponibile 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer mai mare, 1 port VGA, 1 port HDMI și unul de rețea. Laptopul se poate conecta astfel la un televizor, proiector sau ecran mai mare pentru redarea de conținut video, precum și la camere foto, stick-uri de memorie sau alte dispozitive cu USB. Datorită tehnologiei Bluetooth pot fi transferate rapid fișiere fără a mai fi necesar un cablu. Conexiunea la internet se poate stabili prin wi-fi sau prin cablu.

Bateria folosită este una de tip Li Ion cu 4 celule, oferind o autonomie de până la 4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i3, Haswell
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • este ceva mai greu decât alte modele

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo Ideapad G5070 este un laptop destul de bine pus la punct în ceea ce privește partea tehnică, cu un design elegant și rafinat.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.